Word Grafisch Vormgever

In dit traject word jij wegwijs gemaakt in grafisch vormgeving. Van belangrijke begrippen en principes tot het werken met veelgebruikte design tools van Adobe of Affinity.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

In dit traject leer je alles over grafisch vormgeven
Leer efficient werken met Photoshop, Indesign en Illustrator in het grafisch vormgeven traject op soofos
Leer werken met de belangrijkste Adobe programma's in dit grafisch vormgeven traject dat je met je stap budget kunt volgen

Dit ga je leren 👨‍🎓

We beginnen met een introductie over grafisch vormgeving en een overzicht van de belangrijkste begrippen. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende zelfstudie cursussen hoe je dit inzet in de praktijk. Je kunt zelf bepalen in welk onderwerp jij je éxtra wilt verdiepen. 

Zo zit het traject in elkaar

Profielfoto Belinda Kampf, online instructeur op Soofos voor cursussen over grafische vormgeving
Video afspelen over Profielfoto Belinda Kampf, online instructeur op Soofos voor cursussen over grafische vormgeving

Krijg les van Belinda

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen.

Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Ik heb veel ‘offline les’ gegeven en heb nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video’s en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen.

Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij weet nu meer van grafische vormgeving!

Dit zijn alle onderdelen

In dit onderdeel leer je de basis van grafisch vormgeven

Introductie in grafisch vormgeven

Een introductie in de belangrijkste ideeën van grafisch vormgeven. Van een korte geschiedenis tot de toekomst van dit vak.

In dit onderdeel van het grafisch vormgeven traject op Soofos leer je alles over typografie, vorm en ruimte

Werken met typografie en kleur

Typografie, kleur, vorm en ruimte zijn belangrijke elementen van grafisch vormgeven. In dit onderdeel duiken we daar verder op in.

In dit onderdeel van het grafisch ontwerpen traject op soofos leer je alles over wat een goed concept is en hoe je voor jouw opdrachtgever de boodschap op een juiste manier kunt visualiseren

Conceptontwikkeling

Wat is een goed concept, wat wil een opdrachtgever en hoe ga je de gewenste boodschap juist communiceren? Dat komt aan bod in het onderdeel conceptontwikkeling. 

Als grafisch vormgever zul je ook afbeeldingen moeten kunnen bewerken, dat leer je in dit onderdeel van het online leer traject

Afbeeldingen en foto's bewerken

Als grafisch vormgever zul je regelmatig afbeeldingen en foto’s gaan bewerken. Leer relevante technieken over fotomanipulatie in dit onderdeel.

In dit onderdeel leer je wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een logo of huisstijl

Logo's en huisstijlen ontwerpen

Leer hoe je tot nieuwe ideeën komt die leiden tot treffende en unieke logo’s. Ook leer je een brandbook maken waarin je precies vastlegt hoe het logo toegepast moet worden.

Leer de best practices op het gebied van lay-out en compositie tijdens het grafisch vormgeven traject op soofos

Werken met lay-out en compositie

Er zijn bepaalde richtlijnen en best practices als het aankomt op de layout en compositie van afbeeldingen. In dit onderdeel gaan we daar verder op in zodat jij zelf de beste composities kunt maken.

In dit onderdeel leer je hoe je effectief kunt communiceren met infographics

Infographics maken met Illustrator

Wat is er nou leuker dan jouw kennis in de praktijk inzetten? In dit onderdeel ga je zelf infographics maken met Illustrator.

Tijdens de webinars kun je meekijken met een professional of vragen stellen

Bonus: Webinars

Regelmatig worden er live sessies gegeven over dit onderwerp door professionals in hun vakgebied. Hier kun je eventueel vragen stellen of wordt een bepaald onderwerp besproken.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Dit maakt leren bij ons zo uniek

Krijg les van echte experts

Geen presentatoren die een stuk tekst voordragen, maar echte specialisten uit de praktijk die zelf het cursusmateriaal hebben ontwikkeld.

Waar en wanneer je wil

Geen saaie boeken of seminars, jij gaat aan de slag met praktische video’s! Waar je dit doet, is aan jou. Thuis, in de trein, of in de hangmat – jij bepaalt! 

Cursisten zijn gek op ons

Al meer dan 50,000 cursisten gingen je voor, en zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.1. Lees hier hun ervaringen.

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het is de bedoeling dat je binnen 6 maanden het traject afrondt. Na afronding houd je toegang tot bijbehorende cursussen, als naslagwerk.

Je hebt 6 maanden toegang tot het traject, wat ruim voldoende is om het succesvol te kunnen afronden. Na deze 6 maanden houd je nog wel toegang tot de studie materialen maar verlies je toegang tot de traject groep en live sessies.

De videoduur van de cursus (excl. live sessies) is 9 uur, je hoeft niet alle video’s te bekijken om de eindopdracht te kunnen maken.

De doorlooptijd van het traject hangt van jouw eigen leersnelheid, inzet en beschikbaarheid af.

Afhankelijk van je eigen tempo en ervaring, moet je rekenen op ongeveer 2 – 4 uur per week. Daarnaast heb je nog tijd nodig voor de eindopdracht of -toets.

Niet elke cursus is een verplicht onderdeel van het traject. Een aantal is verdiepend en gaat in op geavanceerde stukken. Deze mag je uiteraard volgen om jezelf nóg beter voor te bereiden. 

De overheid betaalt namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

De trajecten zijn specifiek afgestemd op elkaar, met een groter doel voor ogen. Een traject is een collectie van cursussen, aangevuld met overkoepelende informatie. Om bijvoorbeeld een online marketeer te worden heb je niet genoeg aan alleen een cursus over SEO. In de trajecten hebben we belangrijke elementen gebundeld en extra’s toegevoegd. 

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens bevestigen met jouw DigiD. 

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. 

Zodra het UWV de aanvraag goedkeurt, ontvang je van ons de volgende uitleg en krijg je toegang om te starten met jouw traject. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 30 dagen duurt. 

Niet alle cursussen op Soofos zijn geschikt voor het STAP budget. Ook is het belangrijk om te weten dat je maar 1x per jaar het budget kunt gebruiken. 

De Soofos Trajecten vallen allemaal onder het STAP budget. Je maakt met de trajecten optimaal gebruik van jouw beschikbare budget en krijgt toegang tot meerdere trainingen als onderdeel van het traject. 

Er is ook een aantal losse cursussen te volgen met het STAP budget. Indien dit mogelijk is, staat dit vermeld op de cursuspagina zelf. 

Wil jij gratis meedoen aan het grafisch vormgeven traject en dit leren:

€995, of gratis met STAP budget

Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.