Word Allround DTP-er met Adobe

In dit traject leer je alles van Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop zodat jij zelf professionele publicaties kunt maken, geprint en digitaal.

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

leer je eigen drukwerk maken met indesign
In dit traject leer je alles over Adobe Photoshop
In dit traject dat je met jouw stap subsidie kunt volgen, ga je alles leren over het programma Adobe Illustrator

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van de Adobe programma’s InDesign, Illustrator en Photoshop. Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen en leer je over het opzetten van een document, tot en met het exporteren van je publicatie. Tijdens het traject maak je leuke en praktische opdrachten om je de stof eigen te maken.

Zo zit het traject in elkaar

Tijdens dit traject krijg je les van Jildou Oost, professional in DTP
Video afspelen over Tijdens dit traject krijg je les van Jildou Oost, professional in DTP

Krijg les van Jildou

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training.

Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met dit traject wil ik jou helpen de mooiste publicaties te maken, door je alles over Indesign, Illustrator en Photoshop te leren.

Ik hoop stiekem dat je daarna zo besmet bent met het InDesign virus, dat je doorgaat met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zal gaan maken!

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij bent klaar voor je eerste drukwerk!

Dit zijn alle onderdelen

Leer hoe je documenten op de juiste manier kunt opzetten in Indesign in het Allround dtp traject op Soofos

Documenten opzetten in InDesign

Als DTP’er zul je veel werken met InDesign. Een goede workflow is daarbij belangrijk. Leer hoe je documenten goed structureert en opzet in InDesign.

Leer hoe je teksten kunt vormgeven en positioneren in jouw publicaties als allround dtp-er

Vormgeven en positioneren van teksten

Teksten vormgeven en positioneren is belangrijk om de boodschap goed over te laten komen. In dit onderdeel kijken we naar verschillende mogelijkheden.

In het allround dtp traject op Soofos leer je hoe je vectorillustraties in Adobe Illustrator kunt maken

Vectorillustraties in Adobe Illustrator

Regelmatig zul je als DTP-er werken met vector illustraties. In dit onderdeel duiken we hier verder op in en ga je vectorillustraties creëren in Adobe Illustrator.

Leer jouw foto's bewerken en retoucheren in het allround dtp traject op soofos

Afbeeldingen bewerken in Photoshop

Niet elke foto of afbeelding is direct geschikt om te publiceren. Je zult deze vaak eerst moeten bewerken, manipuleren of retoucheren. Je leert in dit onderdeel wat er op dit gebied allemaal mogelijk is met Photoshop.

Leer werken met lagen en laagmaskers voor de publicaties die jij als allround dtp-er maakt

Werken met lagen en laagmaskers

Om afbeeldingen en illustraties te gebruiken in jouw publicaties, is het belangrijk om met lagen en laagmaskers te kunnen werken. In dit onderdeel gaan we hier dieper op in.

Consistente opmaak

Een professioneel DTP-er zorgt voor een consistente opmaak. In dit onderdeel leer je hoe je er met Adobe op een efficiënte manier voor kan zorgen dat jouw opmaak overal gelijk is.

Drukwerk-voorbereidingen in Adobe

Je leert afbeeldingen gereed maken voor publicatie en export. Zo leer je drukwerkvoorbereidingen treffen in InDesign, Illustrator en Photoshop, werken met kleurbeheer en kleurprofielen en preflight en drukgerede exportbestanden maken.

Tijdens de webinars van het DTP traject kun je over de schouder van een professional meekijken

Bonus: Webinars

Doe samen met andere cursisten mee aan de webinars van diverse experts. Stel al je vragen live, of kijk mee over de schouder van een professional.

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

Dit maakt een traject zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een traject zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Trajecten gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het traject duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om het traject succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om het traject binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om het traject succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om het traject succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met het traject, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Het traject duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest het traject met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

Je behaalt het certificaat van deelname door een voldoende voor eindopdracht te halen.

📣 Let op! Lukt het je niet om het traject succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een traject zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De trajecten zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. In het traject worden meermaal live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een traject werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens het traject heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot het traject. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Groepen’.

Wil jij meedoen aan het Allround DTP-er traject en dit leren:

€995 (ook te volgen met STAP-budget)

Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →