Zo kondig je succesvol een nieuwe opvolgcursus aan

Als je een succesvolle online cursus hebt gelanceerd en nu een nieuwe cursus hebt ontwikkeld, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk van je bestaande cursisten deze opvolgcursus ook volgen. En het liefst ook dat een heleboel nieuwe cursisten je cursussen vinden, want misschien boor je wel een iets andere doelgroep aan.

Maar hoe zorg je ervoor dat je nieuwe cursus de aandacht krijgt die het verdient? Begin je weer helemaal van 0 als het op marketing aankomt?

Dat zeker niet. Wij geven je namelijk een voorzetje. Hier zijn enkele creatieve en effectieve manieren om je opvolgcursus aan te kondigen en te promoten.

1. Maak gebruik van teasers 🎬

Je bent dan misschien niet Steven Spielberg, maar je kunt toch iets van de filmwereld leren. Net als in de filmindustrie kun je namelijk teasers gebruiken om de interesse van je cursisten op te wekken. Dit kan in de vorm van korte video’s, sneak peeks van de cursusinhoud, of visuals die al een beetje verklappen waar je cursus over gaat.

Maak het nog spannender met een korte quiz of challenge die verband houdt met de inhoud van je nieuwe cursus. Dit kan cursisten nieuwsgierig maken en hen aanmoedigen om meer te willen leren. 

2. Creëer een bundelpakket 🎁

Om compleet nieuwe cursisten aan te trekken, kun je je nieuwe cursus bundelen met je eerdere cursus(sen) en korting geven op de totaalprijs. Dit kan een aantrekkelijk lokkertje zijn voor nieuwe cursisten die beide cursussen willen volgen. 

Weer super duidelijk over de originele waarde van de cursus, en gebruik in de marketing van je bundel reviews van eerdere cursisten voor een gezonde portie social proof. 

3. Gebruik testimonials en succesverhalen 🗣️

Als we het dan toch over social proof hebben: niets werkt beter dan positieve feedback van je bestaande cursisten. Gebruik hun testimonials en succesverhalen in je marketingmateriaal om de waarde van je eerste cursus te laten zien, zodat je tweede cursus al wat autoriteit opbouwt.

Vraag je huidige cursisten om een korte video op te nemen waarin ze hun ervaring delen. Als dat net iets te veel gevraagd is, is een geschreven testimonial ook prima. 

4. Organiseer een gratis webinar 💻

Een gratis webinar is een uitstekende manier om je nieuwe cursus te promoten, al helemaal als je al een cursus online hebt staan. Het geeft potentiële en huidige cursisten een voorproefje van wat ze kunnen verwachten en biedt je de kans om je expertise te tonen.

Zorg ervoor dat het webinar interactief is en dat je tijd inplant voor vragen en antwoorden. Aan het einde van het webinar kun je een speciale aanbieding doen voor degenen die zich direct inschrijven. Dit kan een korting zijn voor een bepaalde tijd of extra bonusmateriaal voor degenen die snel beslissen.

5. Stuur gepersonaliseerde invites naar huidige cursisten 💌

Gebruik e-mailmarketing om gepersonaliseerde invites en updates te sturen naar je bestaande cursisten. Dit kan hen eraan herinneren dat ze kunnen profiteren van je nieuwe cursus. Doe daar een mooie korting bovenop, en je aanbod wordt onweerstaanbaar. 

Zorg dat het ook echt persoonlijk is. Gebruik niet alleen hun naam en maar verwijs ook naar specifieke dingen die ze in je vorige cursus hebben geleerd of bereikt om de boodschap persoonlijker en relevanter te maken. 

6. Bied een loyaliteitsprogramma aan 💙

Beloon je trouwe cursisten met een loyaliteitsprogramma. Dit kan in de vorm van kortingen op toekomstige cursussen, exclusieve content, of andere voordelen.

Maak bijvoorbeeld een puntensysteem waarbij cursisten punten verdienen voor elke cursus die ze voltooien. Deze punten kunnen ze inwisselen voor kortingen of andere beloningen. Dit moedigt herhaalde deelname aan en je bouwt er ook een community mee op.

7. Creëer een exclusieve pre-launch groep 🎟️

Stel een exclusieve pre-launch groep samen voor je meest betrokken cursisten. Nodig hen uit voor een besloten Facebookgroep of Slack-kanaal waar je sneak peeks van de nieuwe cursusinhoud deelt, exclusieve updates geeft en vroegtijdige toegang biedt.

8. Organiseer een exclusief lanceringsevent 🥳

Organiseer een (online) evenement om je nieuwe cursus te lanceren. Dit kan een webinar, een live Q&A-sessie, of een virtuele conferentie zijn. Nodig gastsprekers uit en maak het evenement interactief om de betrokkenheid te vergroten.

Bied deelnemers aan het evenement exclusieve kortingen of bonussen aan, zoals extra cursusmateriaal of persoonlijke coaching, als ze zich tijdens het evenement inschrijven voor de nieuwe cursus. Dit creëert een gevoel van urgentie en exclusiviteit.

9. Vraag om feedback van je eerste cursisten ❓

Twee vliegen in een klap, of misschien wel drie: 

  1. Je verzamelt feedback op je nieuwe cursus
  2. Je verzamelt testimonials over je nieuwe cursus
  3. Je promoot je cursus onder bestaande cursisten

Hoe doe je dat? Redelijk simpel. Je stuurt een e-mail naar je meest betrokken cursisten van je bestaande cursus, en laat ze weten dat je op zoek bent naar mensen die je nieuwe cursus willen testen. Natuurlijk hoeven ze daar niet voor te betalen, de waarde die zij eruit halen is exclusief vroege toegang tot je nieuwe materiaal, en dat ze kunnen ”meewerken” aan het verbeteren van je nieuwe cursus.

Wanneer komt jouw volgende cursus online? Lees hier meer over gemotiveerd blijven om nieuwe cursussen te blijven maken.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.