Gratis basiscursus fotografie

Jeroen · 18 Januari 2024
In 45 minuten neemt ervaren fotograaf Jeroen Swolfs jou mee door de belangrijkste fotografie termen. Van diafragma's tot belichtingscompensatie, je spijkert jouw kennis in de kortste keren bij.
 • Beginner
 • 10 Lessen
 • 50min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de technische basis van fotografie in slechts 45 minuten
 • Leer hoe fotograaf Jeroen Swolfs de foto in Myanmar heeft gemaakt
 • Leer over sluitertijden, diafragma's en andere belangrijke termen in de fotografie
 • Leer hoe je ook met een smartphone de mooiste foto's maakt

Gratis basiscursus fotografie

Heb je altijd al meer willen weten over fotografie, maar weet je niet waar je moet beginnen? In slechts 45 minuten voorziet ervaren fotograaf Jeroen Swolfs jou van de essentiële basiskennis die je nodig hebt om te starten met fotografie. Of je nu een absolute beginner bent of al wat meer ervaring hebt, deze cursus is de perfecte eerste stap om jouw fotografische vaardigheden te verbeteren.

Wat ga je leren in deze cursus? En wat niet?

In deze cursus maak je kennis met de technische fundamenten van fotografie. Jeroen Swolfs, bekend van zijn wereldwijde fotoproject ‘Streets of the World’, neemt je mee op een reis door de belangrijkste fotografische begrippen. Je leert over diafragma’s, sluitertijden, ISO-waarden en andere cruciale termen die van invloed zijn op de kwaliteit van je foto’s. Wat je in deze cursus niet zult vinden, zijn ingewikkelde en tijdrovende technieken. Deze cursus is ontworpen om je snel en efficiënt de basisprincipes bij te brengen, zodat je direct aan de slag kunt met het maken van betere foto’s.

Wil je echt álles leren over fotografie? Volg dan de cursus Straatfotografie, of de cursus iPhone fotografie van Jeroen Swolfs.

Een cursus voor iedereen die interesse heeft in fotografie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in fotografie, of je nu een spiegelreflexcamera, een systeemcamera, of gewoon je smartphone gebruikt om foto’s te maken. Of je nu een student, een amateurfotograaf, of gewoon een nieuwsgierige geest bent, deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in fotografie of dat dit je allereerste kennismaking is met het onderwerp; deze cursus geeft je de kennis die je nodig hebt om te beginnen met fotograferen op een hoger niveau.

Krijg les van fotograaf Jeroen Swolfs

Met zijn jarenlange ervaring als professioneel fotograaf en zijn indrukwekkende project ‘Streets of the World’ als referentie, biedt Jeroen inzichten en tips die je nergens anders zult vinden.

Na het voltooien van deze cursus ben je klaar en je fotografische vaardigheden te verbeteren en te experimenteren met verschillende aspecten van fotografie. De wereld wacht op jouw unieke kijk door de lens. Doe vandaag nog mee met de “Gratis basiscursus fotografie” en ontdek hoe je de mooiste foto’s kunt maken.

Schrijf je nu in en start jouw fotografieavontuur!

Over de instructeur

Jeroen

3 Cursussen

Jeroen Swolfs (1974) studeerde Rechten en Fotojournalistiek. Hij werkte onder meer voor de Volkskrant en het Rijksmuseum.

In 2009 startte hij zijn wereldwijde fotoproject Streets of the World waarvoor hij in 7 jaar tijd naar 195 landen reisde om het straatleven op een positieve manier in beeld te brengen. National Geographic maakte een documentaire over Streets of the World.

In 2017 kwam het fotoboek van Streets of the World uit en Jeroen schreef een boek over zijn reizen dat in 2019 gepubliceerd werd.

In 2019 organiseerde Streets of the World de grootste foto expositie ter wereld in Dubai en London.

Jeroen Swolfs is Canon Influencer, TEDx spreker en docent.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

18 Beoordelingen

 • 5
  14
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer professionele cursus en perfecte uitleg!

 2. Hoewel Jeroen de diverse begrippen duidelijk uitlegt, zou het fijn zijn om steeds een enkele oefening per begrip te geven. Voor mij als beginner zou het helpen als ik aan de hand van een concreet voorbeeld het effect kan zien van de instelling die je dan zelf gemaakt hebt.

 3. Ik vond de cursus leuk en goed. Ik heb kunnen leren wat ik wilde leren voorbeeld het diafragma. Ik vond de instructeur heel duidelijk.

 4. Duidelijk en goed uitgelegd. Soms iets te snel voor mij maar prima basistraining om van daaruit verder te gaan.

 5. Super! Ik ben nu weer een stapje verder in het maken van het perfecte plaatje.

 6. Uitstekende no no nosense uitleg van de basis instellingen van de camera

 7. Prima uitleg, al een tijdje mijn camera niet gebruikt, deze cursus brengt me weer op weg naar de basis

 8. Goed en overzichtelijk. De basiskennis is binnen 🙂

 9. super interessant veel informatie (ik heb gelukkig ook een canon dus ook veel dingen makkelijk meteen kunnen uitproberen)

 10. Heel informatief en interessant, alleen intro af en toe iets langdradiger dan nodig is.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 338 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.