✨ GRATIS – Online Bitcoin & Crypto Cursus – Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse?

In deze GRATIS cursus maak je kennis met een aantal facetten van de handel in cryptocurrencies. Je leert hoe grafieken werken en hoe je deze met behulp van een paar simpele tools kan lezen. Met deze basis maak je een goede start als beginnend handelaar.
 • 3 Hoofdstukken
 • 7 Lessen
 • 54min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer de basis van technische analyse.
 • Maak kennis met de handel in cryptocurrencies.
 • Leer hoe grafieken werken en hoe je deze leest.
 • Volledig gratis toegang.

Deze cursus dient als preview voor de uitgebreide Online Bitcoin en Crypto Cursus – Hoe handel je in Cryptocurrencies met behulp van Technische Analyse? Je kunt deze cursus met 10% korting kopen, via de kortingscode Soofos10.

 

‘Goede trader?’

2017 was hét jaar van bitcoin. De koers steeg in slechts 12 maanden tijd van $700 naar een recordhoogte van bijna $20.000. In een uptrend wordt traden gezien als een makkelijke manier om geld te verdienen, waardoor Nederland massaal instapte. Niets bleek echter minder waar te zijn. Begin 2018 ging het faliekant mis. De koersen storten ineen en momenteel is de koers uit het dal aan het krabbelen.

Veel Crypto-fanaten kwamen erachter dat traden in een neerwaartse trend heel lastig is. Dat is waar, maar het is absoluut niet onmogelijk. Vele analisten weten het zeker, Bitcoin en crypto zijn bezig met hun opmars richting een nieuwe ‘All Time High’. Wanneer is echter nog de vraag.

Voor jou is nú de tijd om te leren, zodat je klaar staat wanneer de koersen in rap tempo omhoog schieten. Want ook in een dalende trend of zijwaartse trend, is het mogelijk om lucratief te kunnen handelen. Hier heb je echter wel de juiste kennis en kunde voor nodig, en daar wil ik je met mijn acht jaar ervaring graag bij helpen.

Wat leer je in deze cursus?

In deze gratis cursus maak je kennis met de handel in Bitcoin en crypto’s. Ik help je op weg met het lezen van grafieken aan de hand van een paar simpele tools. Daarnaast krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

 

Hoe moet ik starten?

Wat is technische analyse?

Welke tools zijn er?

Hoe kan ik grafieken lezen?

 

Nog meer leren over Technische Analyse en cryptohandel?

Via deze cursus maak je kennis met de basis principes van Technische Analyse én mijn manier van doceren. Deze cursus dient dus enkel als voorproefje van de volledige cursus. Wil jij alles leren over het handelen in crypto’s en echt zelf aan de slag kunnen? Volg dan de volledige cursus. In deze cursus behandel ik stap voor stap alle facetten die je nodig hebt om in cryptocurrencies te kunnen handelen aan de hand van Technische Analyse.

 

Ga direct naar de volledige cursus

 

Bekend van:

Deze gratis bitcoin cursus is bekend van deze mediakanalen.

Over de instructeur

Madelon Vos

2 Cursussen

Mijn naam is Madelon Vos, je kan mij kennen van, mijn video's op YouTube, de Cryptocast op BNR, de crypto-update van de Telegraaf of een van mijn columns op Investing.com of BusinessInsider. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken. Ik creëer online content over crypto's. Zowel video's, podcasts als het schrijven van columns om mijn passie over te brengen op anderen is hetgeen waar ik het meeste van geniet. Daarnaast ben ik volop actief als cryptohandelaar. Wil jij leren hoe je een goede cryptohandelaar kan worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Meer over mij vind je via mijn website of Instagram.

Ratings and Reviews

4.6 Avg. Rating

95 Ratings

 • 5
  60
 • 4
  31
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik ga eerst met tradingview wat stoeien zodat ik deze informatie goed snap en door heb, en dan zal ik zeker de uitgebreide variant gaan proberen. Soms is het nog allemaal een beetje adacadbra, maar dat ligt meer aan mij als aan jou.

 2. Helder uitgelegd en goed te volgen. De informatie is goed behapbaar omdat de lessen ook niet te lang duren. Fijn ook dat je in de laatste les een soort samenvattende les hebt, waarin elk element weer terugkomt. Goede en fijne cursus! Voor de echte leek is er misschien wat weinig achtergrond informatie. Overall heel degelijk.

 3. De cursus geeft een goed beeld voor mij als beginner hoe je moet werken met een technische analyse. Vind het verspringen van de beelden tijdens de uitleg wel storend.

 4. Ik wist er nog helemaal niets van, maar door deze korte cursus wel interesse gekregen om meer te gaan lezen over bitcoin

 5. Had verwacht dat dit de cursus zou zijn maar is slechts een intro naar de volledige cursus! De info was zoals we dat van Madelon gewend zijn wel erg goed.

 6. Bedankt Madelon voor de duidelijke en leerzame cursus. Enige wat ik in elke cursus mis over het traden zijn filmpjes waarbij je de technische analyse echt toe gaat passen in een exchange en uitleg hoe je een goede watchlist maakt en bijhoudt.

 7. Helder uitgelegd, wel spijtig dat het scherm van de website tradingview niet scherp te lezen valt.

 8. Wel Informatief en te complex.. Wel geprobeerd in ABN taal te vertellen en we moeten nog leren om die taal goed te kunnen begrijpen.. Ik vond voor mezelf wel een duidelijk uitleg.

 9. Madelon, je hebt het top gedaan, ik leer iedere dag meer, had eerst een cursus gedaan online bij een universiteit in Amerika.
  Daar heb ik ook veel geleerd, dit in combinatie met die van jou, begrijp ik nu heel veel meer.
  Bedankt hiervoor en zal me zeker aanmelden voor vervolgcursussen.
  Groetjes Harry Vincken, en PS leuke video’s ieder week op YOUTUBE

 10. Deze voorproef cursus vondt ik heel geweldig als beginner,het heeft mij kennis bij gebracht die ik nog niet wist en ik ga vast wel verder met de vervolg cursus A-Z.

 11. Deze cursus is als beginner heel goed te volgen, beter dan eerdere cursussen die ik heb gevolgd. Ik heb weer heel wat nieuwe dingen geleerd, heel erg blij mee!

 12. Ideaal om je technische bagage en knowhow van de (cypto)markt op te waarderen!

 13. Beste Madelon,
  Prima uitleg. Ga zeker proberen om een keer met de indicatoren die je uitlegt in je cursus om daarmee wat te proberen.
  Ik volg graag je filmpjes op YouTube die je wekelijks voor ons heb. Zeker in deze ‘Corona’-tijd.

 14. Ik ben erg positief over de inhoud van de cursus. Ik ben al wat aan het rondstruinen geweest en herkende verschillende termen al, maar de cursus heeft mijn interesse gewekt om het vervolg van de cursus te volgen.

 15. Zeer heldere uitleg en je leert hier zeker meer ivm technische analyse.
  Ik ben nooit een technische analist geweest maar was benieuwd naar wat ik nog kon leren

  Zeker de moeite!
  Het knap gezichtje links onderaan is een pluspunt 😉

  Thx voor de cursus Madelon

 16. Beste Madelon,
  je hebt het goed uitgelegd en ik heb het ook begrepen. 😉 Ga zo door, ook met je filmpjes op youtube. Ik volg je graag en ben ook geinteresseerd in je makro-analyse.

 17. Duidelijk en op een leuke manier een klein deel van de basis uitgelegd. Ik ga over de volledige cursus nadenken.

 18. Hele fijne introductie! Zeker de moeite waard en veel informatie voor een gratis cursus!

  Helemaal top!

  Hartstikke bedankt.

  Groeten Rodney

 19. Prima als introductie en om je interesse verder te wekken.
  Gaat soms wel iets te snel en had gezien de totale tijd vd cursus wel wat meer ingezeten, maar ik mag niet klagen als het gratis is en zeker leerzaam. Het smaakt naar meer.
  Bedankt Madelon en misschien schaf ik de cursus aan, maar ik ben eerst nog een interessant boek aan het lezen.

 20. Ik vond dit helemaal top, weer wat nieuwe dingen geleerd betreffende TA. Volg je ook op youtube en ga zo door.

 21. Een goede en duidelijke uitleg die stapsgewijs is opgebouwd. Voor een gratis cursus wordt de basis goed uitgelegd.
  Soms wordt er alleen te snel een lijn getekend waardoor het wat onduidelijk is.

 22. Korte, snelle wen duidelijke uitleg van de basisprincipes die Madelon zelf gebruikt. Prima eerste stap!

 23. Ik zal het nog een keer zeggen (Gratis), met deze Gratis cursus kan je wat kennis opdoen betreft Technische Analyse. Pak die kans, het zijn leuke/goeie video die net te lang zijn en met best wat tips… ik heb er zeker wat aan gehad. Bedankt Madelon!

 24. Dit was mijn eerste cursus via soofos. Ik vond de inhoud van de cursus erg sterk, bedankt Madelon. Ik overweeg ook daarom sterk de vervolg cursus voor TA. De applicatie van soofos werkte ook prima om de cursus te volgen. Enig minpuntje was dat er in de tweede cursus een link voor Tradeview, mij belemmerde om de video controls te bedienen.

 25. Dankzij jouw inspirerende YouTube video’s ben ik hier bij jouw gratis cursus terecht gekomen in de tijd van een hele interessante crypto markt! Genoeg video’s te vinden op Youtube, maar allemaal in het Engels. En ondanks mijn Engels wel redelijk goed is, snapte ik er nog steeds niet veel van. Nu met deze video kan ik niet wachten, super duidelijk, op naar de uitgebreide betaalde versie. Het kost wel wat, en dit heeft mij dan ook een tijdje tegen gehouden. Maar ik heb nu wel de overtuiging dat dat aardig snel weer terug verdiend kan worden met het traden. Sell High, Buy Low 😀 Dank! 😀

 26. Madelon ,het is goed te merken dat je weet waar je het over hebt en dat deze materie je passie is.
  Alleen voor mij persoonlijk is je stijl, manier van spreken,etc wat lastig om naar te luisteren. Soms ga je te snel om dan juist weer te langzaam te gaan.
  Das een dingetje meer niet. Ben abonnee van je Youtubekanaal dus ik zie zeker de waarde in van wat je doet.

 27. Dank voor deze basiscursus! Een mooie samenvatting en uitleg van veel wat in je YouTube-videos voorbij komt. En leuk dat alvast een aantal elementen wat dieper worden uitgelegd (zoals de RSI). Top!

 28. Miss Bitcoin bedankt voor deze super handige en leerzaam cursus , zeer zeer interessant thanks . 👌👍
  en alvast fijne dagen .

 29. Madelon legt het allemaal rustig en duidelijk uit, vooral het stuk over de RSI indicator is erg leerzaam. Voor de beginner is dit een leuke start naar meer.

 30. Hi Madelon.
  Leuke videos. Inhoud is simpel maar waar. Buy low sell high. Nu we geen rente meer voor ons spaargeld krijgen zijn we opzoek naar nieuwe spaar vormen. Ik ben geen day trader. Maar wel geïnteresseerd in trading dus TA. En speel dit spel op Bux x. Veel wachten op een goed moment. Mn spaargeld verdeel ik over verschillende markten door in specifieke aandelen te beleggen. En BTC natuurlijk. Je videos op Youtube zijn met nieuws items en fundamentele analyse ook heel goed.
  Vraag zitten in de TA cursus ook vragen / quiz elementen? Om je kennis te toetsen?
  Succes
  Henk

 31. Prima gedaan !
  Snel de concepten en de tools aangereikt en niet verstrikt geraakt in het ( vaak te intellectuele en verwarrende ) financiele jargon waardoor je duidelijk maakt dat deze en de aansluitende uitgebreide cursus net door zijn laagdrempeligheid door werkelijk iedereen ( die zich een beetje wil inspannen ) kan gevolgd worden.
  Op deze manier neem je onmiddelijk de eventuele twijfel en angst weg .
  En door je transparantie en vlotte bereikbaarheid voelt elke leek zich meteen op z’n gemak en ook in staat om te focussen op de aangeboden materie/stof en om er succes of resultaat mee te kunnen behalen op de markt.

 32. Hoi Madelon,

  Na 2jr zelfstudie te hebben gedaan via ontzettend veel kijken naar grafieken en te traden (met vallen en opstaan) was dit een zeer welkome toevoeging voor mij. Vooral de RSI techniek sprak mij erg aan. Dank voor je heldere uitleg en voorbeelden. Top!

  Vriendelijk groetend,
  Gerko

 33. Thnx!
  Met deze info kan ik weer aan de slag.
  Ik snap nu ook wat je bedoeld met divergentie en RSI

 34. Madelon is altijd helder en duidelijk in haar uitleg. De cursus is beknopt maar smaakt naar meer 🙂

 35. Goede cursus om een basis te leggen in verband met het inzicht krijgen aangaande technische analyse en hoe deze toe te passen.

 36. Zo als je mag verwachten van deze cursus, het is de basis. Maar die basis is dan erg rustig en stapsgewijs uitgelegd. Hierdoor is het goed te volgen en voor beginners zeker een goede eerste stap met betrekking tot technische analyse

 37. Hai Madelon, een mooie opstart deze gratis cursus. Ik ben een hoop wijzer geworden. Ik ga de komende periode oefenen met tradingview en zal zeker terug keren naar jouw vervolg cursus.

  Dank voor het delen van je kennis!

  grt Marcel

 38. Alles wat je moet weten voor je eerste stappen in TA in een notendop. Ik ben een daytrader en handel voornamelijk op de 5m en 3m charts en gebruik daarbij ook veel TA (gaat vanzelf… je ziet de patronen uit de charts ploppen) maar ben geïnteresseerd is in wat minder snelle tradingstijl, daarom ben ik nieuwsgierig naar hoe Madelon dit aanpakt. Verder motiveert het mij te weten dat ondanks haar dyslectie, zijn zo’n doorzetter is. Ik weet precies hoe het voelt… 😉 Je bent een prachtig voorbeeld Madelon #powervrouw! Nu ga ik snel door naar de uitgebreide cursus. TA is het leukste wat er is. Joe!

 39. Ik volg Madelon al ruim 1,5 jaar via de Cryptocast en Youtube en heb dus al veel van haar technieken voorbij zien komen. Hier wordt er echt wat dieper op in gegaan met een duidelijke uitleg. De volledige cursus is een mooi iets om tijdens de winterdagen te gaan volgen 🙂

 40. Interessante, leuk gebrachte en (vrij) goed te volgen beginnerscursus om inzicht in crypto trading te krijgen. Proficiat Maddie, het is je gelukt! 🙂
  Wel viel het me op dat beeld en geluid niet synchroon loopt. In een film is dat voor mij en vele anderen een dikke no-go, dus als tip zou ik je willen meegeven om dit toch zeker aan te laten passen.

  Grtz.
  Flugeltje

 41. Ik volg Madelon al een tijdje, via Cryptocast leren kennen, daarna volger op twitter en vervolgens abonnee op haar YouTube kanaal.
  Ik ben geen trader (nog nooit gedaan zelfs) maar volg er wel een aantal op YouTube waaronder ook Carl (van “The Moon”).
  Gaandeweg steek je toch wel wat op van al die video’s met hun uitleg en termen. Maar om deze materie volledig te kunnen begrijpen besef ik me dat je het dan ook moet bestuderen, maar waar begin je dan? Gelukkig is er nu een cursus van Madelon die me heel wat wijzer gaat maken. Traden is misschien iets voor de toekomst voor mij, ik wil de dingen altijd eerst voldoende beheersen, tot die tijd HODL’en.
  Volg de gratis basiscursus en kijk of het wat voor je is.

 42. In deze basiscursus worden verschillende aspecten in basis van het traden uitgelegd. Daar blijft het ook bij, maar geeft wel een indruk van hetgeen je als trader nodig hebt om succesvol te gaan traden. Een aanrader dus om te zien of traden wat voor me / je is!

 43. Ik heb de basiscursus gevolgd. Ik ben heel tevreden over de manier waarop Madelon uitleg geeft over de diverse onderwerpen. Ik ga ook zeker de vervolgcursus volgen. Dank je wel, Madelon!

 44. Hoi Madelon, ik volg je al heel lang vol interesse en kijk dus ook al heel lang uit naar je Cursus.
  Heb genoten van je korte versie ook al wilde je ik nog wat vragen stellen voor het aanschaffen van de lange versie.
  Blijk helaas als spammer geblokkeerd te zijn?? heel vreemd!! wilde b.v. of de kwaliteit van de betaalde versie beter is. Bij de eerste
  film liep beeld en geluid niet synchroon en kan ik het beeld niet vergroten en het beeld wat ik heb is dan ook weer niet scherp ook zit er
  in geloof 1 na laatste een hikup waar de film blijft hangen zat al een poos te wachten omdat ik dacht dat het aan mijn internet lag maar
  door de tijdsbalk een stukje te verschuiven liep hij weer.
  Site vind ik helaas erg onhandig en erg onduidelijk, zo bekijk ik wat de betaalde versie inhoud en klik ik hem even weg om wat anders te
  lezen en zo krijg ik de betaal versie met geen 10 paarden meer in beeld.
  Was 100% van plan de cursus te kopen maar twijfel nu wel, erg jammer. Blijf je wel zeker elke zondag volgen.

 45. Heldere uitleg, intro TA & crypto trading elementen, wel enige basis kennis vereist.

 46. Deze cursus is een prima basis intro voor crypto. Het handelen in crypto zou ik naar aanleiding van deze cursus nog niet mee beginnen, maar daar kan de betaalde cursus je bij helpen.

 47. Beste Madelon, ik ben blij dat het moment daar is gekomen voor jou waar je al zo lang naar uit gekeken hebt! Ik volg je kanaal al vele maanden en heb dus ook veel van opgestoken van je gratis content in je wekelijkse video’s. Hiervoor ben ik je erg dankbaar! Door jouw overgebrachte enthousiasme heb ik ook erg uitgekeken naar het moment dat de cursus online kwam. Door het trouw volgen van je kanaal ging ik uit van een gratis cursus die hopelijk meer inhoud zou bieden dan wat ik heb geleerd in jouw afgelopen video’s. Hierdoor heeft deze cursus voor mij jammer genoeg geen meerwaarde geboden. Hoe je de cursus brengt is goed door het kort en bondig te brengen. Gezien het bij mij ontstane verwachtingspatroon afgezet tegen de basis inhoud van de cursus, geef ik in mijn geval je een lagere beoordeling. Ik blijf je zeker nog volgen!

 48. ik heb de basis cursis gedaan en vond deze heel goed en erg leerzaam.
  ik ga zeker de betaalde cursus aanschaffen!
  thx madelon

 49. Wat een leuk inkijkje in hoe de technische analyse werkt! Deze gratis cursus geeft je al zoveel informatie dat ik er heel blij van wordt en zin krijg om het zelf toe te passen. Nu is het echt de basis maar ik denk dat ik er nu 100% meer mee kan dan hiervoor.
  Ik ben zeer benieuwd naar de volledige cursus….

 50. Beste Madelon,
  Hier breng je alweer een staaltje boeiend Crypto-beleving, die zelfs de belgen zin geeft naar meer. 🙂
  Ik ben benieuwd naar de volledige Cursus.
  Laat me er nog één nachtje over slapen en dan gaan we ervoor.
  Bedankt Madelon!

 51. Veel waardering voor de helderheid en het enthousiasme.
  Maar het blijft voor mij – als nieuweling – lastige materie.

 52. Leuke beginners cursus voor iemand die in de trading wereld wil meedoen. Zeker aan te raden en vooral het hoofdstukje RSI mag je niet missen.

 53. Goede voorbereiding op de volgende cursus. Ik ben om! Bedankt Madelon voor al je kennis en informatie.

 54. De gratis cursus gevolgd en was aangenaam verrast. Goed en duidelijk uitgelegd. Ben zelf al tijdje bezig maar heb hier toch dingen gezien die ik niet kende of niet voldoende kende. Dus weer bijgeleerd!

  Marc

 55. Eerst maar de gratis cursus aangeschaft om te testen. Ik ben zeer onder de indruk. Bedankt!

Gratis Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+1432 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.