Deze 5 programma’s voor videobewerking zijn perfect voor beginners

Keek jij al jaren met smacht naar die vette video’s op je tijdlijn en dacht je: dat wil ik ook kunnen? Video’s maken wordt met de dag populairder, en het is ook nog eens ontzettend handig. Je video’s kan je uiteindelijk gebruiken voor sociale media, productvideo’s of misschien wel een eigen online cursus!

Maar wat doe je nadat je alles hebt opgenomen? Hoe krijgt iedereen toch die vette effecten in hun filmpjes? Daar zijn uiteraard allerlei handige tools voor – die niet meteen een rib uit je lijf kosten. Want zeker als je pas begint, wil je nog niet al te veel geld investeren in een video editing tool.

Gratis tools voor video editing

1. iMovie (Mac)

Goed nieuws: als je een Apple gebruiker bent, is deze tool helemaal gratis! En wie Apple een beetje kent en waardeert, zal begrijpen dat dit geen Mac-versie van Windows Movie Maker is.

iMovie is voor zowel beginners als professionals een geweldig programma om je video’s mee te bewerken. Het laat je kennismaken met standaard en simpele functionaliteiten, zodat je de basis goed onder de knie krijgt.

Blij met het resultaat? Dan krijg je het eindproduct zonder zo’n vervelend watermerk, in goede kwaliteit.

2. VSDC (Windows)

Wederom een gratis tool, dit keer niet voor Mac maar voor Windows. Dit programma heeft alles wat je nodig heeft om een video in hoge kwaliteit te editen.

Het programma accepteert vrijwel alle videobestanden, dus het maakt niet uit waarmee je zelf gefilmd hebt.

Je kan ook gebruikmaken van professionele videobewerkingsfuncties, zoals maskers en speciale effecten.

Een aanrader dus als je op Windows een video wilt leren editen.

3. Lightworks (Mac, Windows en Linux)

Dit is een prima tool waarmee je snel aan de slag kan met videobewerking. Het werkt met ieder besturingssysteem, dus laat dat je niet tegenhouden.

Het programma heeft veel tools beschikbaar waarvoor je bij professionele software moet betalen, dus als je dit eerst allemaal onder de knie wilt krijgen voordat je er voor gaat betalen, is Lightworks de ideale oplossing.

Betaalde tools voor video editing

4. Adobe Premiere Pro (Mac en Windows)

Misschien wel een van de meest bekende tools voor video editing: het beroemde Adobe Premiere Pro pakket. Uiteraard vind je op Soofos verschillende cursussen voor Abobe Premiere Pro die je deze tool haarfijn uitleggen, met oefenopdrachten.

Het is niet voor niks dat sommige van de grootste films aller tijden in Premiere Pro zijn gemaakt: je kunt er je creativiteit volledig in kwijt. Special effects of simpele maar extreem naadloze overgangen: jij droomt het, Premiere doet het.

5. Final Cut Pro (Mac)

iMovie op steroïden, zo zou je Final Cut wel kunnen noemen.

Zonder grappen is Final Cut een geduchte concurrent van Premiere Pro, alleen dan bedoeld voor Mac, perfect voor de Applefans die stiekem wel fan zijn van de exclusiviteit.

Dit programma heeft wederom alles wat je nodig hebt om een geweldige video te editen en te monteren.

Én je kan de gratis trial gewoon proberen, om er achter te komen of het programma iets voor je is!

Aan de slag met video editing!

Ben je enthousiast geworden over videobewerking en wil je meer leren? Bekijk hier al onze cursussen voor videobewerking, met een grote verscheidenheid aan tools!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.