Verwerk je emoties met schrijven

Tessa · 20 Juli 2023
Maak van iets moeilijks iets moois. Geef jouw gedachten en gevoelens aan het papier. Het is niet moeilijk, je begint gewoon met één woord en de rest leer je van mij in deze cursus van 6 videolessen.
 • Beginner
 • 6 Lessen
 • 1u 11min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Voel je vrijer en lichter door van je af te schrijven.
 • Geef je zorgen aan het papier.
 • Van één woord naar een compleet versje.
 • Een fijne uitlaatklep die je steeds weer kunt toepassen.

Maak van iets moeilijks iets moois – Schrijf je eigen versje

Hoe gaan we om met hetgeen dat ons overkomt in het leven? Sommige dingen zijn ingrijpender dan andere, maar met de manier waarop je ermee omgaat kun je altijd een stukje invloed hebben op hoe je je voelt.

Dat betekent niet dat je zomaar over moeilijke gebeurtenissen heen kunt stappen, maar wel dat je minder in je hoofd kunt komen te zitten en dat je je wat kalmer en lichter kunt gaan voelen.

Schrijven als uitlaatklep gebruiken

Je leert het schrijven van versjes als een uitlaatklep gebruiken, die je steeds weer kunt toepassen.

In plaats van alleen maar weetjes te leren, ga je in deze cursus zelf aan de slag en ga je echt ervaren hoe je meer overzicht en grip krijgt op jouw gevoelens.

Verwerk je emoties door te schrijven – Wat er allemaal aan bod komt in deze cursus

Hoe begin je? Hoe kom je op woorden?
Verschillende vormen van versjes.
Wat is flowschrijven?
Wat als het even teveel wordt? + MP3 om tot rust te komen.
Hoe zorg je dat je niet te kritisch wordt?
Hoe vul je een mindmap in?
Wat is een elfje?
Wat is eindrijm?
Wat is een stiftgedicht?
Wanneer is je versje klaar en wat is daarbij belangrijk?

Krijg les van Tessa, ervaringsdeskundige

Ik ben Tessa, 31 jaar en ik ben in 2014 afgestudeerd aan het Conservatorium van Haarlem. Ik heb daar veel over muziek en schrijven geleerd. Ik heb in mijn leven verschillende traumatische ervaringen meegemaakt. Eerst heb ik het geprobeerd weg te stoppen, waardoor ik last kreeg van depressiviteit en emotiedisregulatie. Toen ik langzaam opkrabbelde ben ik gaan schrijven. Versjes, verhalen en daarna ook muziek. Ik heb van iets moeilijks iets moois weten te maken en het is mijn missie om daar zoveel mogelijk mensen mee te inspireren zodat mensen zich lichter, veiliger en gelukkiger zullen voelen.

Een cursus voor beginnende schrijvers

Heb je totaal geen ervaring met schrijven over je emoties of schrijven in het algemeen? Dat geeft helemaal niets, ik help je bij elke stap.

Krijg je nu wel een beetje kriebels om te beginnen met deze cursus? Schrijf je dan gauw in en maak ook van iets moeilijks iets moois! 

Over de instructeur

Tessa

1 Cursus

Ik ben Tessa,

In 2014 studeerde ik af aan het Conservatorium van Haarlem en sindsdien ben ik bezig met het schrijven van versjes en liedjes. Ook ben ik bezig met mental health en hoe het schrijven en muziek maken ervoor kan zorgen dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

13 Beoordelingen

 • 5
  13
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Hoi! bedankt voor deze cursus. Ik moet zeggen dat ik zelf geen gedichten schrijf, maar ik ben bezig met een blog. Maar vooral de mind-map en het markeren, kunnen voor mij hier wel als tools dienen en daar had ik eerder nog niet over nagedacht. Verder heb je een fijne stem! 🙂

 2. Heel fijn en handig.
  Heb er veel van geleerd en zal het mij zeker helpen in de toekomst
  bedankt

 3. Dankzij het kiezen van een woord en de mindmap, heb ik zowaar een aantal gedichtjes uit mijn mouw weten te schudden, dat lukt me meestal niet als ik er voor wil zitten. De cursus is wel echt gericht op emoties verwerken en dan ook heel fijn denk ik.

 4. Leuke cursus om te leren emoties van je af te schrijven.

 5. Leuk om deze cursus te doen. Normaal uit ik mijn emoties niet zo gauw in een versje of gedicht maar misschien zou ik dat in de toekomst wat vaker kunnen doen.
  Goede handleiding en rustige uitleg van Tessa
  Rina van Haagen

 6. Een lieve mini-cursus, om jezelf emotioneel en creatief te uiten. Tessa vertelt prettig en geeft inspirerende voorbeelden. Een aanrader!

 7. Heldere cursus! Fijne rustige stem om naar te luisteren en goede tips om zelf aan de slag te gaan.

 8. Mooi gedaan, deze wijze van ‘overhalen’ zich te uiten, afgerond met nadrukkelijke aandacht voor ‘markeren’ van wat geschreven is. Bij hardop markeren gaan herinneringen aan populaire loopjes en melodietjes zich erin mengen, is mijn ervaring, en het zelf liedjes willen gaan schrijven.

 9. Beste Tessa Marie,
  wat ben ik blij dat je deze cursus gemaakt hebt. Ik ga aan de slag met je tips. Vooral die elfjes vind ik leuk. Hopenlijk komen er nog meer cursussen!

 10. het is me gelukt om, met de goede instructies in deze cursus, een emotionele gebeurtenis in mijn leven op te schrijven in de vorm van een gedicht.

Oorspronkelijke prijs was: €35.Huidige prijs is: €23.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 64 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.