Wat houdt de online cursus Stop met piekeren in?

We rennen door het leven en vergeten onze aandacht erbij te houden. Daarbij voelen we bijvoorbeeld wel honger maar als we eten, dan proeven we niet. Of als we koken dan zijn we niet in het hier en nu lekker aan het koken, maar nog bij de vergadering van je werk of alvast de volgende dag aan het plannen.

“Je bent er wel, maar ook weer niet.”

Je bent te veel in je hoofd bezig met dingen die gebeuren of dingen die nog moeten gebeuren of dingen die al gebeurt zijn. Dit betekent dat je te veel aan het piekeren bent.

“Een voorwaarde om een waardevol en bevredigend leven te leiden is: Aandacht hebben voor wat er direct aan je voordoet, dus de dingen om je heen in het nu.”

Dat het alledaagse niet aan je voorbij gaat. Het houdt ook in dat je niet alleen observeert, maar dat je er ook met je volle aandacht bij bent. Dat je het alledaagse ervaart en je er bewust van bent.

Als je leeft op de automatische piloot dan ben je fysiek wel aanwezig maar met je geest afwezig. Je kan dan door het bos wandelen zonder dat je de omgeving in je opneemt, je kan met vrienden zijn en niet horen wat er gezegd wordt en een boek lezen zonder te herinneren wat je hebt gelezen. Herken je dit? Ik denk het wel. In dat geval is deze online cursus zeker iets voor jou.

 

In de toolkit leer ik je onder andere om:

 Weer rust in je hoofd te krijgen

 Piekergedachten sneller los te laten

 Af te komen van negatieve gedachten

Over de Instructeur

Profielfoto

Phil van Son

Phil is een life coach die er naar streeft om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Ondanks het halen van haar master in de sociologie vindt Phil dat ze het meest heeft opgestoken van het leven zelf en de vele reizen dee ze gemaakt heeft. Phil werkt vanuit passie, kennis en levenservaring en richt zich op positief denken, mindful leven, bewustwording en het leven in het nu. Wil jij ook zorgen dat je gelukkiger bent en blijft? Volg dan een van haar online trainingen.

Bekijk meer cursussen van Phil van Son →

Cursusoverzicht

Stop met piekeren!
Aanmelden voor de toolkit 00:00:00

Reviews

1.5

1.5
2 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren1
 • 1 Sterren1
 1. Heel algemeen

  2

  Het is heel erg algemeen, je krijgt geen concrete stappen. Ik vond het niet erg nuttig.

 2. 1

  Slecht verzorgt, je kan nergens wat terug vinden en een balkje met geluid is echt niet alles.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.