Professionele video's maken met After Effects

In dit overcomplete traject leer je alles over het ontwerpen van animaties, flitsende overgangen maken, animeren in 3D, special effects toevoegen aan je video en karakteranimatie met Adobe After Effects.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Leer professionele video's bewerken met After Effects
Leer hoe je animaties kunt toevoegen aan jouw video's in dit online leertraject op Soofos
In dit online leer traject dat je met je STAP budget kunt volgen leer je alles van het programma After Effects

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van After Effects. Hoe stel je je werkruimte in en welke tools zijn er? Hoe denk je als een Video content creator? Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen. Met de leuke praktische opdrachten ga je o.a. aan de slag met het maken van volledige video compleet met animaties en special effects.

Zo zit het traject in elkaar

In dit After Effects traject krijg je les van Martijn van Weeghel
Video afspelen over In dit After Effects traject krijg je les van Martijn van Weeghel

Krijg les van Martijn van Weeghel

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie, waaronder ook 3D ontwerp en animatie.

Na jaren gewerkt te hebben als 2D artiest en instructeur, maakte hij een aantal jaar geleden de overstap naar 3D met Blender. Daarmee werkt hij aan zijn eigen creatieve projecten en helpt hij cursisten met specifieke vraagstukken op weg.

Van Blender tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles van de andere Adobe programma’s, waar hij door de jaren heen al meer dan 50 cursussen over ontwikkelde.

Dit kun je na afloop van het traject 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren
Registreer je voor het traject door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.
Stap 2 Bevestig jouw aanmelding
Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.
Stap 3 Begin met leren
Jij kunt je nu focussen op het volgen van het traject. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.
Stap 4 Behaal jouw certificaat
Zodra je het traject afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij kunt professioneel video's bewerken.

Dit zijn alle onderdelen

De basics

Leer alles over de interface en de diverse instellingen van After Effects. Ook maak je een begin met het leren denken als een animator.

Leer je ontwerpen tot leven brengen in dynamische animaties, en breng ze naar een hoger niveau met behulp van expressions.

Animeren met keyframes en expressions

Leer je ontwerpen tot leven brengen in dynamische animaties, en breng ze naar een hoger niveau met behulp van expressions.

Werken met vormen en tekst

Leer alles over het maken en ontwerpen van vormlagen en tekst, en leer deze op leuke, interessante manieren in en uit beeld animeren.

Voeg de extra dimensie toe aan je animaties door in 3D te animeren.

Animeren in 3D

Voeg de extra dimensie toe aan je animaties door in 3D te animeren. Je leert een scene opzetten in 3D, camera’s animeren en lichten toevoegen. 

Leer alles over het werken met video, van camera tracking, green screen technieken, overgangen en nog veel meer.

Werken met videobeelden

Leer alles over het werken met video, van camera tracking, green screen technieken, overgangen en nog veel meer.

Een cursus After Effects is niet compleet zonder een uitgebreid hoofdstuk over effecten.

Effecten

Een cursus After Effects is niet compleet zonder een uitgebreid hoofdstuk over effecten. Je leert de handigste en meest praktische effecten toepassen.

Ga aan de slag met Animation Composer, een ontzettend krachtige plug-in voor After Effects waarmee je in een mum van tijd gave animaties kan maken.

Animation composer

Ga aan de slag met Animation Composer, een ontzettend krachtige plug-in voor After Effects waarmee je in een mum van tijd gave animaties kan maken.

Karakteranimatie

Leer je geïllustreerde karakters tot leven brengen met de puppet pin, Duik Bassel en Adobe Character Animator. 

Leer je werk exporteren voor YouTube of social media, en krijg een berg handige tips vanuit de praktijk mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Exporteren & handige tips

Leer je werk exporteren voor YouTube of social media, en krijg een berg handige tips vanuit de praktijk mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Volg de live sessies samen met andere cursisten en werk aan je eigen cursus

Bonus: Live sessies

Tijdens het traject zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel al je vragen.

Volledig traject €995, of volg gratis met STAP budget

Dit maakt leren bij ons zo uniek

Krijg les van echte experts

Geen presentatoren die een stuk tekst voordragen, maar echte specialisten uit de praktijk die zelf het cursusmateriaal hebben ontwikkeld.

Waar en wanneer je wil

Geen saaie boeken of seminars, jij gaat aan de slag met praktische video’s! Waar je dit doet, is aan jou. Thuis, in de trein, of in de hangmat – jij bepaalt! 

Cursisten zijn gek op ons

Al meer dan 50,000 cursisten gingen je voor, en zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.1. Lees hier hun ervaringen.

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Het is de bedoeling dat je binnen 6 maanden het traject afrondt. Na afronding houd je toegang tot bijbehorende cursussen, als naslagwerk.

Je hebt 6 maanden toegang tot het traject, wat ruim voldoende is om het succesvol te kunnen afronden. Na deze 6 maanden houd je nog wel toegang tot de studie materialen maar verlies je toegang tot de traject groep en live sessies.

De videoduur van de cursus (excl. live sessies) is 9 uur, je hoeft niet alle video’s te bekijken om de eindopdracht te kunnen maken.

De doorlooptijd van het traject hangt van jouw eigen leersnelheid, inzet en beschikbaarheid af.

Afhankelijk van je eigen tempo en ervaring, moet je rekenen op ongeveer 2 – 4 uur per week. Daarnaast heb je nog tijd nodig voor de eindopdracht of -toets.

Niet elke cursus is een verplicht onderdeel van het traject. Een aantal is verdiepend en gaat in op geavanceerde stukken. Deze mag je uiteraard volgen om jezelf nóg beter voor te bereiden. 

De overheid betaalt namens jou. Jij hoeft dus niets meer te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat je het traject volledig doorloopt en het certificaat van deelname behaalt.

De trajecten zijn specifiek afgestemd op elkaar, met een groter doel voor ogen. Een traject is een collectie van cursussen, aangevuld met overkoepelende informatie. Om bijvoorbeeld een online marketeer te worden heb je niet genoeg aan alleen een cursus over SEO. In de trajecten hebben we belangrijke elementen gebundeld en extra’s toegevoegd. 

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens bevestigen met jouw DigiD. 

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. 

Zodra het UWV de aanvraag goedkeurt, ontvang je van ons de volgende uitleg en krijg je toegang om te starten met jouw traject. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 30 dagen duurt. 

Niet alle cursussen op Soofos zijn geschikt voor het STAP budget. Ook is het belangrijk om te weten dat je maar 1x per jaar het budget kunt gebruiken. 

De Soofos Trajecten vallen allemaal onder het STAP budget. Je maakt met de trajecten optimaal gebruik van jouw beschikbare budget en krijgt toegang tot meerdere trainingen als onderdeel van het traject. 

Er is ook een aantal losse cursussen te volgen met het STAP budget. Indien dit mogelijk is, staat dit vermeld op de cursuspagina zelf. 

Wil jij gratis meedoen aan het After Effects traject en dit leren:

€995, of gratis met STAP budget

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.