Online Cursus Google Analytics

In deze uitgebreide cursus leer je welke inzichten je kunt verkrijgen met Google Analytics om nog meer uit jouw website te halen. Wil jij weten hoe Google Analytics jou hierbij kan helpen? Schrijf je dan in voor de cursus!
 • 2 Hoofdstukken
 • 12 Lessen
 • 1u 19min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over Google Analytics.
 • De geheimen van website-optimalisatie kennen.
 • Leer optimalisatietechnieken toepassen.
 • Aan de hand van duidelijke videolessen.

Google Analytics: haal nog meer uit jouw website!

Google Analytics is een gratis tool waarmee je meer over de bezoekers van jouw website te weten kunt komen. Deze inzichten kunnen jou helpen met het verbeteren van jouw website en kun je nog meer bezoekers en klanten binnenhalen. Deze online cursus is voorzien van overzichtelijke video’s met heldere uitleg van een instructrice die weet waar ze het over heeft. Til jouw website naar een hoger niveau en ontdek wat Google Analytics voor jouw en jouw website kan betekenen!

Mocht je midden in de online cursus met vragen zitten, aarzel dan niet en neem gerust contact met me op! Je kunt deze cursus op alle apparaten volgen en je hebt na aankoop levenslang toegang tot deze online cursus! Dus mocht je naar een jaar toch nog eens willen kijken hoe het ook alweer zat dan kan je dat gerust doen.

 

Waarom jij voor deze cursus moet kiezen:

Leren van een professionele instructrice.

Alle ins and outs leren van Google Analytics.

Leren waar en wanneer jij dat wilt.

24 uur en 7 dagen per week toegang tot alle content in deze online cursus.

Interactief meedoen via een demo-account van Google.

 

Google Analytics gebruiken

Er wordt vaak gedacht dat web-analysetools ingewikkeld zijn. Wees gerust: Google Analytics is een overzichtelijke en compacte tool, waarmee je jouw website goed kunt analyseren. In deze cursus krijg je een goed beeld hoe Google Analytics werkt en welke gegevens je kunt bekijken en toepassen op jouw website. Door middel van een gratis demo-account van Google kun je alle stappen die in de cursus besproken worden meedoen. Hierdoor zul je de mogelijkheden van Google Analytics nog beter begrijpen.

 

Deze Google Analytics training is geschikt voor mensen die:

Eigenaar en/of webmaster van een website zijn.

Geïnteresseerd zijn in Google Analytics in het algemeen.

(Beginnende) Online Marketeers.

 

Wat jij kan na deze online cursus:

Jouw Analytics-account juist instellen en opzetten.

Gemakkelijk gebruikersstatistieken inzien én analyseren.

Jouw websitegebruik verbeteren aan de hand van statistieken.

Overzichten en rapportages maken binnen Analytics.

 

UPDATE!

Op verzoek van jullie heb ik de cursus aangevuld met een aantal bonusvideo’s. Dit zijn aanvullingen op de mogelijkheden die je hebt met Google Analytics. Hiermee kun je nog meer inzicht krijgen in jouw doelgroep en meer halen uit jouw website.

In het bonushoofdstuk leer je:

Nog meer inzicht krijgen met Google Search Console.

Inzicht krijgen met Campaign URL Builder.

Over de instructeur

Vlada is erg leergierig. Als instructeur bij AdsVentures Academy gelooft zij erin dat je nog meer uit jezelf kunt halen door je kennis te vergroten. Het is haar grootste passie om deze kennis op jou over te dragen. Ben jij benieuwd wat je van Vlada kunt leren? Bekijk dan een van haar cursussen op Soofos.

Beoordelingen en Recensies

4.2 Gemiddelde beoordeling

57 Ratings

 • 5
  22
 • 4
  26
 • 3
  7
 • 2
  1
 • 1
  1
 1. Voor 1 uur en 19 minuten is het een heel duidelijk en goede cursus!

 2. Nuttige, interessante en snelle eerste kennismaking met Google Analytics.

 3. Duidelijke instructies, lekker snel allemaal. De voorbeelden zijn ook duidelijk, maar het zou beter zijn als bij de uitleg over koppelingen bijvoorbeeld een site ook daadwerkelijk al gekoppeld is. Dan is te zien wat een cursist uiteindelijk ook ziet. Wat ik nog mis, is een goede uitleg van de begrippen, en wat de consequenties zijn van bijv. een hoog uitstappercentage of bestaande vs nieuwe gebruikers. Maar ik heb er zeker wat aan gehad ok door de bonus video’s

 4. Erg goede cursus voor mensen die net beginnen met Google Analytics. Er wordt ingegaan op de basis en met voorbeelden duidelijk gemaakt waarom bepaalde aspecten belangrijk/nodig zijn. Goede uitleg en ook fijn dat er bonuslessen zijn toegevoegd om het actueel te houden!

 5. Deze cursus is een aanrader wanneer je voor het eerst met Google Analytics gaat werken, ik heb de cursus gevolgd ter voorbereiding van mij Stage. Dankzij de cursus en het handige demo account kan ik mijn weg in Google Analytics nu goed vinden. Als ik iets even niet meer weet kan ik altijd terugvallen op de instructiefilmpjes in de cursus.

 6. Het was een leerzame en laagdrempelige cursus. Iedereen zonder enige voorkennis kan Google Analytics gebruiken. Ik wou alleen dat ze meer voorbeelden gebruikte.

 7. In 1 1/2 uur heel veel duidelijk geworden over Google Analytics. Heel duidelijk uitgelegd!

 8. Het is een cursus waarbij je concrete en nuttige info krijgt. Dit is wat toekomstige ondernemers vandaag nodig hebben!!!

 9. Het is een cursus waarbij je concrete en nuttige info krijgt. Dit is wat toekomstige ondernemers vandaag nodig hebben!

 10. Vóór deze cursus had ik nog geen kennis van Google Analytics. Het is een ontzettend fijne basis om mee te werken. Verder is het uiteraard uitzoeken wat specifiek bij jouw bedrijf hoort. Heel blij met de uitleg! Ik stoorde zelf een beetje aan het gebruik van tautologieën: zoals bijvoorbeeld. Maar verder heb ik geen aanmerkingen.

 11. De cursus gaf precies dat inzicht dat ik wilde. De video’s zijn goed opgebouwd en er wordt lekker kort en bondig uitgelegd.

 12. Precies genoeg informatie voor een start met Analytics. Beknopt en praktisch. Top voor beginners. Als je een beetje ervaring hebt met Google Analytics kan je misschien beter voor een andere online cursus kiezen

 13. Korte introductie in Google Analytics. Helaas is de lay-out van Google Analytics dusdanig veranderd dat de screenshots afwijken van het huidige beeld en sommige dingen lastig terug zijn te vinden. Sommige termen worden kort en bondig uitgelegd, terwijl van andere termen de uitleg ontbreekt en het nut onduidelijk blijft voor een zzp’er zonder marketing achtergrond. Dan blijft het lastig om alles uit je website te halen.

 14. Deze cursus heeft mij veel geleerd over Google Analytics. Heel duidelijk en stap voor stap alles wat je moet weten. Zeker een aanrader!

 15. Deze cursus heeft mij veel geleerd over Google Analytics. Heel duidelijk en stap voor stap alle musts wat je moet weten. Zeker een aanrader!

 16. Erg tevreden, al zou ik persoonlijk graag zien dat er wordt in gegaan op het koppelen van zoektermen aan Google Analytics.

 17. De cursus laat de mogelijkheden van Google Analytics zien. Soms is het niet helemaal duidelijk wat het doel is van een bepaalde actie.

 18. Een goede, korte cursus als je meer wilt leren over Google Analytics en hoe je met die informatie jouw website kunt optimaliseren. Zeker een aanrader voor mensen die een eigen website hebben en online marketeers. Ik gebruik Google Analytics al jaren en ik heb er toch nog wat nieuwe dingen uit gehaald.

 19. Duidelijke taal en hele fijne uitleg. Ik wist al iets van analystics maar heb toch wat kleine dingen bijgeleerd. Enige wat storend was, was dat de stukjes dat het met vertellen mis ging er nog in zaten. Die hadden er makkelijk uitgeknipt kunnen worden. Vertel helemala prima!

 20. De cursus was zeer nuttig en helder om de basis van Google Analytics onder de knie te krijgen

 21. Nuttig als je nog niets of net als ik heel weinig van Analytics af weet en daarmee een schop de goede richting in krijgt. Wel jammer dat het begin en eind muziekje zo hard zijn of juist de verteller zo zacht is dan.

 22. Het is een goede, duidelijke uitleg. Al zou ik het fijn vinden als er wat mini opdrachtjes zouden zijn.

 23. Ik vond het een informatieve cursus die je goed inzicht heeft in waar je alles kan vinden binnen Google Analytics. Wat ik miste was dat niet altijd werd onderbouwd waarom bepaalde stappen werden genomen en wat je er precies mee kan. Bij de bonus werd uitleg gegeven over Google Seach Console, ik heb me rot gezocht om op de juiste dashboard pagina te komen om er vervolgens later in de video pas achter te komen dat in het filmpje een verouderde versie werd gebruikt. (Iets minder relevant, maar wel als feedback: de praatstem was nogal zacht maar de muziek in het begin en eind van de video was heel hard, bij de intro overheerste de muziek de praatstem).

 24. Door deze cursus google analytics te volgen kan ik gerichter zoeken. Eerst klikte ik maar een beetje rond nu weet ik waar ik moet kijken en kan ik voor mijn werk de informatie eruit halen waar behoefte aan is.

 25. Precies genoeg informatie voor een snelle start met Analytics. Beknopt en praktisch. Top voor beginners. Fijn dat Search Console is toegevoegd.

 26. Goede duidelijke uitleg. Goed beeld gekregen van wat Google Analytics inhoudt en wat er mee gedaan kan worden op je website te optimaliseren.

 27. Dit is echt voor hele erge beginners en daarmee zijn prijs echt niet waard.
  Ik wil mijn geld terug.

 28. Ik had al een paar cursussen geprobeerd om iets op te steken over Google Analytics. Na het bekijken van deze cursus is eindelijk de basis gelegd.

 29. Interessante lessen, fijn dat er een demo-account bestaat om mee te kunnen volgen in de praktijk. Zo blijft het niet bij de theorie en kan je beter onthouden. Heldere uitleg!

 30. zeer leerzame cursus en uitleg goed te volgen (zeker d.m.v. het demo-account!)

 31. Ik vond de cursus erg leerzaam. Ze geeft handige tips weg en liet verschillende voorbeelden zien. Ik wist niet dat er een demo account van Google Analytics bestond. Leuk en handig dat ik gelijk mee kon kijken en doen tijdens de cursus. Aanrader!

 32. Fijne cursus. Erg handig dat je met de demo elke stap kunt nadoen. Ik heb een aantal handige tips geleerd die ik gelijk ga toepassen.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+247 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.