Leren programmeren voor beginners met JavaScript

JavaScript is de programmeertaal van de browser en daarom één van de meestgebruikte programmeertalen van de wereld. Leer programmeren in Modern JavaScript, met dit traject gericht op beginners.

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

In dit online leertraject dat je met jouw stap budget kunt volgen ga je leren programmeren in javascript
In dit traject ga je leren programmeren vanaf het begin
volg dit traject gratis met jouw stap budget en leer programmeren

Dit ga je leren 👨‍🎓

Dit is een hands-on, praktisch traject. We starten met het opzetten van jouw ontwikkelomgeving die je nodig hebt om te kunnen oefenen met de stof. Vervolgens krijg je uitleg over de belangrijkste concepten bij het programmeren, zoals loops, variabelen, arrays en objecten. Tijdens het traject ga je praktisch aan de slag met het maken van een aantal programmeer-opdrachten. We ronden het traject af met geavanceerde JavaScript onderwerpen zoals proxies, generators, modules en promises en een praktische eind-opdracht.

Zo zit het traject in elkaar

profielfoto maarten hus
Video afspelen over profielfoto maarten hus

Krijg les van Maarten Hus

Mijn naam is Maarten en ik ben gespecialiseerd in front-end development. Ik ben begonnen met programmeren na mijn middelbare schooltijd en eigenlijk nooit meer gestopt. Inmiddels zit ik nu zo’n 16 jaar in het vak en programmeer ik in verschillende talen zoals TypeScript, Ruby, Java, PHP en natuurlijk JavaScript.

Programmeren is een echte superpower die je nooit meer loslaat 💪. Wat er zo leuk aan is, is dat je begint met niets meer dan een idee, en dit dan tot leven wekt op een leeg canvas. Het is pure creatie maar dan niet met een kwast, maar met logica.

Ik hoop ook jou het programmeer plezier te mogen laten ervaren.

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij kunt programmeren!

Dit zijn alle onderdelen

Voordat we beginnen aan de cursus moeten we eerst je ontwikkelomgeving opzetten, daarna kunnen we ons eerste programma schrijven.

Introductie

Voordat we beginnen met het traject moeten we eerst je ontwikkel-omgeving opzetten. Daarna kunnen we ons eerste programma schrijven.

Een computer kan heel goed rekenen, in dit onderdeel zie je hoe dat werkt. Je ziet welke soort berekeningen een computer kan maken, en hoe je hiermee een programma maakt.

Operatoren en variabelen

Een computer kan heel goed rekenen, in dit onderdeel zie je hoe dat werkt. Je ziet welke soort berekeningen een computer kan maken, en hoe je hiermee een programma maakt.

Leer je programma opbreken in hapklare stukken, maar ook hoe je condities kunt programmeren: “Als dit dan dat”. Als laatste kijken we naar hoe je een loop (herhaling) kan programmeren.

Functies, conditionals en loops

Leer je programma opbreken in hapklare stukken, maar ook hoe je condities kunt programmeren: “Als dit dan dat”. Als laatste kijken we naar hoe je een loop (herhaling) kan programmeren.

In dit onderdeel gaan we kijken naar de verschillende datastructuren. De datastructuren zijn verschillende manieren om data in het geheugen van een computer te structureren.

Arrays, objecten en classes

In dit onderdeel gaan we kijken naar de verschillende datastructuren. De datastructuren zijn verschillende manieren om data in het geheugen van een computer te structureren. 

In dit onderdeel behandelen we een aantal moeilijke onderwerpen. Om zo je begrip van het programmeren te vergroten.

De tricky bits

In dit onderdeel behandelen we een aantal moeilijke onderwerpen. Om zo je begrip van het programmeren te vergroten.

JavaScript zelf komt met allerlei handige toeters en bellen, zodat je dit niet zelf hoeft te programmeren. In dit onderdeel nemen we een tour door wat JavaScript ons aanbied.

Standaard API

JavaScript zelf komt met allerlei handige toeters en bellen, zodat je dit niet zelf hoeft te programmeren. In dit onderdeel nemen we een tour door wat JavaScript ons aanbiedt.

JavaScript werkt vaak asynchroon, asynchroon betekent niet "achter elkaar". Je moet vaak wachten tot de gebruiker iets doet, of een netwerk request klaar is. In dit blok gaan we kijken hoe dit precies werkt.

Async

JavaScript werkt vaak asynchroon, asynchroon betekent niet “achter elkaar”. Je moet vaak wachten tot de gebruiker iets doet, of een netwerk request klaar is. In dit blok gaan we kijken hoe dit precies werkt.

JavaScript is de taal van de browser, in dit blok gaan we kijken hoe we JavaScript kunnen gebruiken om een webpagina interactiever te maken.

DOM

JavaScript is de taal van de browser, in dit blok gaan we kijken hoe we JavaScript kunnen gebruiken om een webpagina interactiever te maken.

In dit blok kijken we hoe je een groot JavaScript projecten kan structuren in verschillende bestanden, om zo het overzicht te bewaren.

Modules

In dit blok kijken we hoe je een groot JavaScript projecten kan structuren in verschillende bestanden, om zo het overzicht te bewaren.

Volg live sessies om je te verdiepen en stel al je vragen live!

Bonus: Live sessies

Tijdens het traject zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel je vragen.

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

Dit maakt een traject zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een traject zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Trajecten gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het traject duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om het traject succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om het traject binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om het traject succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om het traject succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met het traject, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Het traject duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest het traject met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

Je behaalt het certificaat van deelname door een voldoende voor eindopdracht te halen.

📣 Let op! Lukt het je niet om het traject succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een traject zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De trajecten zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. In het traject worden meermaal live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een traject werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens het traject heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot het traject. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Groepen’.

Wil jij meedoen aan het traject en dit leren:

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →