De belangrijkste skills van een ontwerper

Nina Westland
  | 
31 maart 2020

We kijken onze ogen uit naar de bijzondere dingen die om ons heen gebeuren, hoe snel de ontwikkelingen bij sommige bedrijven gaan. Wij zien de groei bij alle bedrijven om ons heen, en ook bij Soofos kunnen we niet stilzitten. Medewerkers moeten bijna twee of drie functies vervullen. De baas vind het prima, zolang al het werk maar gedaan wordt. Mensen die eerst enkel bezig waren met het ene, moeten opeens nieuwe dingen leren.

Hartstikke leuk, nieuwe uitdagingen, maar hoe pak je zo’n ontwikkeling aan? Vandaag hebben we het over de skills van een ontwerper die je van groot belang zijn. Voor al die marketeers die van hun manager wel “eventjes” nieuwe advertenties mogen gaan ontwerpen.

Door de ogen van een ontwerper. Wat vinden zij cruciaal?

Om de ware visie van een ontwerper te krijgen, hebben we onze mediadesigner, Mike, gevraagd wat hij cruciale, basisvaardigheden vind voor ontwerpen. We keken niet raar op toen hij meteen los ging over de programma’s van Adobe. Vooral InDesign, Photoshop en Illustrator staan hoog op het lijstje van niet-te-missen skills, als we Mike mogen geloven (en geloven doen we).

Maar ook HTML en CSS zijn belangrijk voor media. Zeker aangezien we in een online wereldje leven (we weten het, dit is echt “nieuws”). Binnen de ontwerpskills staat de gebruikerservaring steeds vaker centraal en is het dus belangrijk om te leren door de ogen van de klant te kijken. Zo krijg je betere ontwerpen, ofwel designs die beter aansluiten op de wensen van de gebruiker.

Kennis van marketing en communicatie is ook erg belangrijk volgens onze marketingmedewerkers. Want het komt vaak genoeg voor dat de ontwerpen voor advertenties en banners terug worden gestuurd, omdat de teksten niet “call-to-actionig” genoeg zijn. Als je als marketeer ook meer design gaat oppakken, dan heb je hier gelukkig al ervaring mee. Hier hoort

Skills van een ontwerper: Ook de marketing mag niet vergeten worden

Maak jezelf belangrijker

Het is niet makkelijk om zomaar even wat nieuws te gaan leren. Zeker niet als je al jaren hetzelfde werk doet. Maar door nieuwe dingen te leren wordt je wel meer waard. Niet alleen omdat je meer kennis en vaardigheden hebt, maar ook omdat je multi-inzetbaar wordt.

Opeens kan je andere opdrachten doen, kan je bijspringen waar nodig en kan je problemen oplossen. En als je één keer laat zien dat je de problemen aankan, dan krijg je er van je baas nog meer. En dan ben je opeens belangrijk, onmisbaar eigenlijk.

Hoe vind je de juiste cursussen?

We hebben dus geconstateerd dat de belangrijkste vaardigheden de volgende zijn:

 • Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator;
 • HTML en CSS; (cursus HTML en cursus CSS)
 • Marketing en communicatie.

Ga aan de slag en leer nuttige designskills

Het is tegenwoordig fijn dat de websites die cursussen verkopen recensies en beoordelingen krijgen van de cursisten. Zo zie je snel welke cursussen goed zijn. Een fijne bijkomstigheid is ook dat aanbieders misschien wel pakketten aan kunnen bieden met een mooie korting. Toevallig doen wij dat ook! Deze pakketten met cursussen vind je ook bij Soofos!

Wees niet bang en ga leren! Je kan zoveel meer leren dan je nu weet!

Artikel uit de categorie:
Design

0 Reacties op "De belangrijkste skills van een ontwerper"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.