Meer natuur in je Tiny House

Biophilic Design is een bepaalde manier van ontwerpen, waarbij de natuur én alle positieve effecten van de natuur de leidraad zijn voor het geheel. In deze cursus leer je niet alleen meer over de theorie achter Biophilic Design (biofilie), maar krijg je ook de informatie om jouw huis direct Biophilic-proof te maken. Waarom je dat zou willen? Omdat Biophilic Design zorgt voor een betere gemoedstoestand, minder stress, meer productiviteit, meer concentratievermogen en creativiteit én het maakt een ruimte of gebouw gezonder. Genoeg redenen dus om jouw huis op deze manier in te richten.
 • 7 Lessen
 • 45min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles leren over het nut van Biophilic Design
 • Meer leren over de toepassingen in huis
 • Leer je eigen huis te analyseren
 • Praktische tips voor direct resultaat

Je wil een Tiny House ontwerpen,
of je eigen huis gezonder & groener maken,

maar jouw belangrijkste kernwaarden van de natuur én de positieve effecten van de natuur weet je nog niet precies toe te passen. Misschien omdat je niet in de natuur gaat wonen, of misschien vind je het gewoon lastig om deze twee dingen te combineren. De cursus Meer natuur in je (Tiny) House leert je alles wat je daarover wilt weten.  

In het kort:

* Uitleg over het nut van biofilie
* Uitleg over de toepassing van biofilie in huis
* Manieren om je eigen huis te analyseren  
* Praktische tips voor direct resultaat  

Wat kun je verwachten?

Biophilic Design is een bepaalde manier van ontwerpen, waarbij de natuur én alle positieve effecten van de natuur de leidraad zijn voor het geheel. In deze cursus leer je niet alleen meer over de theorie achter Biophilic Design (biofilie), maar krijg je ook de informatie om jouw huis direct Biophilic-proof te maken.  

Voorpagina werkboek

Waarom je dat zou willen?  

Omdat Biophilic Design zorgt voor een betere gemoedstoestand, minder stress, meer productiviteit, concentratievermogen en creativiteit én het maakt een ruimte of gebouw gezonder. Genoeg redenen dus om jouw huis op deze manier in te richten.  

Waarom specifiek in een Tiny House?  

Als (toekomstig) Tiny House bewoner is de kans groot dat jij om de natuur geeft. Je wil leven in/naast of met de natuur en wilt dit doen door duurzaam te bouwen, op een bewustere manier om te gaan met energie en afval en bijvoorbeeld ook door zelf je groenten te gaan verbouwen. De reden dat we als mens zijnde graag bij de natuur zijn zit diepgeworteld in ons systeem. Het is dan ook jammer als al die elementen wel buiten aanwezig zijn, maar binnen in huis ineens verdwenen zijn. Met de cursus Meer natuur in je Tiny House zorg je ervoor dat jouw Tiny House (of normale huis!) ook vanbinnen samenwerkt met de natuur, zowel fysiek (door middel van planten) als psychisch (bijvoorbeeld door kleur, zonlicht en materiaalgebruik).  

Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen die al een ontwerp heeft, maar nog sterker die verbinding met de natuur wil maken 
 • Voor iedereen die nog geen ontwerp heeft, maar die zich wel alvast wil verdiepen in deze kennis
 • Voor iedereen met een reeds bestaand Tiny House die ervoor wil zorgen dat er nóg meer natuur in en rondom huis komt, waardoor jouw Tiny House nog meer verrijkt wordt.  
 • En óók voor iedereen zónder Tiny House, maar die wel meer natuur in huis wil halen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Manon Verijdt, onderneemster in de vastgoed en recreatiesector met een passie voor Tiny Houses, cabins, boomhutten en alle andere knusse woningen van hout. De combinatie van mijn passie en mijn werk zorgt ervoor dat ik veel praat met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als ik; ik wil wel een Tiny House, maar het kan op dit moment nog niet. Alle kennis die ik de afgelopen maanden heb verzameld (met tips en opdrachten) heb ik dan ook gebundeld in deze cursus. Zodat jij tóch kunt genieten van die Tiny House levensstijl, ook al woon je op dit moment niet in een Tiny House. 

Wat maakt deze cursus bijzonder?

 • Nergens anders verkrijgbaar 
 • Compact en direct toepasbaar  

Over de instructeur

Als conceptontwikkelaar en bouwontwerper houd ik me bezig met duurzaam vastgoed. Dat pas ik toe in verschillende sectoren. Van de agrarische sector, tot recreatiewoningen tot tiny houses. Vooral voor die laatste categorie heb ik veel onderzoek gedaan. Niet alleen voor bedrijfsdoeleinden, maar ook voor persoonlijk gebruik. Uit deze kennis is mijn eerste cursus gerold, omdat ik de tiny house levensstijl graag voor iedereen toegankelijk wil maken.

Ik deel graag mijn kennis en verwacht dan ook dat er nog meer cursussen bij zullen komen in de toekomst.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

24Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 5 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.