Interactieve Presentaties maken met Poll Everywhere

Els De Hertogh · 16 Augustus 2023
Wil je je verhaal boeiender presenteren en de aandacht vasthouden? Volg deze cursus en leer online tools kennen om je publiek actief te betrekken en je PowerPoint flexibel aan te passen.
 • Beginner
 • 23 Lessen
 • 1u 50min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De gratis interactieve tool Poll Everywhere leren gebruiken.
 • De tool integreren in je PowerPoint presentaties.
 • Je PowerPoint presentaties leren onderverdelen in secties.
 • Hyperlinks en zoom gebruiken om je presentaties dynamisch te maken.

Betrek je publiek met interactieve presentaties

Geef jij regelmatig bedrijfspresentaties of ben jij trainer in een academische context? Dan weet je als geen ander dat het vasthouden van de aandacht een uitdaging is. Je verhaal dynamisch overbrengen is hiervoor noodzakelijk. Leer daarom in deze online cursus hoe je interactieve presentaties kan maken!

 

Wat leer je concreet in deze cursus?

In deze cursus leren we in een eerste deel hoe je via de (gratis) interactieve presentatie tool Poll Everywhere je publiek actief kan bevragen. Via deze tool kan je snel meningen verzamelen, open vragen stellen, brainstormen, pijnpunten in kaart brengen en nog veel meer. De resultaten verschijnen onmiddellijk op je projectiescherm, zodat iedereen weet hoe er over een bepaalde stelling of vraag wordt gedacht. We bekijken niet alleen hoe de applicatie online te gebruiken is, maar leren ook hoe je deze kan integreren in je eigen PowerPoint-presentatie.

In een tweede deel zoomen we in op het gebruik van secties, hyperlinks en/of zoom in PowerPoint. Via het gebruik van secties blijft je presentatie niet alleen overzichtelijk, maar kan je ook heel eenvoudig bepaalde onderwerpen in- of uitschakelen. Hyperlinks en/of zoom laten je toe een interactief “oproepmenu” aan te maken. Met zo’n oproepmenu, vergelijkbaar met de homepagina van een website, kan je tijdens je presentatie zelf beslissen welke onderwerpen je al dan niet wil behandelen en in welke volgorde je dit doet.

In deze cursus maken we gebruik van het internet en PowerPoint 2016 of 2019 (Windows). We bespreken de gratis versie van Poll Everywhere. Deze gratis versie is beperkt tot interactie met 25 à 40 deelnemers en biedt geen mogelijkheid tot rapportering of een eigen visuele opmaak. Poll Everywhere is een Engelstalige tool maar is zo intuïtief opgebouwd dat een basiskennis van het Engelse volstaat om de tool te kunnen gebruiken.

 

Na het volgen van deze cursus ben je instaat om:

Een “saaie” presentatie om te toveren tot dynamisch verhaal.

Je publiek voor, tijdens of na je presentatie actief te bevragen.

Je presentatie flexibel op te bouwen, zodat je kan inspelen op het publiek.

 

Ga meteen aan de slag en maak je presentatie interactief!

Over de instructeur

Ik ben Handelsingenieur van opleiding en heb 17 jaar in de privésector gewerkt. Sinds een 3-tal jaar hou ik mij bezig met het geven van ICT software trainingen. Dit doe ik zowel klassikaal, privé als online.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer goede cursus! Goede en duidelijke uitleg, goede opbouw, interessante en nuttige tips. Ik vind het ook goed dat er met een gratis programma gewerkt wordt. Een aanrader!

 2. Ik had als autodidact geen idee welke mogelijkheden er nog meer waren in PP. Gewelige tools aangereikt gekregen. Rust, detail. Maar ook heel veel stof om te onthouden. En dat lukt natuurlijk niet. De oefeningen zijn goed. Een kort naslagwerk zou fijn zijn. Vaker terugkijken helpt ook.

79Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 40 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.