logo soofos opleidingen

Persoonlijke ontwikkeling - Verhoog jouw effectiviteit

Voor als je jezelf wilt verbeteren, en je skills om je omstandigheden te verbeteren wilt ontwikkelen.

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Als je niet weet wat je wilt in je leven, op professioneel gebied
Voor als je meer uit jezelf wilt halen op professioneel gebied
Als je wilt leren hoe je productiever wordt

Dit ga je leren 👨‍🎓

Leer meer vat op jezelf, je werk en je leven te krijgen, opdat je het naar eigen wens kan invullen. Denk bijvoorbeeld aan beter bepalen wat je wilt, geluk vergroten, persoonlijke effectiviteit en time management, motivatie en volharding vergroten, neerslachtigheid verminderen, omgaan met onwenselijkheden, mindfulness, sociaal gedijen, en veel meer. Krijg zicht op alle mogelijkheden, en zet gerichte stappen voor verbetering van wat je maar wilt.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Profielfoto STAP instructeur Machiel Emmering op Soofos
Video afspelen over Profielfoto STAP instructeur Machiel Emmering op Soofos

Krijg les van dr. Machiel Emmering

Ik heb economie en bedrijfskunde met een PhD gedaan. Met daarna veel werk in business (wat onder andere leidde tot SpeedMBA, mijn cursus over alles van business, ook op Soofos).

Best off-topic als je naar persoonlijke ontwikkeling kijkt, zou je kunnen denken! Maar via “leiderschap en ondernemerschap” blijkt er een enorme brug tussen deze gebieden te zijn. En zoals ik “alles van business” samenvatte en structureerde (omdat het een groot en versnipperd terrein is), groeide de interesse om dit ook voor de wereld van persoonlijke ontwikkeling te doen.

Ik merkte hoe groot en divers dit wereldje is, hoe alle losse werken als golden bullet worden gebracht, en hoe dit de “aanhangers” kan verwarren en verdelen. Terwijl een integrale blik me juist bij dit domein wenselijk lijkt. Ik heb m’n tanden erin gezet, en voilà, zie álles van zelfontwikkeling, in een logisch integrerend raamwerk. Zo hangt alles mooi samen, en kan jij steeds het beste en meest relevante uit alle hoeken van het wereldje pakken.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen

Zelfontwikkeling en het wereldje erachter

Waar hebben we het nou eigenlijk over, wat is er in die wereld “te koop”, en hoe hangt alles samen?

Het wat van zelfontwikkeling

Het "Wat" van zelfontwikkeling

Waar zijn we nou eigenlijk helemaal op gericht? En kan dat gerichter? Welke needs hebben we?

Het "Wie" van zelfontwikkeling

Jij bent zelf de hoofdrolspeler van zelfontwikkeling, maar wat ben “jij” nou? Leer jezelf in verschillende lagen te zien, en opnieuw uit te vinden.

Het "Waarom" van zelfontwikkeling

Wat er wel of niet gebeurt rond zelfontwikkeling heeft veel met je wil te maken. Leer deze wil kennen en beïnvloeden.

Het hoe van zelfontwikkeling

Het "Hoe" van zelfontwikkeling

Een andere grote factor rond verbetering komt neer op persoonlijke effectiviteit. Deze module is de ultieme stoomcursus hiervoor.

Persoonlijk geluk en zelfontwikkeling

Persoonlijk geluk

We willen allen geluk, maar is dit niet te vaag? Dat valt mee: je kan er via zes factoren heel gericht aan werken.

Sociaal gedijen

Iedereen wil sociaal gedijen, sommigen meer voor geluk, anderen meer voor succes. Leer hier via welke wegen beide te bereiken.

Financiële onafhankelijkheid

Wie droomt er niet van: leven zoals je wilt, zonder dat geld meteen een issue wordt. True: je bent daar niet zomaar, maar je kán er actief aan werken.

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Persoonlijke ontwikkeling" en dit leren:

€800

Of betaal 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€800

Of 4x €200

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →