Online Basiscursus Photoshop – Leer Photoshoppen

Belinda Kampf · 17 december 2021
Maak kennis met Photoshop. Leer de basis en ontdek alle mogelijkheden van het programma.
 • 6 Hoofdstukken
 • 37 Lessen
 • 2u 41min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over de basis van Photoshop.
 • De geheimen van Photoshoppen kennen.
 • Leer Adobe Photoshop kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer Photoshoppen in deze online basiscursus

Photoshop is natuurlijk een enorm uitgebreid programma met meer mogelijkheden dan we ooit kunnen en zullen gebruiken. Het is dus cruciaal om te weten welke functies van Photoshop echt relevant zijn. Photoshop kan iedereen leren en zodra je weet waar je functies vind en hoe ze werken, zal je productiever zijn dan ooit tevoren. Leer daarom vandaag nog Photoshopppen in deze online basiscursus, gegeven door instructrice Belinda Kampf.

 

Omschrijving van deze online basiscursus Photoshop

In deze online cursus krijg jij de basis uitgelegd van Photoshop. Je leert dus niet alle functies kennen, maar wel de belangrijkste en de meest relevante. Vanuit deze basis kan je meteen aan de slag met het bewerken van jouw eigen foto’s met de software van Adobe. Je leert hoe je met het programma omgaat en waar je alles kan vinden! Ook kan je na deze cursus verder met een van de verdiepende cursussen over Photoshop. Let op! De video’s zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

Maak kennis met de interface en de werking van Adobe Photoshop. Leer hoe je door een document kun navigeren en krijg grip op beeldschermresolutie, print- en drukwerk resolutie, megapixels van de camera en de verschillende technieken die bij het renderen van afbeeldingen komen kijken.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Photoshop? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Wat ga je leren in deze online Basiscursus Photoshop?

Eén van de eerste dingen die je wilt kunnen doen in Photoshop is het bepalen en maken van de uitsnede. Maar ook hoe je extra canvas kunt toevoegen en ook hoe je afbeeldingen kunt rechtzetten en zelfs hoe je het perspectief weer kunt herstellen. Onmisbare kennis voor beeldbewerkers.

Daarnaast leer je de belangrijkste transformatieopdrachten, zoals roteren, spiegelen en schuin-trekken. En ook de eerste beeldmanipulaties komen aan bod met het vervormen van beeld en selecties. Bovendien wordt er in deze cursus uitgebreid aandacht besteed aan het begrip “resolutie” en hoe je deze resolutie in moet stellen voor schermproducties en printwerk.

 

In deze online cursus krijg je:

Meer dan 35 instructievideo’s;

Volledig Nederlands gesproken videolessen;

24/7 toegang tot al het lesmateriaal;

Oefenbestanden, zodat je leert door te doen;

Een certificaat van deelname;

Ondertiteling op de instructievideo’s.

 

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Ga aan de slag en leer zelf Photoshoppen!

Cursus inhoud

Vouw uit

Over de instructeur

Belinda Kampf

31 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Reviews

4.6 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Deze basiscursus Photoshop vond ik geweldig en daarom ga ik ook door met het complete pakket van Photoshop. Opvallend is de beeldkwaliteit naast een hele goede manier van uitleggen. Dat komt door een hele prettige stem en door de herhalingen die genoemd worden tijdens de uitleg. Door de herhaling ga je de dingen beter onthouden. Belinda is een absolute vakvrouw. En ik kan niet vaak genoeg herhalen hoe prettig haar stem geluid is. Dankjewel Belinda.

 2. Het word duidelijk uitgelegd en het is makkelijk te volgen het enige waar ik tegen aanliep was de verschillende photoshop versie, in plaats vam 2017, 2021.

 3. Ik ben heel erg blij met deze basiscursus. In het verleden heb ik los wat functies geleerd, maar dan mis je heel veel. Dit is echt een super helder uitgelegde basis.
  Dankjewel!

 4. Zeker een goede cursus voor het leren van de basishandelingen van photoshop.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 36 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.