Online Cursus 3D-tekenen met SketchUp Make 2017

Belinda Kampf · 3 Februari 2022
SketchUp Make is een 3D-modelleerprogramma, waarmee je makkelijk en snel 3D-tekeningen kunt maken. Heb je weinig tot geen ervaring met het maken van 3D-objecten? Dan is de gratis versie SketchUp Make 2017 een heel goed programma om mee te beginnen. Let op, deze verse verschilt met de nieuwere versies van sketchup!!
 • 44 Lessen
 • 3u 14min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over tekenen met SketchUp Make.
 • De geheimen van 3D-tekenen kennen.
 • Leer SketchUp kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer in deze cursus 3D-tekenen met SketchUp Make 2017

SketchUp Make stelt je, in relatief korte tijd, in staat om toch heel volwaardige, gedetailleerde en realistische 3D tekeningen te maken. Bovendien is dit programma gratis te downloaden. Ben je ontwerper, meubelontwerper, kunstenaar, grafisch vormgever, interieurbouwer, stylist of architect? Wil je professioneel ogende 3D-presentaties en 3D-tekeningen kunnen maken? Dan is SketchUp Make echt een aanrader!

Omschrijving van de online cursus SketchUp 2017

In deze online cursus 3D-tekenen leer je de belangrijkste gereedschappen en functies van SketchUp kennen. Aan het eind van deze online training ben je in staat om 3D-objecten en 3D-tekeningen te maken en dusdanig vorm te geven dat deze er visueel aantrekkelijk uitzien voor een presentatie. De cursus bestaat uit 43 videolessen. Per hoofdstuk zijn er oefenbestanden beschikbaar die jouw helpen SketchUp Make nog beter onder de knie te krijgen. Benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen in het cursusoverzicht onderaan de pagina.

Wat biedt deze cursus over SketchUp Make jou?

Leer snel professionele 3D-presentaties en 3D-tekeningen maken

Meer dan 40+ videolessen

Volledig Nederlandstalig

24/7 toegang tot al het materiaal

Inclusief oefenbestanden

Waarom deze cursus 3D-tekenen volgen?

Tegenwoordig gebeurt alles digitaal, het is daarom nodig om veel dingen visueel uit te werken. Voor heel veel projecten, opdrachten of andere dingen kan het gunstig zijn het in 3D uit te werken. Dat heeft alles te maken met de ervaring die een 3D-omgeving of -object biedt. Zo is het namelijk veel toffer om een gebouw of een ontwerp in 3D te kunnen aanschouwen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die dit wilt leren. Er is geen voorkennis voor nodig, dus deze cursus is ook uitermate geschikt voor beginners. Weet je nog niet zeker of deze cursus voor jou is? Bekijk dan eerst eens één van de proeflessen.

Wie is de doelgroep voor deze online cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wilt leren over het maken van professionele 3D-tekeningen. Ben je bijvoorbeeld werkzaam als architect of iemand die veel met 3D-omgevingen werkt? Dan is de online cursus SketchUp Make perfect voor jou! Je leert alles dat je nodig hebt om zelf professionele en gedetailleerde 3D-tekeningen en -omgevingen te creëren! Wil je thuis leren? Dan is dit de ideale thuiscursus voor jou, alle materialen staan online dus je kan er altijd bij!

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.3 Gemiddelde beoordeling

66 Beoordelingen

 • 5
  27
 • 4
  31
 • 3
  7
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Een redelijk korte, maar duidelijke cursus! Dit vind ik persoonlijk erg fijn. Er is een goede basis van vaardigheden ontstaan. Het is aan mij om nu verder te gaan experimenteren!

 2. Dit was exact de cursus die ik zocht. Genoeg uitleg om deftig een project te beginnen. Zeer duidelijk en compact. Ik vond alleen de nummering van de oefeningen niet duidelijk, maar dat vormde geen echt probleem. Zeker een aanrader als je met sketchup wil beginnen.

 3. Heldere uitleg! wel jammer dat layouts, sections en printen niet worden behandeld. Wat wel wordt behandeld is goed te volgen en waardevol.

 4. Zeer fijne cursus! Belinda legt het rustig uit met een hele fijne stem waardoor het ook prettig is om te volgen. Enige wat ik af en toe wat lastig vond is dat een aantal opties die worden besproken ondertussen verplaatst zijn onder een ander menu of er wat anders uitzien. Dan is het af en toe even zoeken, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Als je er toch niet uitkomt of je hebt vragen dan kan je die per onderwerp stellen. Je krijgt snel antwoord wat mij weer snel verder op weg hielp. Ik ben nu begonnen om onze boerderij in 3D te tekenen om de verbouwing die we willen visueel te maken in 3D. Super leuk om te doen. Een vervolg cursus zou ik ook direct gaan volgen.

 5. De uitleg was goed. Ik zou graag ook andere functies leren en dat de oefenbestanden beter te openen zijn.

 6. Super handige cursus het enige wat ik me alleen wel afvraag zijn alle bestanden die je gedownload moet hebben wat je hier mee moet doen? maar verder erg leerzaam en je kan hem altijd opnieuw inzien als je het ff niet meer weet

 7. Heel duidelijke, rustige uitleg die ervoor gezorgd heeft dat ik weer even mijn kennis van Sketchup heb op kunnen frissen. Erg fijn!

 8. ik heb veel geleerd ook sommige dingen wist ik niet dat in SketchUp mogelijk zijn.

 9. Ben zeer tevreden. Alles word duidelijk uitgelegd met een rustige stem.
  Nu ga ik het zelf met de bestandjes die ik gedownload heb uit proberen.

 10. Leuke cursus! Duidelijk uitgelegd. Ik ga u lekker zelf aan de slag en alles verder uitproberen. Het heeft me zeker geholpen

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 616 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.