Ga aan de slag met Speels Ouderschap

Wat gaan we doen? We gaan buiten de lijntjes spelen. In deze online-cursus gaan we spelen met dagelijkse handelingen. De cursus is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Binnen deze cursus is ruimte om elkaar te inspireren, foto’s en filmpjes te delen, met elkaar van gedachten te wisselen in een besloten omgeving. Zelf geloof ik in de kracht van ‘samen doen’ ouders leren van andere ouders.

In deze cursus leer ik je om naar je kind te kijken, je kind te begrijpen en op de ontwikkeling van je kind in te spelen. En allemaal op een speelse manier. Je zult zien dat er (meer) samenwerking en plezier ontstaat tussen jou en je kind(eren). Eén van mijn krachten ligt in het combineren van plezier en de dagelijkse klusjes/taken die ‘moeten’ gebeuren.

 

We gaan onder andere samen doen:

Ik leer je elkaar te ontmoeten op die momenten van de dag waar je al klusjes/taken gepland hebt, maar ook één op één aandacht geven op momenten waar je dat soms niet lukt. Er is ook ruimte voor zelfzorg: Hoe pak je rust en creëer je rust momenten. Citaat van voorgaande deelnemer: “Nu ik het zo toepas is het goed overzichtelijk en dat brengt zoveel rust.” We kijken naar tijd en rituelen. Citaat van voorgaande  deelnemer: “Zo heb ik er nog nooit naar gekeken, dat maakt een hoop duidelijk”.

 

Wat heb je aan het einde van de cursus geleerd/gewonnen:

– Meer inzicht in de interesses en spel van je kind.

– Dagelijkse handelingen speels benaderen waardoor je meer tijd samen hebt.

– Bleven van meer rustmomenten.

– Meer ‘quality time’.

Wil jij het anders of wil jij het speelser? Wil jij inzichten over alledaagse handelingen en spel? Doe dan mee en meld je hier aan.

Over de Instructeur

Profielfoto
Sabine Ruder
Even voorstellen Ik ben geboren met de naam Sabine en heb de liefde gevonden bij Ivo, uit deze liefde zijn twee kinderen geboren, Jesse en Lotte. Met ons gezin en al onze verschillende eigenschappen, hebben we in het leven met zijn ups en downs veel ervaring opgedaan door middel van spel en samen spelen. Zo hebben wij spel ter vermaak en spel om te leren. Binnen ons gezin hebben wij ook woordgrapjes en regels die ons uniek maken. Spel en spelen is onze verbinding, onze kapstok, hoe we tot inzicht komen. ​ Mijn passie en gedrevenheid is ontstaan uit de worsteling die ik zelf ervaren heb toen mijn zoon problemen had bij het leren doordat hij buiten 'de norm' viel. Ik bedacht met toen dat het ook anders kan en ben voor hem spellen gaan maken ter ondersteuning van zijn leerproces. Ik wil met mijn visie en inzichten mensen raken, ze op nieuwe ideeën brengen en in beweging zetten. ​ Spelen als levenshouding. Spelen als basis. De basis voor het leven. ​ ​Waar ik gelukkig van word is een gevoel creëren bij anderen door inzicht: "Oh…kan het ook zo!" Op zo'n moment zie ik dat een last vervangen wordt door een vonkje. Blij word ik van delen en inspireren, zodat ouders gaan opvoeden met voorbedachte rade. ​ Liefs Sabine

Bekijk meer cursussen van Sabine Ruder →

Cursusoverzicht

Speelgoed
Organiseren van speelgoed 00:20:00
Verschillende catergorieën 00:10:00
Speelgoed 00:30:00
Grabbelton wasspel
Spelen met dagelijkse handelingen 00:20:00
Samenspel 00:10:00
Wasmachine 00:30:00
Grabbelton dag-tijd-tool
Spelen met besef van tijd 00:20:00
Naar bed ‘spel’ 00:10:00
Ritueel 00:30:00
Grabbelton rust-tool
Waar vind ik rust? 00:20:00
Spelen met rust 00:10:00
Rust 00:30:00
Grabbelton boodschappen-tool
Hoe kun je spelen met boodschappen? 00:20:00
Spelen met eten 00:10:00
Boodschappenspel 00:30:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2019 - Soofos B.V.