Eerste hulp bij ontwaken

Koosje Ansems · 11 januari 2021
Ben jij bezig met ontwaken? Sta je aan de vooravond van, of zit je al in een diepgaand transformatieproces? En kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Dan is het online Eerste Hulp Bij Ontwaken traject jou op het lijf geschreven. De verschillende oefeningen, opdrachten en geleide meditaties helpen je om een verdiepingsslag te maken in jouw transformatieproces! Dit traject is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar vanaf dat je het traject gaat doorlopen, zal het effect op jou, jouw eigen verantwoordelijkheid zijn. Dit traject is GEEN vervanging van de reguliere zorg, maar kan hierop wel een mooie aanvulling zijn. Neem bij aanhoudende klachten altijd contact op met je (huis)arts. Voordat je besluit om deel te nemen aan het traject, wil ik je erop attenderen dat een groot deel van de filmpjes in de natuur is opgenomen. Dit heb ik bewust gedaan, zodat je wanneer je achter de computer zit, toch verbonden bent met de natuur. Hierdoor zijn bepaalde natuurgeluiden, zoals de wind, vogels etc. soms wel goed hoorbaar. © Koosje Ansems. Alle rechten voorbehouden.  
 • 94 Lessen
 • 19u 21min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Je gaat leren hoe je zelfkritiek kunt omzetten naar zelfcompassie waardoor jouw transformatieproces veel soepeler kan verlopen
 • Je gaat leren hoe je tijdens momenten van onzekerheid toch in rust en vertrouwen kunt blijven
 • Je gaat leren hoe je je met jouw intuïtie en hoger bewustzijn kunt verbinden om jouw eigen koers te kunnen varen
 • Je gaat leren hoe je jouw eigenwaarde en zelfliefde kunt versterken

Een bijzondere tijd

Als gevolg van alles wat er momenteel wereldwijd gaande is, beginnen steeds meer mensen te ontwaken. Omdat dit vanuit een diepere laag wordt aangestuurd, gaat hier meestal een (corona)crisis aan vooraf, zoals een ziekte, ontslag of een relatiebreuk. Deze crisis is het startpunt van een diepgaand transformatieproces, waarbij je alles gaat loslaten wat niet past bij wie jij in essentie bent. Dat kan dus je werk of je relatie zijn, maar ook bepaalde patronen, overtuigingen, conditioneringen, oud zeer en programmeringen. Je kunt dit proces zien als een ui, waarbij laagje voor laagje wordt afgepeld, totdat je uitkomt bij jouw unieke, authentieke kern.

Eerste hulp bij ontwaken

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een heel mooi, bijzonder en intens proces is, maar niet altijd even gemakkelijk. Met veel vallen en opstaan heb ik hierin echt mijn weg mogen vinden. Hetgeen mij hierbij het fijnste heeft geholpen, heb ik samengevat in de vorm van het online EHBO-traject, ofwel; “eerste hulp bij ontwaken”.

Het traject

Dit is een online traject, wat jij thuis achter de computer kunt volgen. Het traject omvat 11 levensthema’s, zoals onder andere: zelfcompassie, vertrouwen, intuïtie. Ieder thema bestaat uit fysieke oefeningen (met invloeden vanuit de yoga, qi gong, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen), opdrachten en eindigt met een diepgaande, ontspannende geleide meditatie(s). Tijdens het traject ga je onder andere leren en ervaren:

 • Hoe je zelfkritiek kunt omzetten naar zelfcompassie, waardoor jouw transformatieproces veel soepeler kan verlopen
 • Hoe je ook tijdens de moeilijke momenten in vertrouwen kunt blijven
 • Hoe je met “lastige” emoties en gevoelens kunt omgaan
 • Hoe je jouw mannelijke en vrouwelijke energie en kwaliteiten met elkaar in balans kunt brengen
 • Hoe je toegang krijgt tot jouw volle potentieel
 • Hoe je jouw zelfliefde en eigenwaarde kunt versterken
 • Hoe je je met jouw intuïtie en hoger bewustzijn kunt verbinden om je hierdoor te laten leiden
 • En nog veel en veel meer …

Maak kans op een EHBO-pakket

Om te kunnen ervaren of dit traject bij je past, kun je een 6-tal onderdelen van het thema Zelfcompassie, kosteloos volgen. Besluit je om het hele traject te gaan volgen: super! Dan heb je levenslang toegang tot alle oefeningen, opdrachten en geleide meditaties en maak je ook nog eens kans op een EHBO -pakket! Want onder de eerste 20 deelnemers wordt namelijk een heerlijk verwenpakket t.w.v. ruim Euro 50,- verloot! LET OP: deze actie is alleen geldig voor mensen die rechtsreeks en via deze link:  https://soofos.nl/cursus/eerste-hulp-bij-ontwaken/?ref=947  deelnemen aan het traject. Bij Thema 2 Vertrouwen lees je hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen voor het EHBO pakket.

Persoonlijke ondersteuning

Heb je naast het traject behoefte aan persoonlijke ondersteuning? Dan kun je een telefonisch consult of massagebehandeling boeken. Daarnaast kun je ook samen met het online EHBO traject (met korting) 3, 5 of 7 persoonlijke ondersteuningsuren aanschaffen. Heb je vragen en/of behoefte aan meer informatie, dan kun je via mijn website (https://www.praktijkessence.nl) een bericht sturen via het contactformulier, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Warme groet,
Koosje Ansems

Cursus inhoud

Vouw uit

Over de instructeur

Hallo, leuk dat je dit leest!

Heel graag wil ik me aan je voorstellen. Mijn naam is Koosje Ansems en in 2012 begon ik te ontwaken. Zoals bij veel mensen ging hier ook bij mij een "crisis" aan vooraf. Mijn relatie liep ten einde, wat uitmondde in een vechtscheiding, ik moest op zoek naar een andere woning en vervolgens verloor ik als gevolg van een reorganisatie mijn vaste baan als HRM -adviseur. Dat ik voor mezelf wilde beginnen was voor mij meteen duidelijk. Na het volgen van verschillende opleidingen, cursussen en workshops, ben ik in 2015 mijn eigen praktijk (Essence) gestart. Precies op het moment dat ik mijn leven weer een beetje op orde had, stortte ik volledig in. Blijkbaar mocht ik nog een laag(je) dieper gaan.

Dit alles was op z'n minst gezegd niet bepaald prettig om te ervaren, maar het heeft me wel weer thuisgebracht bij mezelf. Vanaf de bodem ben ik gaan onderzoeken waarom ik deze ellende had aangetrokken in mijn leven en wat ik hiervan mocht leren. Gaandeweg werd dit steeds duidelijker.

Als gevolg van wat er momenteel gaande is, beginnen steeds meer mensen te ontwaken en belanden in een diepgaand transformatieproces. Dit is een heel bijzonder en intens, maar soms ook pittig proces. Daarom is het mijn passie en missie om deze mensen, vanuit mijn (ervarings)deskundigheid, hierbij te ondersteunen. Uit alles wat mij tijdens mijn eigen proces het meeste en fijnste heeft geholpen, is het online EHBO (eerste hulp bij ontwaken) traject ontstaan.

Het is een praktisch en ogenschijnlijk eenvoudig traject, waarbij je steeds een stukje dieper mag gaan. Dieper naar binnen om je weer te verbinden met jouw kern en thuis te komen bij jezelf.

 

Welkom thuis.

Namasté

Koosje Ansems

 

 

222Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 7 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →