Interactieve Presentaties maken met Poll Everywhere

Zou jij je verhaal ook graag dynamischer brengen zodat je de aandacht van je publiek beter kan vasthouden? Volg dan zeker deze cursus. Na afloop zal je, door gebruik te maken van een eenvoudige online toepassing, in staat zijn om je publiek actief te laten deelnemen aan jouw presentatie. Bovendien zal je jouw PowerPoint technisch zo kunnen opbouwen dat je écht flexibel kan inspelen op de noden van je publiek.

 • 3 Hoofdstukken
 • 23 Lessen
 • 1u 50min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • De gratis interactieve tool Poll Everywhere leren gebruiken.
 • De tool integreren in je PowerPoint presentaties.
 • Je PowerPoint presentaties leren onderverdelen in secties.
 • Hyperlinks en zoom gebruiken om je presentaties dynamisch te maken.

Betrek je publiek met interactieve presentaties

Geef jij regelmatig bedrijfspresentaties of ben jij trainer in een academische context? Dan weet je als geen ander dat het vasthouden van de aandacht een uitdaging is. Je verhaal dynamisch overbrengen is hiervoor noodzakelijk. Leer daarom in deze online cursus hoe je interactieve presentaties kan maken!

 

Wat leer je concreet in deze cursus?

In deze cursus leren we in een eerste deel hoe je via de (gratis) interactieve presentatie tool Poll Everywhere je publiek actief kan bevragen. Via deze tool kan je snel meningen verzamelen, open vragen stellen, brainstormen, pijnpunten in kaart brengen en nog veel meer. De resultaten verschijnen onmiddellijk op je projectiescherm, zodat iedereen weet hoe er over een bepaalde stelling of vraag wordt gedacht. We bekijken niet alleen hoe de applicatie online te gebruiken is, maar leren ook hoe je deze kan integreren in je eigen PowerPoint-presentatie.

In een tweede deel zoomen we in op het gebruik van secties, hyperlinks en/of zoom in PowerPoint. Via het gebruik van secties blijft je presentatie niet alleen overzichtelijk, maar kan je ook heel eenvoudig bepaalde onderwerpen in- of uitschakelen. Hyperlinks en/of zoom laten je toe een interactief “oproepmenu” aan te maken. Met zo’n oproepmenu, vergelijkbaar met de homepagina van een website, kan je tijdens je presentatie zelf beslissen welke onderwerpen je al dan niet wil behandelen en in welke volgorde je dit doet.

In deze cursus maken we gebruik van het internet en PowerPoint 2016 of 2019 (Windows). We bespreken de gratis versie van Poll Everywhere. Deze gratis versie is beperkt tot interactie met 25 à 40 deelnemers en biedt geen mogelijkheid tot rapportering of een eigen visuele opmaak. Poll Everywhere is een Engelstalige tool maar is zo intuïtief opgebouwd dat een basiskennis van het Engelse volstaat om de tool te kunnen gebruiken.

 

Na het volgen van deze cursus ben je instaat om:

Een “saaie” presentatie om te toveren tot dynamisch verhaal.

Je publiek voor, tijdens of na je presentatie actief te bevragen.

Je presentatie flexibel op te bouwen, zodat je kan inspelen op het publiek.

 

Ga meteen aan de slag en maak je presentatie interactief!

Over de instructeur

Ik ben Handelsingenieur van opleiding en heb 17 jaar in de privésector gewerkt. Sinds een 3-tal jaar hou ik mij bezig met het geven van ICT software trainingen. Dit doe ik zowel klassikaal, privé als online.

Reviews

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer goede cursus! Goede en duidelijke uitleg, goede opbouw, interessante en nuttige tips. Ik vind het ook goed dat er met een gratis programma gewerkt wordt. Een aanrader!

 2. Ik had als autodidact geen idee welke mogelijkheden er nog meer waren in PP. Gewelige tools aangereikt gekregen. Rust, detail. Maar ook heel veel stof om te onthouden. En dat lukt natuurlijk niet. De oefeningen zijn goed. Een kort naslagwerk zou fijn zijn. Vaker terugkijken helpt ook.

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.