Word Allround DTP-er met Adobe

In dit traject leer je alles van Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop zodat jij zelf professionele publicaties kunt maken, geprint en digitaal.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

leer je eigen drukwerk maken met indesign
In dit traject leer je alles over Adobe Photoshop
In dit traject dat je met jouw stap subsidie kunt volgen, ga je alles leren over het programma Adobe Illustrator

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van de Adobe programma’s InDesign, Illustrator en Photoshop. Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen en leer je over het opzetten van een document, tot en met het exporteren van je publicatie. Tijdens het traject maak je leuke en praktische opdrachten om je de stof eigen te maken.

Zo zit het traject in elkaar

Tijdens dit traject krijg je les van Jildou Oost, professional in DTP
Video afspelen over Tijdens dit traject krijg je les van Jildou Oost, professional in DTP

Krijg les van Jildou

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training.

Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met dit traject wil ik jou helpen de mooiste publicaties te maken, door je alles over Indesign, Illustrator en Photoshop te leren.

Ik hoop stiekem dat je daarna zo besmet bent met het InDesign virus, dat je doorgaat met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zal gaan maken!

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij bent klaar voor je eerste drukwerk!

Dit zijn alle onderdelen

Leer hoe je documenten op de juiste manier kunt opzetten in Indesign in het Allround dtp traject op Soofos

Documenten opzetten in InDesign

Als DTP’er zul je veel werken met InDesign. Een goede workflow is daarbij belangrijk. Leer hoe je documenten goed structureert en opzet in InDesign.

Leer hoe je teksten kunt vormgeven en positioneren in jouw publicaties als allround dtp-er

Vormgeven en positioneren van teksten

Teksten vormgeven en positioneren is belangrijk om de boodschap goed over te laten komen. In dit onderdeel kijken we naar verschillende mogelijkheden.

In het allround dtp traject op Soofos leer je hoe je vectorillustraties in Adobe Illustrator kunt maken

Vectorillustraties in Adobe Illustrator

Regelmatig zul je als DTP-er werken met vector illustraties. In dit onderdeel duiken we hier verder op in en ga je vectorillustraties creëren in Adobe Illustrator.

Leer jouw foto's bewerken en retoucheren in het allround dtp traject op soofos

Afbeeldingen bewerken in Photoshop

Niet elke foto of afbeelding is direct geschikt om te publiceren. Je zult deze vaak eerst moeten bewerken, manipuleren of retoucheren. Je leert in dit onderdeel wat er op dit gebied allemaal mogelijk is met Photoshop.

Leer werken met lagen en laagmaskers voor de publicaties die jij als allround dtp-er maakt

Werken met lagen en laagmaskers

Om afbeeldingen en illustraties te gebruiken in jouw publicaties, is het belangrijk om met lagen en laagmaskers te kunnen werken. In dit onderdeel gaan we hier dieper op in.

Consistente opmaak

Een professioneel DTP-er zorgt voor een consistente opmaak. In dit onderdeel leer je hoe je er met Adobe op een efficiënte manier voor kan zorgen dat jouw opmaak overal gelijk is.

Drukwerk-voorbereidingen in Adobe

Je leert afbeeldingen gereed maken voor publicatie en export. Zo leer je drukwerkvoorbereidingen treffen in InDesign, Illustrator en Photoshop, werken met kleurbeheer en kleurprofielen en preflight en drukgerede exportbestanden maken.

Tijdens de webinars van het DTP traject kun je over de schouder van een professional meekijken

Bonus: Webinars

Doe samen met andere cursisten mee aan de webinars van diverse experts. Stel al je vragen live, of kijk mee over de schouder van een professional.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Dit maakt leren bij ons zo uniek

Krijg les van echte experts

Geen presentatoren die een stuk tekst voordragen, maar echte specialisten uit de praktijk die zelf het cursusmateriaal hebben ontwikkeld.

Waar en wanneer je wil

Geen saaie boeken of seminars, jij gaat aan de slag met praktische video’s! Waar je dit doet, is aan jou. Thuis, in de trein, of in de hangmat – jij bepaalt! 

Cursisten zijn gek op ons

Al meer dan 50,000 cursisten gingen je voor, en zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.1. Lees hier hun ervaringen.

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het is de bedoeling dat je binnen 6 maanden het traject afrondt. Na afronding houd je toegang tot bijbehorende cursussen, als naslagwerk.

Je hebt 6 maanden toegang tot het traject, wat ruim voldoende is om het succesvol te kunnen afronden. Na deze 6 maanden houd je nog wel toegang tot de studie materialen maar verlies je toegang tot de traject groep en live sessies.

De videoduur van de cursus (excl. live sessies) is 9 uur, je hoeft niet alle video’s te bekijken om de eindopdracht te kunnen maken.

De doorlooptijd van het traject hangt van jouw eigen leersnelheid, inzet en beschikbaarheid af.

Afhankelijk van je eigen tempo en ervaring, moet je rekenen op ongeveer 2 – 4 uur per week. Daarnaast heb je nog tijd nodig voor de eindopdracht of -toets.

Niet elke cursus is een verplicht onderdeel van het traject. Een aantal is verdiepend en gaat in op geavanceerde stukken. Deze mag je uiteraard volgen om jezelf nóg beter voor te bereiden. 

De overheid betaalt namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

De trajecten zijn specifiek afgestemd op elkaar, met een groter doel voor ogen. Een traject is een collectie van cursussen, aangevuld met overkoepelende informatie. Om bijvoorbeeld een online marketeer te worden heb je niet genoeg aan alleen een cursus over SEO. In de trajecten hebben we belangrijke elementen gebundeld en extra’s toegevoegd. 

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens bevestigen met jouw DigiD. 

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. 

Zodra het UWV de aanvraag goedkeurt, ontvang je van ons de volgende uitleg en krijg je toegang om te starten met jouw traject. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 30 dagen duurt. 

Niet alle cursussen op Soofos zijn geschikt voor het STAP budget. Ook is het belangrijk om te weten dat je maar 1x per jaar het budget kunt gebruiken. 

De Soofos Trajecten vallen allemaal onder het STAP budget. Je maakt met de trajecten optimaal gebruik van jouw beschikbare budget en krijgt toegang tot meerdere trainingen als onderdeel van het traject. 

Er is ook een aantal losse cursussen te volgen met het STAP budget. Indien dit mogelijk is, staat dit vermeld op de cursuspagina zelf. 

Wil jij gratis meedoen aan het Allround DTP-er traject en dit leren:

€995, of gratis met STAP budget

Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.