Cursus Eigen Podcast Beginnen

Matthijs Quaars · 28 Februari 2024
Podcasting in Nederland word steeds populairder en is een geweldige manier om je kennis te delen. Leer hoe jij je eigen podcast maakt.
 • Beginner
 • 7 Lessen
 • 1u 12min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het beginnen van een podcast.
 • De geheimen van een goede podcast kennen.
 • Leer podcasting kennen en zelf doen.
 • Aan de hand van nuttige instructies.

Ga aan de slag en maak jouw eigen podcast

Ben jij benieuwd hoe jij je eigen podcast show opzet? In deze cursus ga jij vanuit het idee in je hoofd werken tot een allereerste aflevering. Ik laat je stapsgewijs zien hoe je aan de slag kunt gaan. Je krijgt in deze online cursus les van Matthijs Quaars van Diamond Podcasting.

In deze cursus leer jij van Zero-to-Hero te gaan op het gebied van Podcasts. Je kan ná deze cursus direct aan de slag met je eigen Podcastafleveringen!

Wat is een podcast?

Een podcast is een opgenomen audio-uitzending die online te luisteren of te downloaden is. Luisteraars kunnen op podcasts abonneren en daardoor kan jij jezelf of jouw bedrijf goed aan de man te brengen. Of het nou gaat om inhoudelijke informatie over het vakgebied of een hobby, een podcast biedt uitkomst.

Er zijn verschillende plekken waarop podcasts geluisterd of geplaatst kunnen worden, maar de bekendste zijn iTunes, Soundcloud en Spotify. Je zou een podcast zelfs op je eigen blog of website kunnen plaatsten. Gebruik een relevante en goedbezochte plek, en je zal zien dat het een mooi onderdeel van de marketing en branding kan worden. Podcasts zullen in groeiende mate onderdeel worden van de contentstrategie van bedrijven. Het schept namelijk een band tussen de klant en het bedrijf, en het geeft het bedrijf een stem. Dat is iets waar de klant iets voor kan voelen.

Maar natuurlijk is de tofste, en de meest authentieke, podcast een show over een hobby. Hierin voel je namelijk het enthousiasme van de verteller(s) echt door de speakers. Dus als jij een hobby hebt waar je vol passie over wilt vertellen, dan is deze online cursus echt wat voor jou!

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus is opgedeeld in twee onderdelen. In het eerste gedeelte van de cursus leer je vooral over de voorbereidingen. Hier wordt dus besproken wat je nodig hebt en welke voorbereidingen jij moet treffen voordat je kan gaan opnemen. Het tweede gedeelte van de cursus bestaan uit lessen waar besproken wordt hoe je moet gaan opnemen, bewerken, publiceren en bevat extra tips.

Wat ga je leren tijdens deze online cursus podcast?

Voorbereiden van het opnemen.

Benodigdheden voor het opnemen.

Opnemen van een podcastaflevering.

Bewerken van een podcastaflevering.

 Lanceren van je podcastaflevering.

 Extra tips.

Ga vandaag nog aan de slag met een online cursus!

Over de instructeur

www.instagram.com/diamond_podcasting

www.diamond-podcasting.com

Matthijs Quaars is audiospecialist in podcasting en muziek bij Quaars Productions. Van muzikant naar audiovisueel freelancer naar eigenaar van Diamond Podcasting. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band worden wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen en podcasts en muziek. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio production aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de internationale musicscene.

Beoordelingen

4.1 Gemiddelde beoordeling

19 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  8
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Heel duidelijk uitgelegd, op een fijne manier. Een goede basis om mee te beginnen.

 2. Deze online cursus is een mooie eerste stap voor totale beginners die hun eigen podcast willen starten. De basisprincipes worden helder en begrijpelijk uitgelegd, waardoor je een goed fundament krijgt om mee aan de slag te gaan. De instructies zijn duidelijk en de cursus biedt praktische tips en voorbeelden die direct toepasbaar zijn. Als je op zoek bent naar een toegankelijke en informatieve introductie, dan is deze cursus zeker een aanrader.

 3. Prima basis voor beginners. Je had mij betreft iets dieper in kunnen gaan op het gebruik van mono en stereo input; wanneer gebruik je wat? Verder erg fijne basis.

 4. Fijne cursus en goed en duidelijk uitgelegd. Dank je wel.

 5. Heel duidelijk uitgelegd, en ik begrijp nu meer van het maken van Podcasts. Veel op internet gekeken maar kon toch niet helemaal vat krijgen op wat de eerste stappen zijn. Ik ga ongetwijfeld nog de stappen herhalen maar ik weet nu wat ik te doen heb, wat ik nodig heb en voor verdieping volg ik straks de vervolg. Met als laatste stap een eigen jingle.

 6. Matthijs legt duidelijk uit wat een podcast inhoud, waar je in de basis over moet nadenken en hoe je een podcast moet editen. Volg deze cursus en deel jouw kennis met de wereld door middel van podcasten!

 7. Leuke cursus, met veel goede en nuttige tips! Er miste alleen ook veel. Ik vond dat er weinig voorbeelden gegeven werden (alleen één voorbeeld van een autopodcast, terwijl er zoooo veel verschillende soorten podcasts zijn) en er miste ook echt gewoon informatie. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met het uitnodigen van gasten in je podcast? Die moet je namelijk even voorspreken (voor-interviewen) en je moet ze niet al de precieze vragen stellen, maar juist de verbazing bewaren voor de opname. Save it for the show! Tot slot miste er ook veel uitleg bij sommige termen. Die strooide hij dan in het rond zonder echt uit te leggen wat het betekende. Dus ik zat me er rot achteraan te googelen. En ik heb hem een persoonlijk mailtje gestuurd, maar daar heeft hij niet meer op gereageerd. Anyway! Ik heb veel aan deze cursus gehad en mijn eigen podcast heeft zeker een kickstart gekregen, maar omdat ik ook nog veel tips heb, drie sterren!

 8. Ik vond dit een heel duidelijke uitleg over het maken van een podcast. Goed gemaakt. Er kwamen ook wat technische termen voorbij, maar dat is niet erg. Daarin kun je je verdiepen.

 9. Totaal geen ervaring met podcast nu in elk geval al veel wijzer

Oorspronkelijke prijs was: €49.Huidige prijs is: €24,50.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 160 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.