Voorstelrondje: Cursist en Betuwse Bij Mariska Verbruggen

Vicky Frissen
  | 
30 december 2020

Elke dag vinden honderden cursisten hun weg naar Soofos, om iets nieuws te leren en ontdekken, om wat voor reden dan ook. Wie zijn deze leergierige mensen, wat leren ze en waarom? 

Maak kennis met Mariska – een rasechte creatieveling die Soofos inzet om nog mooiere ontwerpen te creëren. Let’s talk!

Vrijheid en flexibel werken en leren

Nadat Mariska jaren met kinderen gewerkt had, besloot ze dat het tijd was om dingen te doen die ze écht leuk vond. “Ik ben aan de slag gegaan als ondernemer, met Hondenuitlaatservice Passewaaij. Ik heb een groot hart voor dieren, met name honden. Bovendien wilde ik vrijheid! Ik had geen zin meer om met een tijdelijk contract voor een werkgever te werken.” Snappen wij maar al te goed, Mariska.

Creativiteit in de praktijk brengen

Naast haar liefde voor dieren is Mariska ook graag creatief bezig. Naast haar werkzaamheden startte ze met een opleiding mediavormgeving, die ze uiteindelijk niet heeft kunnen afmaken vanwege 1 examen. Maar Mariska gaf niet op, en ging op eigen houtje op zoek naar relevante cursussen om toch dat te leren wat ze wilde.

“Ik werk niet fulltime als hondenuitlaat, dus ik zou graag als ZZP’er willen ontwerpen in de overige tijd.”

Zo kwam ze terecht bij verschillende Adobe CC-cursussen, waarin ze haar kennis in de praktijk kan toepassen. Daarnaast volgt ze fotografiecursussen, omdat fotograferen een hobby van haar is. Haar fotografie deelt ze op haar website, maar gebruikt ze ook in haar ontwerpen. Op Instagram deelt Mariska (@betuwse.bij.ontwerpt) haar werk en behind the scenes van het ontwerpproces. 

De keuze voor een online cursus

Mariska werkt natuurlijk vooral met beeld en computers, waardoor een online cursus de voorkeur heeft. “Ik vind het fijn dat ik met twee schermen kan werken. Op het ene scherm speel ik de cursus af, op de andere doe ik meteen mee. Ik ben geen type dat graag lappen tekst leest, daar heb ik geen geduld voor. Ik wil doen!”

Ondertussen heeft Mariska al 11 cursussen gevolgd. “Over de meeste cursussen ben ik erg tevreden. Deze zijn inhoudelijk goed, uitgebreid en leerzaam.” Haar tip? “Lees vooraf eerst de beoordelingen van anderen over de cursus, dan weet je een beetje wat je kunt verwachten. De ene trainer is de andere niet!’’ 

Wil jij net als Mariska ook je creativiteit uiten met grafisch ontwerp? Ontdek alle cursussen voor Adobe CC!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "Voorstelrondje: Cursist en Betuwse Bij Mariska Verbruggen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.