Basiscursus Content-Marketing

Leer hoe je waardevol wordt in jouw branche met content-marketing. Leer welke content je wanneer via welk kanaal moet delen. Begin meteen met leren!
 • 14 Lessen
 • 1 Toets
 • 2u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over contentmarketing.
 • De geheimen van online marketing kennen.
 • Leer de technieken kennen en toepassen.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Ga aan de slag met content-marketing

Content-marketing is op dit moment een van de meest populaire begrippen onder marketing- en communicatieprofessionals. Tegenwoordig is relevantie en toegevoegde waarde veel belangrijker geworden. Daarom kom je met een simpele blog al bijna niet meer weg. Er hoort nu tot een zekere mate een strategie of een gedachte achter te zitten. Dat maakt content-marketing nu een aparte tak van sport, waaraan je als bedrijf veel kan hebben. Daarover ga ik (Stefan Rooijakkers, van IMNL) je in deze cursus dus les over geven!

Waarom is content-marketing zo belangrijk?

Door (onder andere) het internet is de consument steeds beter in staat om niet-relevante boodschappen te onderscheiden. Content, of dat nu een blog, een tweet of een video is, moet daarom aansluiten bij de behoefte van de consument. Drammerige verkoopboodschappen maken plaats voor informatieve en inspirerende verhalen.

Om succesvol te worden (en te blijven) kun je content-marketing niet over het hoofd zien. Het is niet alleen nodig om content te creëren voor “normale” consumenten. Ook voor marketingberichten richting bedrijven (B2B) is het nodig om kwalitatieve berichten en informatie te delen, zodat ze je aanzien als betrouwbaar en expert in je veld.

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze online cursus ga je zien waarom content-marketing zo belangrijk is. Ook ga je zien hoe jij het effectief kunt toepassen in jouw onderneming of organisatie. Je gaat leren:

Welke content je moet gaan creëren voor je bedrijf.

Waar je jouw informatie en berichten moet gaan delen.

Welke vormen van content voor jouw organisatie geschikt zijn.

Wat krijg je in deze basiscursus content-marketing:

Duidelijke video’s.

Wordt waardevol in jouw branche.

Inclusief toets en certificaat.

Volledig Nederlandstalig.

Leer over content in deze marketingscursus

Het doen van content-marketing is iets, waarover je goed moet nadenken. Je kan namelijk niet zomaar iets op het internet meer plaatsen. Het liefst wil je hoogwaardige content creëren waar potentiële klanten echt iets aan gaan hebben. Op die manier kan je namelijk een waardevolle band met je klanten opbouwen.

Over de instructeur

Stefan is een van de eerste internet marketing pioneers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder helpen. Stefan is er in gedreven er voor te zorgen dat deze kennis zo toegankelijk mogelijk zijn, door zijn cursussen altijd scherp te prijzen. Stefan heeft onderhand 10 boeken geschreven en zijn eigen online cursussen bedrijf opgericht, "De Internet Marketing Academy". De meest populaire cursussen van zijn academie zijn hier op Soofos te volgen.

Beoordelingen

4.1 Gemiddelde beoordeling

68 Beoordelingen

 • 5
  25
 • 4
  30
 • 3
  7
 • 2
  5
 • 1
  1
 1. Ik heb de cursus niet afgemaakt omdat ik er niet in kon komen. Het is net of je naar een robot luistert.

 2. De cursus vond ik kwalitatief niet goed. Het bevatte wel behoorlijk veel nuttige kennis, maar dat is het dan ook. Het viel me op dat de sheets behoorlijk wat spelfouten bevatten wat me niet goed lijkt voor de kwaliteit van de cursus. Het lijkt mij logisch dat je de inhoud van de sheets eerst controleert op spelfouten voordat je het publiceert als onderdeel van een cursus. Wordt de cursus trouwens tussendoor wel geactualiseerd? Veel onderzoeksresultaten e.d. dateren namelijk van meer van vijf jaar geleden en dat maakt de cursus nogal gedateerd. De toets was gewoon raar. De vragen gingen alleen maar over infographics en over tools waarbij sommige tools niet eens zijn genoemd in de cursus. Dus de antwoorden op die vragen kun je helemaal niet weten. De vragen gingen totaal niet over de inhoud van de cursus.

 3. De cursus vond ik heel interessant. De toets omvat echter maar een fractie van de informatie die ik in de cursus geleerd heb. Daarom vind ik de toets heel eenzijdig. Ik heb de toets dus gedaan, ik heb ook de uitslag gekregen (11 van de 15 goed, dus geslaagd!), maar toch wordt er aangegeven dat ik de toets niet voltooid zou hebben. Ik kon de vragen bekijken of de toets herstarten, verder waren er geen opties. Nu heb ik dus geen certificaat!

 4. De cursus zelf vond ik erg informatief. De toets wat vreemd, omdat het alleen maar vragen over infographics bevatte.

 5. Goede overzichtelijke cursus om je kennis op te doen over content marketing

 6. met deze cursus heb je een goed basis wat content marketing inhoud en waar je mee aan de slag kan voor eventueel een eigen onderneming

 7. Het was een nuttige cursus.

 8. Informatieve cursus. Veel informatie. Ik zal zeker nog een paar keer de video’s gaan bekijken. Dank je wel voor deze cursus!

Oorspronkelijke prijs was: €49.Huidige prijs is: €29.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 298 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.