Ontdek de online opleidingen op Soofos.

De kracht van je lichaam inzetten voor next level zingen

Moeiteloos zingen met een rijkere klank! Met Timani leer je als zanger je hele lichaam te gebruiken zodat je over meer expressieve opties beschikt en met meer vertrouwen zingt. Voor gevorderde zangers die verdieping willen.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit ga je leren 👨‍🎓

Bekijk uitlegvideo

In deze opleiding leer je hoe je je lichaam beter kunt gebruiken bij het zingen.
Door middel van speciaal ontworpen oefeningen ga je de mogelijkheden van jouw
lichaam verkennen en ontdek je hoe je meer steun en stabiliteit in je lichaam kunt creëren. Een beter gebruik van je lichaam zorgt voor een rijkere klank en voorkomt technische beperkingen en blessures voor jou als zanger.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Krijg les van Marieke van Diepen

In de winter van 2019 leerde een zangcollega uit Noorwegen mij een Timani oefening: ik was meteen verkocht. Ineens voelde ik de muziek als vanzelf door me heen stromen zonder dat ik daarvoor ‘mijn best’ hoefde te doen met mijn lichaam.

Ik werd de eerste Nederlandse student aan 3 jarige opleiding van het Musician’s Health and Movement Institute tot Timani docent in Oslo en deze methode bleek het laatste ontbrekende puzzelstuk in te vullen voor mij; hoe je je lichaam in kunt zetten om moeiteloos, met vertrouwen te zingen en je een veilige gronding te geven. Ik geef nu al een paar jaar met veel plezier deze kennis door in mijn zang- en Timani lessen.

Een andere opleiding die me heel veel moois gebracht heeft is de opleiding Complete Vocal Technique, waar ik geautoriseerd docent in ben. Ik combineer nu beide methodes, die beiden gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek – want ik hou van een grondige onderbouwde theoretische kennis die direct praktisch toepasbaar is – in mijn lessen. De CVT voor de specifieke kennis over stembanden en stemfuncties en Timani voor het completere plaatje van hoe je je lichaam optimaal gebruikt voor moeiteloos, effectief zingen.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

De basis van Timani

In dit onderdeel leer je wat Timani is: een uniek perspectief op het lichaam en een methode om jouw fysieke potentieel als zanger helemaal te benutten.

Optimaal zitten en staan

De manier waarop je staat heeft een groot effect op je klank. Laat de zwaartekracht in je voordeel werken en maak de manier waarop je je opricht van de grond zo moeiteloos en efficient mogelijk, dan hou je meer energie over voor het zingen!

De voeten - ons fundament

De manier waarop we onze voeten gebruiken bepaalt voor een groot deel op welke wijze je spieren geactiveerd worden. Het is gronden maar er is niks zweverigs aan! Leer – anatomisch onderbouwd – hoe je je voeten op de juiste manier gebruikt.

Ademsteun en ademhaling

De ademhaling is de basis van je zang, hoe vrijer en ruimer je ademhaling is, hoe meer expressieve opties je hebt. Er zijn veel meer spieren dan alleen je buikspieren die jouw ademsteun vormen, leer er alles over in dit onderdeel.

Ontspanning

Naast het actief maken van je lichaam is het vermogen volledig te kunnen ontspannen een kunst. Leer hoe je diepe ontspanning kunt vinden.

Heupen en benen

Leer met behulp van welke spiergroepen in de heupen en benen je er voor kunt zorgen dat je gebalanceerd en evenwichtig kunt staan.

Schouders

‘Ontspan je schouders’ wordt vaak gezegd. Alleen zeggen ze er vaak niet bij welke spieren ze bedoelen. Leer in dit onderdeel hoe je de spieren van je schouders goed gebruikt.

Handen

De sleutel tot meer timing, precisie en kracht in de hand is de kleine intrinsieke spieren van de hand te trainen. En ja, dit heeft effect op de klank van je stem!

Hoofd, nek en kaken

De mate van ontspanning in hoofd, nek en kaken heeft een groot effect op de vrijheid van je inademing. Leer o.a. een manier om de spieren van je kaak van binnenuit te masseren.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Timani voor zangers" en dit leren:

Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.