Hoe schrijf je een boek?

Voor beginnende schrijvers die fictie willen schrijven. Reken af met alle bezwaren, vergaar de nodige kennis en schrijf daadwerkelijk je eerste boek!
 • 8 Hoofdstukken
 • 13 Lessen
 • 1u 7min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • De juiste voorbereiding voor het schrijven van een boek.
 • Tools om schrijfobstakels, zoals een schrijversblok te overkomen
 • Het leren toepassen van de meest succesvolle verhaalstructuur.
 • De benodigde informatie om zelf je boek te publiceren.

Hoe lang staat het al op jouw lijstje?

OOIT wil jij een boek schrijven. De mogelijkheid pakken om een verhaal te delen dat al een tijdje in je huist. Om jezelf op een creatieve manier te kunnen uiten. Of misschien lijkt het schrijven van een boek jou gewoonweg wel een fantastische uitdaging.

Dat is het ook! Een boek uitgeven en je lezers kunnen entertainen en verrijken is een geweldig gevoel – zeg ik uit eigen ervaring.

Maar… Ik hoor het je haast denken.
Er zijn zo veel bezwaren die je nu tegenhouden. Obstakels die de weg naar het gepubliceerde boek in de weg liggen.

 • Ik heb geen ervaring.
 • Niemand wil mijn boek lezen.
 • Ik heb geen inspiratie.
 • Ik heb geen uitgever.
 • Ik heb geen tijd.

Het zijn zo een aantal bezwaren die ik regelmatig voorbij heb horen komen (en die ik zelf ook had).

Maar… Vind jij het niet eens tijd om daarmee af te rekenen?
En om dat boek nou eens echt te gaan schrijven?

Dat is precies wat ik je in deze cursus hoop te leren. Ik heb het doel om je bepaalde zaken eigen te maken die ervoor zorgen dat het boek afkomt. En snel ook! Zodat we er allemaal van kunnen genieten!

In deze cursus vind je onder andere:

 • Bezwaren en obstakels die je nu tegenhouden en hoe je die kunt tackelen
 • Een manier om een schrijver mindset aan te meten
 • Voorbereidingen die je moet treffen voor je begint aan het schrijven van je boek
 • Een veelgebruikte (succesvolle) verhaal structuur en hoe je die toe kan passen in je eigen verhaal
 • Veel voorkomende karakters in een boek en hoe je zelf een goed personage maakt
 • Een actieplan

Daarbij krijg je ook:

 • een BONUS video die je helpt bij het zelf uitgeven van je boek

Kortom, genoeg informatie en praktische tools en tips die je zullen motiveren en helpen om dat boek op elektronisch papier te krijgen! Een boek schrijven begint met de juiste voorbereiding.

Je hebt het lang genoeg uitgesteld toch :)?
Start vandaag!

Belangrijke note: Hoewel deze cursus voornamelijk focust op fictieboeken, kun je er ook als non-fictie schrijver lessen uit trekken. Je leert namelijk naast de basiselementen om echt te kunnen starten met schrijven, én te blijven schrijven – zodat jouw eerste boek op papier komt – ook om in een schrijver-zone te komen, je creativiteit te triggeren, de juiste mindset te ontwikkelen en met een writer’s block te dealen.

Over de instructeur

Jane Trapman is ondernemer, schrijver en film professional. Terwijl ze met Born to Fly ondernemers een community geeft, mee op reis neemt en aan hun personal brand en creativiteit laat werken, is ze daarnaast het liefst bezig met storytelling. Op de filmset in Toronto, of op één van haar favo schrijfplekken al typend aan een boek of script.Andere dingen die leuk zijn om te weten:- Dierenvriend - Een grote fan van Disney (wel van vóór alle remakes) - Favoriete inspirerende quote op dit moment: "Art is Theft" - Pablo Picasso - Haken, breien, naaien, ik hou ervan!Waarom Jane uit bed komt? Om anderen te empoweren te komen waar ze willen gaan! Met de juiste storytelling, leadership skills en personal branding tools zet je een stapje dichterbij.

Beoordelingen en Recensies

4.6 Gemiddelde beoordeling

21 Ratings

 • 5
  14
 • 4
  6
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Jane Trapman levert hier een uitstekend stukje werk. Je Enthousiasme werkt aanstekelijk op mij als kijker. Het is echt geen straf om een video her te beluisteren omdat ik specifiek detail nogmaals wil horen.
  Inhoudelijk word ik ook zeker wijzer van alle termen en structuren die aangereikt worden.

  Je cursus zou is een prima voorbeeld over hoe online leren echt kan.

  ga zo door.

 2. ik vind de cursus uitstekend. heb er erg van genoten en veel van geleerd!

 3. Deze cursus is een goede start voor de beginnende schrijver. Alle belangrijke elementen worden aangehaald, en zonder veel omzwervingen helder uitgelegd. Achter ieder hoofdstuk dat in deze cursus aangehaald wordt zit nog tonnen andere informatie, maar dan ga je wel heel erg inzoomen. Da’s dan weer iets voor een meer gespecialiseerde cursus.
  Deze cursus houdt het breed, maar da’s net de kracht. Het was een goeie opfrissing en het kan je zeker ankeren in de “back to basics”, moest je als schrijver al wat verder staan.

 4. Fijne korte cursus, goede eerste stap naar een eerste boek! Ik wil zelf een hele andere richting in qua boek (kinder prentenboek), maar kon er zeker wel wat nutige dingen uithalen.

 5. Heel ordelijk met de juiste stappenplannen. Jouw boek Jels ben ik nu aan het lezen. Het begin, maakt je al heel nieuwsgierig….Ik heb altijd al een boek willen schrijven, maar kon nooit de juiste mentor vinden. Met al deze goede tips en de cursus als naslagwerk moet het nu lukken. Bedankt naamgenoot voor de begeleiding en succes verder met alles wat je doet en nog van plan bent te doen.📕

 6. Leuk om naar te luisteren. Door de gegeven structuur komt het complete plaatje veel duidelijker in mijn hoofd. M’n hoofdpersoon staat inmiddels te popelen om de bladzijden te betreden!

 7. Rijk aan info, naar mijn idee wel over twee verschillende onderwerpen: over motivatie vinden/vasthouden en over de techniek van het schrijven zelf. Misschien twee cursussen van maken? Ik was in dit geval voornamelijk op zoek naar tips over het schrijfproces. Die vind je zeker in deze cursus.

 8. Fijne toegankelijke cursus. Voor mij een duwtje in de rug om het schrijven van mijn boek door te zetten. De prettige stem van Jane, die je stap voor stap in enthousiasme meeneemt door de cursus. Ik heb veel geleerd en ben van plan de cursus regelmatig terug te kijken voor feedback en handvatten. De moeite waard!

 9. Een prettige toon en stem, duidelijke instructies en informatie.
  Veel geleerd.

 10. Jane Trapman heeft een heel prettige stem en neemt je daardoor rustig door haar cursus heen. Het maakt mij zeker enthousiast om – eindelijk – eens een begin te maken met een eigen boek. Bedankt Jane!

 11. Basisinformatie over de opzet van een boek. Af en toe -voor mij- teveel (engelse) jargontaal over benaming van personages maar daardoor ook een stukje wijzer geworden. Boodschap is: ‘begin met schrijven” en met deze introductie kun je je verhaal wel in een kader zetten en laat het je nadenken hierover.

 12. Erg leuke cursus waarbij je het gevoel krijgt dat je persoonlijk benaderd wordt en zelfvertrouwen van krijgt. Jane Trapman voelt daarom ook een beetje als een mentor. Ze geeft je als het ware handvatten, daardoor voelt het ook niet als een verplichting. Maar het werkt wel enthousiasmerend, waardoor je zin krijgt om te gaan en te blijven schrijven. Eigenlijk krijg je dus alles wat je nodig hebt om jezelf aan het schrijven te zetten en zorgt ze er ook voor dat je er niet meer onderuit komt. Wat fijn is aan haar manier van uitleggen, is dat ze veel voorbeelden gebruikt (al moet je soms wel kennis hebben van het boek waar het voorbeeld uitkomt). Daarnaast is het fijn dat je de cursus altijd terug kan kijken. Maar er wordt meer behandelt dan alleen het schrijven zelf, want je leert onder andere ook hoe je karakters maakt en zelfs hoe je zelf het boek uitgeeft. Let wel op, als je het boek van Jane, Jels de Wichelroede, nog niet gelezen hebt (wat zeker een aanrader is!), er zitten een paar spoilers in de cursus;)

 13. Goede handvaten voor het begin van je proces, maar ook handig om tussendoor nog eens terug te lezen/luisteren.
  Jane klinkt lekker enthousiast dus je wordt wel gemotiveerd om echt aan de slag te gaan.

65Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.