Zakelijke e-mails schrijven: Effectief communiceren via de mail

Aleid · 8 Mei 2024
Leer in vijf lessen hoe je efficiënte en effectieve zakelijke e-mails schrijft. Verbeter je communicatie en bereik betere resultaten met elke verzonden mail.
 • Alle niveaus
 • 5 Lessen
 • 1u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Goed gestructureerde e-mails schrijven.
 • E-mails afstemmen op het doel en de lezer.
 • De goede toon vinden in een e-mail.
 • Een foutloze zakelijke mail versturen en het gewenste resultaat bereiken.

Zakelijke e-mails schrijven: Effectief communiceren via de mail

Heb je ooit een e-mail verstuurd waarop je een totaal onverwachte reactie kreeg? Of erger nog, helemaal géén reactie? Dan is deze cursus voor jou. In vijf overzichtelijke lessen leer je de kunst van effectieve zakelijke communicatie per e-mail. Dit is geen standaard schrijfcursus; het is jouw persoonlijke gids om sneller en duidelijker zakelijke e-mails te schrijven.

Een e-mail is niet zomaar een berichtje

Een e-mail is niet zomaar een berichtje; het is een belangrijk communicatiemiddel binnen de meeste organisaties. Een heldere en correcte e-mail kan de deur openen naar nieuwe zakelijke mogelijkheden, helpen bij het onderhouden van professionele relaties en zelfs misverstanden voorkomen. Dat is precies waarom het cruciaal is om goed te kunnen schrijven.

Een cursus voor iedereen die duidelijker wil communiceren via e-mail

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die zijn e-mailvaardigheden wil aanscherpen—of je nu een ervaren professional bent of aan het begin staat van je carrière. Als jij regelmatig e-mails schrijft voor je werk en merkt dat dit vaak meer tijd kost dan je zou willen, dan gaat deze cursus je helpen efficiënter en effectiever te zijn. In elke les ga je praktisch aan de slag met een opdracht, waardoor je aan het einde van de cursus een volledig geformuleerde, professionele e-mail hebt.

Dé oplossing voor eindeloos heen en weer mailen

Weet je hoe frustrerend het kan zijn als je e-mail niet duidelijk is en je vervolgens een stortvloed aan vragen over je heen krijgt? Of als je e-mails eindeloos heen en weer blijven gaan zonder tot een besluit te komen? Deze cursus pakt deze problemen aan door je stapsgewijs te leren denken over je doel, structuur, stijl, en de finesse van het schrijven van e-mails. Je leert precies hoe je jouw boodschap zo kunt overbrengen dat de ontvanger meteen begrijpt wat je bedoelt én wat je van hem of haar verwacht.

Dus, ben jij klaar met het verspillen van je kostbare tijd aan het schrijven van e-mails die niet het gewenste resultaat opleveren? Wil je communiceren op een manier die professioneel is en jouw deskundigheid uitstraalt? Schrijf je dan nu in voor deze cursus en maak van elk e-mailcontact een succes!

Over de instructeur

Aleid

1 Cursus

Schrijven is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun werk: e-mails, rapporten, aanbevelingen, verslagen, enz. Maar dat schrijven is niet ieders hobby. Het kost vaak (te) veel tijd, en het resultaat laat nog weleens te wensen over. Ik leer je om in minder tijd betere teksten te schrijven. Dan kun jij je meer bezighouden met de inhoud van je werk.

Ik geef verschillende trainingen (online en live) over spelling, grammatica, zakelijk e-mailen en zakelijk schrijven. In een individueel traject kun je werken aan de punten waar jij het meeste moeite mee hebt, maar je kunt ook een meer algemene training volgen. Precies wat jij wilt. Meer informatie over mijn andere trainingen vind je op av-taaltraining.nl/.

Beoordelingen

3.8 Gemiddelde beoordeling

8 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  2
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijn dat er ook opdrachten bij zitten!

 2. Ik vond het een leerzame cursus. Mijn tip is om ook oefeningen er bij te doen zodat je echt een opdracht kan maken

 3. Het niveau is vrij eenvoudig.
  Wel fijn dat de cursus tekst als pdf te downloaden is.

 4. Leuke en zeer informatieve cursus.
  Het valt te bezien hoeveel baat ik er bij heb in mijn werk.

27,50Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 87 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.