WordPress cursus voor beginners

Lisette · 6 maart 2022
Om goed zichtbaar te zijn bij jouw publiek heb je een website nodig, dit is heel belangrijk. Maar als starter heb je vaak nog niet de middelen om een website te laten bouwen. Je gaat zelf wat uitproberen of hebt de hoop al opgegeven voor je zelfs bent begonnen. Want een website bouwen is toch veel te ingewikkeld? Nee joh, net zo makkelijk als het bakken van een taart! Een taart bakken? Wat heeft een taart bakken te maken met het bouwen van een website? Nou eigenlijk niets, behalve dat het een goede metafoor is. Want als ik jou nu vraag om een taart te bakken, zonder recept… Lukt je dat dan? Waarschijnlijk niet. Het maken van een website is eigenlijk hetzelfde. Zonder een “recept” is dit heel lastig. Maar heb je een goed recept, een stappenplan, uitleg over de “ingrediënten” en hoeveelheden.. Dan is het net zo makkelijk als het maken van een taart. In mijn WordPress cursus ga ik jou stap voor stap laten zien wat je moet doen en waar je op moet klikken om een website te maken. Aan de hand van video’s laat ik jou zien hoe ik een website maak en leg ik uit wat je moet doen. Als je mij stap voor stap, klik voor klik volgt heb jij aan het einde van deze cursus een eigen website. Geen kennis van programmeren nodig! Dus wil jij het recept voor een mooie website in WordPress? Volg dan mijn cursus!
 • 7 Lessen
 • 5u 45min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Hosting, domeinnaam en WordPress installatie
 • WordPress basis, thema’s en plugins
 • Design, pagina's maken, blogs, portfolio
 • Optimalisatie, SEO en online zetten

** Deze cursus is offline en kan niet meer worden gekocht. Ben je al ingeschreven? Dan kun je de cursus nog gewoon afronden.**

Cursus WordPress voor beginners

In deze cursus ga ik jou stap voor stap meenemen in het proces van het maken van een website. Dit alles zonder programmeren en kennis van websites! Net als met het bakken van een lekkere cake valt of staat het met een goed recept! Ik ga jou het recept geven voor een mooie website in WordPress.

Een website bouwen is toch veel te moeilijk?

Om goed zichtbaar te zijn bij jouw publiek heb je een website nodig, dit is heel belangrijk. Maar als starter heb je vaak nog niet de middelen om een website te laten bouwen. Je gaat zelf wat uitproberen of hebt de hoop al opgegeven voor je zelfs bent begonnen. Want een website bouwen is toch veel te ingewikkeld? Nee joh, net zo makkelijk als het bakken van een taart!

Een taart bakken? Wat heeft een taart bakken te maken met het bouwen van een website? Nou eigenlijk niets, behalve dat het een goede metafoor is. Want als ik jou nu vraag om een taart te bakken, zonder recept… Lukt je dat dan? Waarschijnlijk niet.

Het maken van een website is eigenlijk hetzelfde. Zonder een “recept” is dit heel lastig. Maar heb je een goed recept, een stappenplan, uitleg over de “ingrediënten” en hoeveelheden.. Dan is het net zo makkelijk als het maken van een taart.

In mijn WordPress cursus ga ik jou stap voor stap laten zien wat je moet doen en waar je op moet klikken om een website te maken. Aan de hand van video’s laat ik jou zien hoe ik een website maak en leg ik uit wat je moet doen. Als je mij stap voor stap, klik voor klik volgt heb jij aan het einde van deze cursus een eigen website. Geen kennis van programmeren nodig!

In elke video ga ik je precies laten zien wat je moet doen om zelf je website te bouwen.

De video’s zijn opgeknipt in 7 stukken:

 • intro – video duur 01:39
 • Hosting, domeinnaam en WordPress installatie – video duur 22:35
 • WordPress basis, thema’s en plugins – video duur 55:26
 • Thema options en (huis)stijl – video duur 1:09:59
 • Pagina’s aanmaken – video duur 1:54:25
 • Blog berichten, portfolio items en categorieën – video duur 1:01:02
 • Optimalisatie, SEO en online zetten – video duur 26:27

Ik kan helemaal niet programmeren….?

Ik vind het heel belangrijk dat je weet waar je aan begint en ben hier ook heel duidelijk in (mocht dit niet zo zijn, laat me dit weten!).

Voor deze cursus heb je geen kennis nodig van programmeren of het schrijven van code, dat gaan we namelijk helemaal niet doen. We maken gebruik van een eenvoudige manier waarmee je blokken kunt slepen en verplaatsen. Geen codes nodig!

Extra kosten?

Ik wil graag dat jij zelf eigenaar bent van alles. Je website en alles wat daar op staat. Zo ben je niet afhankelijk van mij en kan je alles zelf regelen. Daarom zitten de kosten voor hosting, domeinnaam en een thema niet bij de prijs inbegrepen. In de cursus geef ik je hiervoor een aantal opties en leg ik dit allemaal uit. Voor vragen hierover, neem even contact met mij op!

Dus wil jij het recept voor een mooie website in WordPress? Volg dan mijn cursus!

Over de instructeur

Lisette

1 Cursus

SET Design & Communication is gestart op 18 februari 2019 door mij, Lisette Rozenberg. Mijn doel is dat ik iedereen de kans wil geven om beter online & offline zichtbaar te zijn en zichzelf te kunnen redden in de online wereld. Het is namelijk makkelijker dan veel mensen weten!
Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en in verschillende branches. Onder andere bij een uitgeverij van vakbladen, een communicatie bureau, een website bureau en een drukkerij. Heel verschillende bedrijven, maar de basis van mijn functie was wel grotendeels gelijk: online en klanten helpen.

Alleen liep ik vaak tegen het probleem ‘tijd’ aan en alles moest volgens de richtlijnen van het bedrijf waarvoor ik werkte. Er werd altijd gekeken vanuit geld, hoeveel iets kost.

Ik kijk liever naar hoe ik iemand kan helpen! Daarom heb ik SETdc gestart en ben ik voor mensen websites gaan bouwen en helpen met social media en design. Daarnaast gaf ik cursus aan mensen die het zelf willen leren te doen.

Maar door corona kon ik niet meer gezellig samen aan de keukentafel zitten en een cursus geven werd lastig. Vandaar dat ik deze learning omgeving heb opgestart. Op deze manier kan ik mensen toch helpen om het zelf te doen.

Ratings and Reviews

3.7 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Fijne cursus. Alles wordt duidelijk uitgelegd en er worden ook goede tips gegeven voor het kiezen van een kleurenpalet en lettertypes.

 2. Sinds 2 weken ben ik begonnen aan de cursus van Lisette. Wat ik erg handig vind is dat de cursus wordt afgewisseld met stukken tekst en filmpjes. Ook kun je de filmpjes tussendoor op stop zetten en ondertussen zelf aan je website werken, waardoor je alles op eigen tempo kunt doen. Oftewel: echt een aanrader als jij ook een Wordpress groentje bent 🙂

 3. Laagdrempelige cursus. Iedereen zonder enige voorkennis kan Wordpress gebruiken. Ik gebruik liever Elementor als een page builder.

Deze cursus is tijdelijk gesloten
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 37 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →