Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Persoonlijke ontwikkeling - Verhoog jouw effectiviteit

Voor als je jezelf wilt verbeteren, en je skills om je omstandigheden te verbeteren wilt ontwikkelen.

800

Of betaal 4 × 200

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Als je niet weet wat je wilt in je leven, op professioneel gebied
Voor als je meer uit jezelf wilt halen op professioneel gebied
Als je wilt leren hoe je productiever wordt

Dit ga je leren 👨‍🎓

Leer meer vat op jezelf, je werk en je leven te krijgen, opdat je het naar eigen wens kan invullen. Denk bijvoorbeeld aan beter bepalen wat je wilt, geluk vergroten, persoonlijke effectiviteit en time management, motivatie en volharding vergroten, neerslachtigheid verminderen, omgaan met onwenselijkheden, mindfulness, sociaal gedijen, en veel meer. Krijg zicht op alle mogelijkheden, en zet gerichte stappen voor verbetering van wat je maar wilt.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Profielfoto STAP instructeur Machiel Emmering op Soofos
Video afspelen over Profielfoto STAP instructeur Machiel Emmering op Soofos

Krijg les van dr. Machiel Emmering

Ik heb economie en bedrijfskunde met een PhD gedaan. Met daarna veel werk in business (wat onder andere leidde tot SpeedMBA, mijn cursus over alles van business, ook op Soofos).

Best off-topic als je naar persoonlijke ontwikkeling kijkt, zou je kunnen denken! Maar via “leiderschap en ondernemerschap” blijkt er een enorme brug tussen deze gebieden te zijn. En zoals ik “alles van business” samenvatte en structureerde (omdat het een groot en versnipperd terrein is), groeide de interesse om dit ook voor de wereld van persoonlijke ontwikkeling te doen.

Ik merkte hoe groot en divers dit wereldje is, hoe alle losse werken als golden bullet worden gebracht, en hoe dit de “aanhangers” kan verwarren en verdelen. Terwijl een integrale blik me juist bij dit domein wenselijk lijkt. Ik heb m’n tanden erin gezet, en voilà, zie álles van zelfontwikkeling, in een logisch integrerend raamwerk. Zo hangt alles mooi samen, en kan jij steeds het beste en meest relevante uit alle hoeken van het wereldje pakken.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

800

Of betaal 4 × 200

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Zelfontwikkeling en het wereldje erachter

Waar hebben we het nou eigenlijk over, wat is er in die wereld “te koop”, en hoe hangt alles samen?

Het wat van zelfontwikkeling

Het "Wat" van zelfontwikkeling

Waar zijn we nou eigenlijk helemaal op gericht? En kan dat gerichter? Welke needs hebben we?

Het "Wie" van zelfontwikkeling

Jij bent zelf de hoofdrolspeler van zelfontwikkeling, maar wat ben “jij” nou? Leer jezelf in verschillende lagen te zien, en opnieuw uit te vinden.

Het "Waarom" van zelfontwikkeling

Wat er wel of niet gebeurt rond zelfontwikkeling heeft veel met je wil te maken. Leer deze wil kennen en beïnvloeden.

Het hoe van zelfontwikkeling

Het "Hoe" van zelfontwikkeling

Een andere grote factor rond verbetering komt neer op persoonlijke effectiviteit. Deze module is de ultieme stoomcursus hiervoor.

Persoonlijk geluk en zelfontwikkeling

Persoonlijk geluk

We willen allen geluk, maar is dit niet te vaag? Dat valt mee: je kan er via zes factoren heel gericht aan werken.

Sociaal gedijen

Iedereen wil sociaal gedijen, sommigen meer voor geluk, anderen meer voor succes. Leer hier via welke wegen beide te bereiken.

Financiële onafhankelijkheid

Wie droomt er niet van: leven zoals je wilt, zonder dat geld meteen een issue wordt. True: je bent daar niet zomaar, maar je kán er actief aan werken.

800

Of betaal 4 × 200

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs, De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Persoonlijke ontwikkeling" en dit leren:

800

Of betaal 4 × 200

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Volg deze complete opleiding op Soofos

800

Of 4 × 200

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.