Cursus Oogyoga – Roadmap naar Helder Zicht

Els · 8 Februari 2024
In 10 weken leer je oogyoga: minder brilafhankelijkheid, bril afbouwen. Genoeg van brillen? Armlengteprobleem? Terug naar vrij zicht! Met ELS - Eye Love Seeing.
 • Beginner
 • 50 Lessen
 • 35u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over oogyoga.
 • Aan de hand van duidelijke videolessen.
 • Leer stap voor stap minder afhankelijk te worden van je lenzen of bril.
 • Van waas naar helder zicht.

Cursus inhoud

Vouw uit

Ga aan de slag met oogyoga en leer:

hoe je de druk en spanning in en op je ogen vermindert.

minder afhankelijk te worden van je bril of lenzen.

hoe je je bril of lenzen minder hoeft te gebruiken.

welke voeding je ogen kunnen ondersteunen.

welke activiteiten er precies bij jouw ogen passen om ze weer gezond te krijgen.

Ben je klaar om samen met ELS op pad te gaan naar helderder zicht met je eigen ogen? Dan is de cursus ‘Roadmap naar helder zicht’, ofwel oogyoga, echt iets voor jou!

Het programma bestaat uit:

 • 10 modules met per module verschillende korte video’s van 5 tot maximaal 15 minuten met de nadruk op de praktijk en daar waar nodig en relevant een theoretische onderbouw. Je hebt dus van elke activiteit of techniek een opname zodat je eigenlijk gewoon kan meedoen en het lijkt alsof we samen aan het oefenen zijn. En dat komt de motivatie ten goede 😉
 • Daarnaast zijn bepaalde activiteiten, visualisatie en meditaties ook beschikbaar als mp3. Tof, hé. Of  gaaf 🙂 Dan kan je om het even waar en wanneer met oogyoga bezig zijn.
 • Ook krijg je allerlei printbaar materiaal zoals letterkaarten, fusiekaarten, checklists, enzovoorts.

Het programma werd ontwikkeld op basis van de principes van een eeuwenoude techniek om ogen gezond en fit te houden – en mijn verworven kennis en persoonlijke ervaringen op mijn pad naar helder zicht.

Lees hier alvast enkele ervaringen met oogyoga van studenten.

‘Ik volg ELS met veel plezier. Ik ben van -3,5 dioptrieën naar -2 gegaan!! Diegene die het testte kon zijn eigen ogen niet geloven. Dank je, Els!! Ik heb mijn bril zelden nog nodig! Het is fantastisch.’ – Celine Tytgadt

Vooral het zwaaien heeft bij mij een geweldig positief effect. Na het zwaaien – 5 à 10 minuten – waren de letters moeiteloos en goed leesbaar!’ – Frank van den Berg

‘Ik vond het bijzonder eye-openening dat ik nog zoveel kan zien ondanks mijn bijziendheid!’ – Kathleen Rasschaert

‘Als je helemaal niets doet, dan blijven je ogen achteruit gaan, maar dankzij oogyoga en de dr. Batesactiviteiten ging mijn linkeroog inmiddels van -11,5 naar -10,25. Ik had met mijn rechteroog zelfs -12 en dat is nu -10,5.’  – Nanda Lichtleitner

Als je nieuwsgierig bent naar meer succesverhalen, check dan HIER ELS’  wall of fame en laat je inspireren!

Belangrijk!

Het programma ‘Roadmap naar helder zicht’ is een educatief programma waarin je oogyoga, de dr. Batesmethode en andere technieken om op een natuurlijke manier weer beter te gaan zien aangeleerd wordt. Bij twijfel of ernstige aandoeningen is het aangeraden om een arts te raadplegen. Het programma vervangt reguliere onderzoeken en behandelingen niet, maar werkt complementair.

Over de instructeur

Els

1 Cursus

Els heeft als missie mensen te inspireren en te leren hoe ze hun eigen gezondheidsexpert worden. Je hebt immers veel meer controle over je gezondheid dan dat je ooit vermoedde. Els volgde een opleiding tot gezondheidstherapeut op de Europese Academie in Antwerpen en specialiseerde zich nadien in het ondersteunen van het zelf genezend vermogen van het lichaam en het verbeteren van spijs- en stofwisseling omdat ziekte vaak hier zijn oorsprong vindt. Daarbij laat ze zich leiden door de wijsheid van het lichaam, de ziekte, de natuur en oude tradities. Daarnaast is Els gepassioneerd door ogen. Als het over genezen gaat, worden ogen vaak ‘vergeten’. Nochtans kan je met de dr. Batesmethode ogen weer gezond en fit krijgen. Els volgde bij Greg Marsh de opleiding tot gecertificeerd 'Natural Vision Teacher'.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Bravo Christel!
  Ik ben heel tevreden met wat ik

  heb bereikt met deze cursus. Elke dag Els volgen zonder haast maar met het volste vertrouwen bracht me tot een tevredenheid waarvan ik wist dat het kon! Ik ben er nog niet helemaal maar ik doe voort want het komt er aan. Elke dag een stapje dichter bij mijn doel.

 2. Fijne cursus en interessant. Goede instructeur. Bedankt Els.

 3. Wie denkt dat zij/hij helder zicht verkrijgen kan met wat oefeningen heeft de plaats van het echte zien nog te leren. Begeleid door Els en met de Roadmap naar Helder Zicht in de hand ben ik een reis begonnen die heel veel verduidelijkt heeft van wat ik al nota bene al eerder had vernomen. Door het volgen van de Roadmap Naar Helder Zicht heb ik ontdekt hoe wezenlijk de mindset is, die ten grondslag ligt aan wazig zien en het verbeteren daarvan. Mijn en jouw zien is namelijk voor een groot deel op gewoonten gebaseerd. In deze cursus leer je die gewoonten te onderkennen en geleidelijk aan te wijzigen. Ik heb een heel aantal onderdelen zeer gewaardeerd, te weten:
  • de affirmaties,
  • de ingesproken meditaties die een absolute aanwinst blijken te zijn en overal te gebruiken, wanneer je die op je smartphone installeert en
  • de vele aanvullende informatie dmv. de even zovele bijlagen.
  De wijze waarop de cursus is opgezet, de zorgvuldige planning ervan en de opgewekte presentatie door Els hebben mij 10 weken lang steeds doen uitzien naar de volgende video lesdag.
  Els heeft ervaring met cursus deelnemers: wie méér lessen op een dag wil doen of juist niet gaat doen, waarschuwt zij liefdevol en met klem. Want juist de spanning / stress die je dan weer gaat inzetten, hebben immers ook hun invloed op je ogen.
  Els legt meer dan eens perfect uit hoe ‘de waas’ een natuurlijke bescherming is. Wel, dan is er maar één ding te doen om helder zicht te krijgen: bouw af die stress- en zogenaamde aanpakgewoonte van je af en creëer in plaats daarvan de ont-spanning.
  In tal van oefeningen gaat Els je voor. Zelfs samen-oefenen heeft zij opgenomen in het programma. Daarnaast krijg je de kans je verder te verdiepen en je te laten raken door de inspirerende boekentitels te gebruiken. Dat is zeer aan te raden, omdat je dan iets van de achtergrond van de cursus ziet. De aanwijzingen voor je lichamelijk welzijn qua beweging en voeding zijn van een perfecte kwaliteit en direct toe te toepassen. De recepten en aanwijzingen helpen je op een basaal niveau verbeteringen aan te brengen. Doen!
  Als je iets goeds wilt doen voor je zelf en dus voor je ogen…. stap dan de cursus binnen. Investeer voldoende tijd in jezelf. Neem de op dr. W. Bates geïnspireerde methode serieus tot je. Laat je tien weken lang begeleiden door Els – want Eyes….. love seeing – and so it is!!
  De Roadmap Naar Helder Zicht is een fantastische kans om onder meer:
  • inzicht te krijgen in de functies van je ogen,
  • het begrijpen van je bril / lens recept en waarom je die bril / lens gebruikt
  • te leren hoe de waas je dient en ook weer onder dankzegging voor de bewezen diensten verminderd kan worden en
  • om je totaal spanningsniveau om te zetten naar een ont-spannen level;
  en dat kan je natuurlijk overal in je leven aanwenden
  • kennis te nemen van ‘andere’ manieren om ‘beter te zien zonder bril’
  • te profiteren van de kennis en ervaring van een ervarings- deskundige
  Kijk alsjeblieft ook op haar site.

  Wat wil een mens nog meer. Aanmelden dus !
  Ben Wardenburg – Heerde NL

Oorspronkelijke prijs was: €349.Huidige prijs is: €289.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 67 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.