Online Cursus Werken met InDesign

Adobe InDesign is hét professionele paginaopmaakpakket voor grafisch ontwerpers en DTP-ers. Vanuit deze software kun je documenten aanleveren voor print, digitale publicaties en drukwerk. In deze online cursus leer je hoe je zelf aan de slag kunt gaan met InDesign.
 • 7 Hoofdstukken
 • 37 Lessen
 • 2u 39min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over het werken met InDesign.
 • De geheimen van DTP kennen.
 • Leer InDesign kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer in deze cursus werken met InDesign

InDesign biedt hoge creatieve vrijheid en productiviteit als het gaat om het ontwerpen van diverse pagina’s. Het programma werkt naadloos samen met Adobe Photoshop en Illustrator, want dit zijn de programma’s waarin je je logo’s, illustraties en afbeeldingen in voorbereid. Met Adobe InDesign kun je elk ontwerp realiseren, of het nu gaat om een flyer, visitekaartje, poster, folder of een compleet boekwerk. Hoog tijd dus dat jij leert werken met InDesign!

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe InDesign? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Wat leer je in deze online cursus werken met InDesign?

In deze cursus leer je onder meer hoe je een document moet opzetten in verschillende formaten. Je leert hoe je tekst importeert en opmaakt in een lay-out. Er wordt ook aandacht besteed aan het correct opmaken van tekst en alinea’s. Maar natuurlijk hoort ook het plaatsen, vormgeven en positioneren van illustraties, afbeeldingen en decoratieve vormen bij de benodigde basiskennis. Aan het einde van deze cursus beheers je de basistechnieken van dit veelzijdige opmaakpakket en kun je direct aan de slag gaan.

De cursus bestaat uit totaal 37 lessen. Je krijgt les van Jildou Oost, zij heeft al ruim tien jaar ervaring in het lesgeven in DTP en werkt al jaren met Adobe InDesign. Zij kent het programma van binnen en van buiten. In deze online cursus leert zij jou aan de hand van video’s en opdrachten stap voor stap hoe jij mooie documenten kunt maken met Adobe InDesign. Ben jij benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk dan de gratis proefles bovenaan deze pagina of bekijk één van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

 

Wat biedt deze online cursus?

Leer documenten te maken voor drukwerk.

Meer dan 35+ overzichtelijke videolessen.

Volledig Nederlandstalig gesproken.

24/7 toegang tot al het cursusmateriaal.

Inclusief handige oefenbestanden.

 

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Leer werken met InDesign of volg een andere Adobe cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Over de instructeur

Jildou Oost

4 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzes te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Ratings and Reviews

4.6 Avg. Rating

11 Ratings

 • 5
  7
 • 4
  4
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer helder en met fijne stem uitgelegd, niet te langdradig, na het volgen van deze cursus heb ik een goede basiskennis van InDesign gekregen!
  1 mini tip: De uitleg over de links (waar je je afbeeldingen opslaat) zou denk ik beter vooraan verteld kunnen worden, zodat je al meteen kunt beslissen waar je ze opslaat.

 2. Ik ben erg blij met deze cursus van Jildou! Ze heeft een erg rustige en prettige stem om naar te luisteren wat zorgt voor meer concentratie. Daarnaast legt ze de stof goed uit en neemt de tijd per onderdeel. Zelfs het gelijktijdig oefenen is prima bij te houden, zonder dat het langdradig of verwarrend wordt. Alle -voor een beginner- relevante aspecten komen aan bod. Dankjewel Jildou!

 3. Prima cursus, duidelijke uitleg over de vele functies van InDesign. Fijn dat de shortcuts die worden gebruikt in beeld worden getoond. Goed te volgen en een prettige en duidelijke stem om naar te luisteren.

 4. Leerzaam, goed uitgelegd, ideaal om de basis onder de knie te krijgen. alles wordt goed en rustig uitgelegd.

 5. Jildou laat de cursist in korte tijd heel duidelijk zien welke vele mogelijkheden en gereedschappen InDesign heeft.

 6. Superleuke cursus! Ik wat niet zo handig met indesign dus gezocht naar een training waarmee ik snel verder kon. Voor mij was deze echt perfect. Zeker een aanrader als je snel op weg wil met indesign.

 7. Erg leuke en duidelijke cursus. Alle belangrijke functies worden besproken. Ik kan nu zelf aan de slag met indesign, heel fijn! Dankjewel!

75Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+125 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.