Maak een professionele online cursus

In dit traject ga je jouw kennis en expertise vertalen naar een (online) cursus. Van het bepalen van je doelgroep en cursus onderwerp, tot het maken van professionele video’s en het vermarkten van jouw cursus.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Soofos Logo
In dit stap traject leer je van Soofos hoe je zelf een online cursus kunt maken en verkopen
Een eigen online cursus maken leer je hier

Dit ga je leren 👨‍🎓

Dit is een hands-on, praktisch traject. We starten met het bepalen van jouw cursus onderwerp. Wat wordt jouw precieze onderwerp, hoe sluit dit aan bij je doelgroep en hoe weet je of hier voldoende vraag naar is? Vervolgens ga je de opzet van jouw cursus maken die de basis van jouw cursus vormt. Al snel ga je praktisch aan de slag met het maken van de inhoud en video’s voor jouw cursus. We ronden het traject af door dieper in de verkoop en marketing van jouw cursus te duiken.

Zo zit het traject in elkaar

In dit stap traject leer je zelf een professionele online cursus maken
Video afspelen over In dit stap traject leer je zelf een professionele online cursus maken

Krijg les van de experts van Soofos

Op Soofos komen nieuwsgierige cursisten en bevlogen experts samen. Het is dé plek om jouw kennis te delen, en iets nieuws te leren.

Inmiddels hebben we al jarenlang ervaring met het maken en verkopen van online cursussen en werd het hoog tijd om deze waardevolle kennis met jou te delen!

Wil jij jouw skills en kennis op een leuke en toegankelijke manier te delen? Wil je meer weten over het maken van video’s? Wil je weten wat de beste tools zijn om een cursus te maken? Wil je tips voor de marketing van je cursuspagina? Maar wil je vooral eindelijk concreet aan de slag met jouw cursusidee? Dan zit je hier goed!

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt de basis voor jouw online cursus!

Dit zijn alle onderdelen

We beginnen in dit traject bij de basis van wat een online cursus is en wat je er allemaal mee kan

De basis van online lesgeven

Een goed begin is het halve werk! We gaan dus eerst kijken naar wat een online cursus precies is en waarom het zo’n effectieve manier van leren is.

In dit onderdeel gaan we kijken of er wel vraag is naar jouw cursus

Marktanalyse

Wie is jouw doelgroep en waar ga je ze mee helpen? En willen zij ook echt een cursus volgen? In dit onderdeel gaan we kijken of er vraag is naar jouw cursus en jouw onderwerp. 

We beginnen met het maken van de structuur van je cursus, een blauwdruk

Opbouw & inhoud

In dit onderdeel ga je de structuur van jouw cursus uitwerken. Je krijgt hiermee een goed beeld van de inhoud van je cursus en hebt een goede houvast voor bij het maken van je cursus.

In dit onderdeel ga je leren hoe je de video's voor jouw cursus kunt maken

Filmen & opnemen

In dit onderdeel leer je alles over het maken van de video’s voor jouw cursus. Of je nou opnames maakt van je scherm, of zelf in beeld gaat – het komt hier aan bod. 

In dit onderdeel leer je hoe je jouw video's op een efficiente manier kunt editen

Bewerken & exporteren

Je gemaakte video’s moet je klaar maken om te plaatsen in een cursus. In dit onderdeel leer je meer over het bewerken van video’s met handige programma’s.

Wat komt er allemaal kijken bij het publiceren van je cursus

De cursus publiceren

Je wilt jouw cursus natuurlijk aan zoveel mogelijk cursisten laten zien. Waar je de cursus aanbiedt en voor welke prijs zijn hiervoor erg belangrijk. In dit onderdeel krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Hier leer je hoe je jouw cursus het beste kunt promoten

Promotiematerialen

Om je cursus succesvol te promoten zijn er een aantal elementen essentieel. Je leert een goede cursustekst schrijven, een strakke afbeelding maken en je bereidt een promotievideo voor.

Tijdens dit traject kun je ons altijd om feedback vragen voor jouw cursus

Feedback

Tijdens het traject kun je feedback vragen. Dit kan gaan over jouw onderwerp, jouw gemaakte video’s of hoe je jouw cursus gaat promoten. Wij en andere deelnemers helpen je graag verder!

In dit onderdeel leer je hoe je cursisten kunt aantrekken voor jouw cursus

Bonus: Klanten aantrekken

Verkoopfunnels, landingspagina’s, weggevers – je hebt het vast wel eerder gehoord. Wat deze dingen zijn en hoe je ze inzet om klanten aan te trekken leer je in dit onderdeel.

Volg de live sessies samen met andere cursisten en werk aan je eigen cursus

Bonus: Live sessies

Tijdens het traject zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel vragen aan experts op dit onderwerp.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Dit maakt leren bij ons zo uniek

Krijg les van echte experts

Geen presentatoren die een stuk tekst voordragen, maar echte specialisten uit de praktijk die zelf het cursusmateriaal hebben ontwikkeld.

Waar en wanneer je wil

Geen saaie boeken of seminars, jij gaat aan de slag met praktische video’s! Waar je dit doet, is aan jou. Thuis, in de trein, of in de hangmat – jij bepaalt! 

Cursisten zijn gek op ons

Al meer dan 50,000 cursisten gingen je voor, en zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.1. Lees hier hun ervaringen.

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het is de bedoeling dat je binnen 6 maanden het traject afrondt. Na afronding houd je toegang tot bijbehorende cursussen, als naslagwerk.

Je hebt 6 maanden toegang tot het traject, wat ruim voldoende is om het succesvol te kunnen afronden. Na deze 6 maanden houd je nog wel toegang tot de studie materialen maar verlies je toegang tot de traject groep en live sessies.

De videoduur van de cursus (excl. live sessies) is 9 uur, je hoeft niet alle video’s te bekijken om de eindopdracht te kunnen maken.

De doorlooptijd van het traject hangt van jouw eigen leersnelheid, inzet en beschikbaarheid af.

Afhankelijk van je eigen tempo en ervaring, moet je rekenen op ongeveer 2 – 4 uur per week. Daarnaast heb je nog tijd nodig voor de eindopdracht of -toets.

Niet elke cursus is een verplicht onderdeel van het traject. Een aantal is verdiepend en gaat in op geavanceerde stukken. Deze mag je uiteraard volgen om jezelf nóg beter voor te bereiden. 

De overheid betaalt namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

De trajecten zijn specifiek afgestemd op elkaar, met een groter doel voor ogen. Een traject is een collectie van cursussen, aangevuld met overkoepelende informatie. Om bijvoorbeeld een online marketeer te worden heb je niet genoeg aan alleen een cursus over SEO. In de trajecten hebben we belangrijke elementen gebundeld en extra’s toegevoegd. 

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens bevestigen met jouw DigiD. 

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. 

Zodra het UWV de aanvraag goedkeurt, ontvang je van ons de volgende uitleg en krijg je toegang om te starten met jouw traject. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 30 dagen duurt. 

Niet alle cursussen op Soofos zijn geschikt voor het STAP budget. Ook is het belangrijk om te weten dat je maar 1x per jaar het budget kunt gebruiken. 

De Soofos Trajecten vallen allemaal onder het STAP budget. Je maakt met de trajecten optimaal gebruik van jouw beschikbare budget en krijgt toegang tot meerdere trainingen als onderdeel van het traject. 

Er is ook een aantal losse cursussen te volgen met het STAP budget. Indien dit mogelijk is, staat dit vermeld op de cursuspagina zelf. 

Wil jij gratis meedoen aan het “maak je eigen cursus” traject en dit leren:

€995, of gratis met STAP budget

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.