Ben jij benieuwd hoe jij je eigen podcast show opzet? In deze cursus ga jij vanuit het idee in je hoofd werken tot een allereerste aflevering. Ik laat je stapsgewijs zien hoe je aan de slag kunt gaan.

 

In deze cursus leer jij van Zero-to-Hero te gaan op het gebied van Podcasts. Je kan ná deze cursus direct aan de slag met je eigen Podcastafleveringen!

 

Wat is een podcast?

Een podcast is een opgenomen audio-uitzending die online te luisteren of te downloaden is. Luisteraars kunnen op podcasts abonneren en daardoor kan jij jezelf of jouw bedrijf goed aan de man te brengen. Of het nou gaat om inhoudelijke informatie over het vakgebied of een hobby, een podcast biedt uitkomst.

Er zijn verschillende plekken waarop podcasts geluisterd of geplaatst kunnen worden, maar de bekendste zijn iTunes, Soundcloud en Spotify. Je zou een podcast zelfs op je eigen blog of website kunnen plaatsten. Gebruik een relevante en goedbezochte plek, en je zal zien dat het een mooi onderdeel van de marketing en branding kan worden. Podcasts zullen in groeiende mate onderdeel worden van de contentstrategie van bedrijven. Het schept namelijk een band tussen de klant en het bedrijf, en het geeft het bedrijf een stem. Dat is iets waar de klant iets voor kan voelen.

Maar natuurlijk is de tofste, en de meest authentieke, podcast een show over een hobby. Hierin voel je namelijk het enthousiasme van de verteller(s) echt door de speakers. Dus als jij een hobby hebt waar je vol passie over wilt vertellen, dan is deze online cursus echt wat voor jou!

 

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus is opgedeeld in twee onderdelen. In het eerste gedeelte van de cursus leer je vooral over de voorbereidingen. Hier wordt dus besproken wat je nodig hebt en welke voorbereidingen jij moet treffen voordat je kan gaan opnemen. Het tweede gedeelte van de cursus bestaan uit lessen waar besproken wordt hoe je moet gaan opnemen, bewerken, publiceren en bevat extra tips.

 

Wat ga je leren tijdens deze online cursus podcast?

Voorbereiden van het opnemen

Benodigdheden voor het opnemen

Opnemen van een podcastaflevering

Bewerken van een podcastaflevering

 Lanceren van je podcastaflevering

 Extra tips

 

Begin meteen met online leren!

Over de Instructeur

Profielfoto
Matthijs Quaars
Matthijs Quaars is audiospecialist in muziek en media. Hij is zelfstandig ondernemer in audio en drumt in de internationale metalband Spoil Engine. Cd's, vinylplaten en t-shirts van deze band zijn wereldwijd gedistribueerd. Hij wordt ondersteund door merken waaronder Tama drums, Meinl cymbals, Evans drumhead en Balbex drumstokken. Met zijn bedrijf helpt hij zelfstandige ondernemers en professionals bij het vinden van goed geluid voor hun eigen muziek, luisterboeken en podcasts. Matthijs is al meer dan 15 jaar muzikaal actief en heeft een opleiding in audio engineering aan het SAE Institute gevolgd. Daarnaast heeft hij met een aantal topproducers samengewerkt in de metalscene.

Bekijk meer cursussen van Matthijs Quaars →

Cursusoverzicht

Hoofdstuk 1: De inleiding 00:03:00
Hoofdstuk 2: De voorbereiding 00:07:00
Hoofdstuk 3: De benodigdheden 00:09:00
Hoofdstuk 4: Opnemen 00:09:00
Hoofdstuk 5: Bewerken 00:30:00
Hoofdstuk 6: Lancering 00:09:00
Hoofdstuk 7: Extra tips 00:05:00

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

Koop deze cursus

49 (incl. BTW)In winkelmand

Volg deze en 150+ andere cursussen vanaf €20 per maand met Soofos Plus.

 • 49 (incl. BTW)
 • Cursus Certificaat
 • Levenslange toegang
 • 7 lessen
 • 1 uur, 12 minuten
 • Nederlands gesproken
 • Leer op alle apparaten
 • 14 dagen geld terug garantie
80 cursisten volgen nu deze cursus
top
  © 2018 Soofos B.V.