Auto Aankoop Cursus

Thijs · 18 Juni 2024

Dé All-In Aankoop Cursus waarmee jij zelfstandig én verantwoord een auto aankoopt. Met een bespaar potentie van meer dan €1.000!

 • Beginner
 • 13 Lessen
 • 11 Toetsen
 • 3u 27min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg inzichten die je helpen besparen op kosten zoals wegenbelasting en verzekering.
 • Voorkom grote valkuilen bij het aankopen van een auto.
 • Een geschikte auto filteren.
 • Waarom Private Leasen niet zo mooi is als het lijkt.

Een auto aankopen, hoe moet dat?

Door het volgen van deze cursus voorkom je dat jij te veel betaalt voor de kosten die komen kijken bij het aankopen en het hebben van een auto.

In deze cursus ga ik je uitleg en inzichten geven op het gebied van o.a:

 • Wegenbelasting
 • Autoverzekering
 • Verbruik
 • Aankoop proces

Met deze informatie ga je veel geld besparen!

Ik (Thijs) in het kort:

Ik ben Thijs Dollekens, in 2020 begon ik mijn onderneming als adviseur en bemiddelaar. Ik adviseerde mensen bij het aankopen, verkopen en inruilen van hun auto. Ook heb ik tussen autodealers en particulieren bemiddeld om tot een goede verkoop, aankoop of inruil te komen.

Al vanaf het begin wist ik wat ik wilde doen: Voor de particulier een betere deal verzorgen.

Er zijn weinig mensen die echt ervaren zijn in het aankopen of verkopen van een auto, en dat is niet gek als je dat eens in de zo veel jaren doet, of voor het eerst! Toch zijn auto’s niet goedkoop, en zaken zoals wegenbelasting en verzekering niet altijd even logisch. Dat maakt dat sommige mensen onnodig veel geld kwijt zijn aan hun auto, en dat is zonde!

Daarom wil ik door middel van deze cursus meer mensen toelichting geven, zodat meer mensen een verstandige keuze kunnen maken als het aankomt op het kopen van een auto. Zo kunnen zij hun eigen inzichten gebruiken, en zijn ze niet afhankelijk van het advies van de verkoper.

“Ben ik een geschikte cursist voor de Auto Aankoop Cursus?”

Als jij je in deze vlakken (zie opsomming hierboven) al eens hebt verdiept -misschien omdat je al een hele tijd een auto hebt- dan kan het volgen van de Cursus iets minder effect hebben, maar er is goed nieuws voor diegene die zich nog niet hebben laten informeren: Er valt nog heel veel te besparen!

Dus, als jij geen / weinig / verkeerde kennis hebt van (een van) deze kosten én een proactieve houding aan wilt nemen om iets te doen tegen het onnodig geld verspillen. Dan kan ik met zekerheid zeggen dat jij een geschikte cursist bent voor de Auto Aankoop Cursus!

“Wat kan ik besparen met het volgen van deze cursus?”

Aankoop

€1000 / aankoop

De meeste en duurste onverwachtse kosten zijn reparaties is de garage. Leer hoe je met een kleine investering deze kosten voorkomt. Handig als je een tweedehands auto koopt!

Verzekering

€250 / jaar

Verzeker is niet altijd goedkoop, maar wel heel belangrijk én verplicht. Inzicht in hoe verzekeringen werken kan je tientallen euro’s per maand besparen! Hoe eerder je leert over verzekeren, hoe meer je bespaart.

Wegenbelasting

€600 / jaar

Wie denkt dat wegenbelasting over het belasten van wegen gaat heeft het mis. De wegenbelasting is niet geheel logisch, maar wel te begrijpen. Bespaart je zo tientallen euro’s per maand!

Brandstof

€300 / jaar

Je hebt benzine, diesel, hybride, elektrisch. Wat is voor jouw situatie het handigst? Hoe zat het nou met die notatie 1:19? Is dat zuinig?

TOTAAL:

€1.150 / jaar + €1000

Het loont om te weten waar je mee bezig bent als je een auto koopt.

Wat kies je?

Ga je voor de auto die jij er leuk uit vindt zien, met alle risico’s van dien? Of ben je bereid een wel overwogen keuze te maken, en zo honderden tot duizenden euro’s per jaar te besparen?

Over de instructeur

Thijs

1 Cursus

Ik ben Thijs Dollekens, in 2020 begon ik mijn onderneming als adviseur en bemiddelaar. Ik adviseerde mensen bij het aankopen, verkopen en inruilen van hun auto. Ook heb ik tussen autodealers en particulieren bemiddeld om tot een goede verkoop, aankoop of inruil te komen.

Al vanaf het begin wist ik wat ik wilde doen: Voor de particulier een betere deal verzorgen.

Dit allemaal begon nog ver voor 2020. In de zomer van 2016 kocht ik met mijn vader, mijn eerste brommer, ik was toen 14 jaar. Het doel was om de brommer op te knappen, net zoals mijn vader dat in zijn jeugd deed.

Met alles wat mij werd uitgelegd groeide mijn interesse in de techniek die er bij kwam kijken. De interesse in brommers rolde door in de interesse in auto's, waar nog veel meer techniek te vinden was.

Toen ik op mijn 14e op een brommer reed (niet tegen de politie zeggen), die ik samen met mijn vader had gerepareerd , ervaarde ik hoe het was om van niets iets te maken, en de vrijheid die een voertuig kan brengen.

Het halen van mijn rijbewijs was dan ook een van de gelukkigste dagen uit mijn leven.

Toch is mij meer bijgebracht dan alleen de mooie techniek en het gevoel van vrijheid. Door mijn enthousiasme kwam ik geregeld aanzetten met een auto die ik (op 16 jarige leeftijd) wel vet vond, regelmatig grote auto's met grote motoren. en maar al te vaak hoorde ik dan van pap: "Heel leuk! Maar niet voor in Nederland.." Dat ging dan niet alleen over benzine kosten, maar ook over zaken zoals de wegenbelasting en verzekering. En daar kwam voor het eerst de keerzijde van al die leuke auto's om de hoek kijken.

En nu, enkele jaren later, maak ik het mijn taak om mensen -door het kopen van een leuke auto- het gevoel van vrijheid te geven , zonder dat ze daarbij gedemotiveerd raken door hoge, onverwachtse (maandelijkse) kosten.

Auto verkopers en auto monteurs weten echt wel waar ze mee bezig zijn, wel zo eerlijk als de particulier ook weet waar hij mee bezig is.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik heb deze cursus nog niet gevolgd alleen de inleidende tekst gelezen. Wat opvalt is de aankoopwaarde van 1000 euro, daar koop je dus 9 van de 10 keer de ellende van een ander voor. Verder onrealistische bedragen voor verzekering HOUDERSCHAPSBELASTING, brandstof (300 euro per jaar is dus 25 euro per maand ofwel 13 liter? Maar wel spreken over private lease. Dat is toch voor een heel andere categorie weggebruikers dan de 1000 euro karretjes.

  Sorry het klinkt allemaal leuk en aardig, maar deze cursus zit totaal geen realistisch beeld of filosofie achter. Opnieuw naar de tekentafel zou ik zeggen en deze cursus om je eigen naam te redden z.s.m. offline halen.

Oorspronkelijke prijs was: €100.Huidige prijs is: €80.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 21 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.