logo soofos opleidingen

De kracht van je lichaam inzetten voor next level zingen

Moeiteloos zingen met een rijkere klank! Met Timani leer je als zanger je hele lichaam te gebruiken zodat je over meer expressieve opties beschikt en met meer vertrouwen zingt. Voor gevorderde zangers die verdieping willen.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit ga je leren 👨‍🎓

In deze opleiding leer je hoe je je lichaam beter kunt gebruiken bij het zingen.
Door middel van speciaal ontworpen oefeningen ga je de mogelijkheden van jouw
lichaam verkennen en ontdek je hoe je meer steun en stabiliteit in je lichaam kunt creëren. Een beter gebruik van je lichaam zorgt voor een rijkere klank en voorkomt technische beperkingen en blessures voor jou als zanger.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Marieke van Diepen leert je alles over de Timani methode waarmee je leert je lichaam in te zetten om beter te zingen
Video afspelen over Marieke van Diepen leert je alles over de Timani methode waarmee je leert je lichaam in te zetten om beter te zingen

Krijg les van Marieke van Diepen

In de winter van 2019 leerde een zangcollega uit Noorwegen mij een Timani oefening: ik was meteen verkocht. Ineens voelde ik de muziek als vanzelf door me heen stromen zonder dat ik daarvoor ‘mijn best’ hoefde te doen met mijn lichaam.

Ik werd de eerste Nederlandse student aan 3 jarige opleiding van het Musician’s Health and Movement Institute tot Timani docent in Oslo en deze methode bleek het laatste ontbrekende puzzelstuk in te vullen voor mij; hoe je je lichaam in kunt zetten om moeiteloos, met vertrouwen te zingen en je een veilige gronding te geven. Ik geef nu al een paar jaar met veel plezier deze kennis door in mijn zang- en Timani lessen.

Een andere opleiding die me heel veel moois gebracht heeft is de opleiding Complete Vocal Technique, waar ik geautoriseerd docent in ben. Ik combineer nu beide methodes, die beiden gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek – want ik hou van een grondige onderbouwde theoretische kennis die direct praktisch toepasbaar is – in mijn lessen. De CVT voor de specifieke kennis over stembanden en stemfuncties en Timani voor het completere plaatje van hoe je je lichaam optimaal gebruikt voor moeiteloos, effectief zingen.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen

De basis van Timani

In dit onderdeel leer je wat Timani is: een uniek perspectief op het lichaam en een methode om jouw fysieke potentieel als zanger helemaal te benutten.

Optimaal zitten en staan

De manier waarop je staat heeft een groot effect op je klank. Laat de zwaartekracht in je voordeel werken en maak de manier waarop je je opricht van de grond zo moeiteloos en efficient mogelijk, dan hou je meer energie over voor het zingen!

De voeten - ons fundament

De manier waarop we onze voeten gebruiken bepaalt voor een groot deel op welke wijze je spieren geactiveerd worden. Het is gronden maar er is niks zweverigs aan! Leer – anatomisch onderbouwd – hoe je je voeten op de juiste manier gebruikt.

Ademsteun en ademhaling

De ademhaling is de basis van je zang, hoe vrijer en ruimer je ademhaling is, hoe meer expressieve opties je hebt. Er zijn veel meer spieren dan alleen je buikspieren die jouw ademsteun vormen, leer er alles over in dit onderdeel.

Ontspanning

Naast het actief maken van je lichaam is het vermogen volledig te kunnen ontspannen een kunst. Leer hoe je diepe ontspanning kunt vinden.

Heupen en benen

Leer met behulp van welke spiergroepen in de heupen en benen je er voor kunt zorgen dat je gebalanceerd en evenwichtig kunt staan.

Schouders

‘Ontspan je schouders’ wordt vaak gezegd. Alleen zeggen ze er vaak niet bij welke spieren ze bedoelen. Leer in dit onderdeel hoe je de spieren van je schouders goed gebruikt.

Handen

De sleutel tot meer timing, precisie en kracht in de hand is de kleine intrinsieke spieren van de hand te trainen. En ja, dit heeft effect op de klank van je stem!

Hoofd, nek en kaken

De mate van ontspanning in hoofd, nek en kaken heeft een groot effect op de vrijheid van je inademing. Leer o.a. een manier om de spieren van je kaak van binnenuit te masseren.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Timani voor zangers" en dit leren:

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€995

Of 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →