Minicursus Photoshop Elements 2019

Flori Smink · 2 december 2021
Leer gratis over het fotobewerkingsprogramma Photoshop Elements van Adobe. Ga aan de slag en maak kennis met de automatisering van fotobewerking.
 • 10 Lessen
 • 1u 24min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Gratis meer over Photoshop Elements.
 • Kennismaken met fotobewerking.
 • Leer automatisering van fotobewerking gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Maak kennis met fotobewerking in Photoshop Elements

Photoshop Elements is onder de hobbyfotografen een van dé favoriete fotobewerkingstools die je kan vinden. Het is dus hoog tijd dat jij er mee aan de slag gaat. Dat deze tool zoveel gebruikt wordt, is natuurlijk niet geheel zonder reden. Doordat Adobe veel aandacht in het programma heeft gestoken, kan je zonder al teveel moeite mooie fotobewerkingen maken.

Wat is Photoshop Elements?

Photoshop Elements is het programma van Adobe dat het bewerken van foto’s automatiseert. Zo kan je zonder al teveel moeite en enorm makkelijk mooie bewerkingen maken van jouw foto’s. Met mooie bewerkingen krijg jij het voor elkaar om foto’s om te toveren tot kunstwerken, waarvan jij en anderen kunnen genieten. Ook kan je Elements foto’s makkelijk organiseren en delen met vrienden, familie of het internet. Op dit moment is versie 2019 van Photoshop Elements uitgekomen. Deze minicursus is op deze nieuwe update gericht. Elements is geen gratis programma, maar je kan wel een gratis proefversie downloaden op de website van Adobe. Wil je meteen een abonnement op Creative Cloud of Photoshop Elements? Dan kun je terecht op de website van Adobe!

In deze gratis cursus leer je:

In tien verschillende lessen ga ik je meenemen door verschillende belangrijke technieken binnen Photoshop Elements. Ik laat je zien hoe je een foto recht zet, een kleur vervangt en hoe je een achtergrond kan vervangen. Dit zijn de meest essentiële technieken, waarmee je snel zelf aan de slag kunt. In handige video’s maak je kennis met de mogelijkheden van Photoshop Elements 2019. Zo kun jij zelf aan de slag met het bewerken van jouw eerste foto’s! Dankzij deze minicursus heb je altijd een kleine handleiding van deze belangrijke technieken bij de hand.

Waarom starten met deze cursus?

Deze cursus geeft je de kans om gratis kennis te maken met het bewerken van foto’s in Photoshop Elements. Ben je dus benieuwd naar dit programma van Adobe of wil je graag weten of online leren iets voor jou is? Dan is deze cursus erg geschikt voor jou! Weet je nog niet zeker of Elements de juiste keuze is? Lees dan hier over de verschillen tussen Photoshop CC en Elements.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Ga aan de slag en leer gratis over Elements!

Wil je meer leren over Photoshop Elements?

Bekijk de volledige cursus hier!

Over de instructeur

Flori Smink

5 Cursussen

Aan de basis van photoshopplezier staan twee vrouwen met een passie voor fotografie en het bewerken van foto's. Na zelf veel praktijk ervaring op te hebben gedaan zijn de twee dames met veel passie en enthousiasme cursussen gaan geven in Photoshop CC en Photoshop Elements.

Ratings and Reviews

4.2 Gemiddelde beoordeling

17 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  9
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Ik heb deze cursus niet gedaan, heb geen software ervoor
  Bedankt

 2. Zeer duidelijk. To the point.
  Geeft al een mooi overzicht over de mogelijkheden van het programma

 3. Vond het een duidelijke cursus die goed stap voor stap uitlegde wat ik moest doen. Top!

 4. Hele duidelijke basiscursus. Alles wordt stap voor stap uitgelegd.
  Enige minpuntje is de monotone stem van de docent.

 5. Heel duidelijk overzicht van de vele mogelijkheden. Duidelijk en rustig uitgelegd. Een aanrader voor een eerste kennismaking met photoshop Elements !

 6. super leuk veel van geleerd. Hele duidelijke uitleg.

 7. Lastige stof, duidelijk uitgelegd

 8. Zeer duidelijk uitgelegde beknopte informatie om goed op weg te gaan met Photoshop elements 2019

 9. De minicursus Photoshop elements 2019 leert je heel duidelijk van begin af aan de belangrijkste punten uit photoshop elements. Het begint met een inleiding, waarin je kennis maakt met het gehele werkgebied en de organizer. Dit gebeurd aan de hand van een zeer duidelijke uitleg. Vervolgens leer je hoe je van deze organisatie naar het bewerken over gaat. De eerste keer is het even ontdekken waar alle tools staan, dit zal eventueel nog duidelijker gemaakt kunnen worden door de verschillen te laten zien tussen de snel, met instructies en expert menu’s. Maar voor de beginnende photoshopper is dit een kwestie van spelen met de knopjes. De volgende lessen ‘foto rechtzetten’, ‘snelle selectie’, ‘kleur vervangen’, ‘snel bewerken met instructies’ en ‘achtergrond vervangen’ leert je hoe je een enkele foto moet bewerken, maar ook hoe je dit vervolgens doortrekt naar meerdere foto’s. Zeer goed dat hier veel verschillende lessen aan besteedt worden! Dit maakt het zeer duidelijk. Vervolgens leer je op een hele leuke manier verschillende vormen van collages te maken. Wel mag er duidelijker gemaakt worden hoe er precies met lagen wordt gewerkt, er wordt ineens overgesprongen naar het bewerken van de lagen. Als laatste leer je nog hoe je leuke effecten kan toepassen op de verschillende foto’s en collages.

  Een zeer duidelijke manier van het leren van photoshop, waarbij je de voorbeelden zelf kan gebruiken (je hoeft geen eigen foto’s ervoor te hebben). Voor degene die besluiten deze cursus te gaan doen: welkom in de wereld van photoshop!

Gratis Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 128 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →