Vruchtbaarheid na je bevalling – FEMM methode

Marlot.Ovarie · 21 Mei 2024

Na je bevalling ben je tijdelijk niet vruchtbaar. Maar hoe tijdelijk is tijdelijk? Deze cursus leert je alles over je vruchtbaarheid in deze levensfase. Heb je na je bevalling nog geen drie regelmatige cyclussen gehad? Dan is deze cursus voor jou.  

 • Beginner
 • 61 Lessen
 • 4u 37min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg inzicht hoe je cyclus terugkeert na je bevalling
 • Krijg inzicht in de rol van borstvoeding op je vruchtbaarheid
 • Krijg inzicht in hoelang het kan duren voordat je weer vruchtbaar bent
 • Krijg praktische instructies hoe je gezinsplanning vorm kunt geven

Cursus inhoud

Vouw uit

Vruchtbaarheid na je bevalling – de FEMM methode

Je weet ergens dat je graag je lichaam en cyclus wilt gaan volgen. Maar kan dat wel? Is het wel betrouwbaar? Is het haalbaar in deze levensfase?

Wat als ik je vertel dat je met de juiste informatie absoluut je lichaam kunt volgen?  Dat je inzicht kunt krijgen in waar je hormonaal staat? En daardoor ook inzicht krijgt in hoelang het kan duren voordat je ovulatie terug is? Dat je begrijpt wáárom er gezegd wordt dat borstvoeding geven niet betrouwbaar is als het gaat om het voorkomen van een zwangerschap, maar dat jij begrijpt op welke manier het wel betrouwbaar kan zijn.

Ontdek de kracht van de FEMM methode

De FEMM methode is een Fertility Awareness Methode (FAM). Dit betekent dat je door je cyclus te volgen wel of niet zwanger kunt worden zonder (hormonale) anticonceptie te gebruiken.

Daarnaast is een van de USP’s van FEMM de grote focus op het managen van je gezondheid.  Naast educatie heeft FEMM  namelijk ook een team van artsen die op holistische wijze werken met hun patiënten. Als je namelijk ontdekt dat je cyclus uit balans is, dan kan en arts die werkt volgens het FEMM protocol je cyclus weer in balans brengen.

De FEMM methode, een Sympto Hormonaal Methode gebaseerd op het classificeren van cervixslijm en urinetesten, biedt een wetenschappelijke benadering om je menstruatiecyclus te begrijpen en te volgen. Door deze cursus te volgen, leer je hoe je jouw natuurlijke cyclus kunt volgen en interpreteren.

Waarom een speciale cursus voor na je bevalling?

Na je bevalling moet je cyclus als het ware weer opstarten. Op welk tempo dit gaat wisselt van vrouw tot vrouw en van bevalling tot bevalling. Je levensfase is niet de makkelijkste fase om je cyclus te leren kennen. Daarom leer je in deze cursus de kleinste details hoe je dit wel kunt doen.

De voordelen van je menstruatiecyclus kennen

Een goed begrip van je menstruatiecyclus is niet alleen cruciaal voor vruchtbaarheidsplanning, maar het is ook een venster naar je algehele gezondheid. Door deze cursus leer je hoe je cyclus werkt en wat het zegt over je gezondheid. Ook krijg je inzicht in wat wel en niet normaal is van je bevalling tot aan een regelmatige cyclus. Deze kennis kan worden ingezet om weloverwogen beslissingen te maken over anticonceptie en je algehele welzijn.

Jouw cyclus na de bevalling

Je kan al heel wat weten over je cyclus. Maar je cyclus na de bevalling kan erg verwarrend zijn. Door deze cursus te volgen begrijp je wat er gebeurt in de periode na je bevalling en krijg je zelfvertrouwen hoe je deze periode moet navigeren m.b.t. je gezondheid en je vruchtbaarheid.

Je leert alle transitiefasen van je cyclus herkennen. Je ontdekt wat normaal is tijdens de post partum fase en je krijgt handvatten hoe je met je vruchtbaarheid om kunt gaan, specifiek toegespitst op deze levensfase.

Een cursus voor de vrouw die:

 • Sinds haar bevalling nog geen drie regelmatige cycli heeft gehad.
 • Zelf inzicht wil hoe haar cyclus terugkeert na haar bevalling
 • Op een natuurlijke en betrouwbare manier wel of niet zwanger wil worden. En daarbij praktische instructies wil hoe ze gezinsplanning vorm kunt geven
 • Wil begrijpen welke rol borstvoeding heeft op haar vruchtbaarheid
 • Een goed onderbouwde keuze wil maken over haar gezondheid en vruchtbaarheid.

Wetenschappelijk onderbouwd

Onder leiding van Marlot, een expert en gecertificeerd in de FEMM methode, krijg je niet alleen toegang tot wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar bij behoefte ook persoonlijke begeleiding en praktische tips. Of je nu een beginner bent of al veel hebt gelezen over dit onderwerp, deze cursus verzekert je ervan dat je alle essentiële informatie ontvangt om je cyclus effectief te beheren.

Ben je klaar om de controle over je gezondheid en vruchtbaarheid in eigen handen te nemen met de FEMM methode? Schrijf je nu in voor deze cursus en begin aan je reis naar een beter begrip van je lichaam.

Over de instructeur

Marlot.Ovarie

3 Cursussen

Hallo! Ik ben Marlot - menstruatiecyclus consulent. Sinds 2016 ben ik via FEMM gecertificeerd om vrouwen (en stellen) te helpen hun cyclus te leren kennen.

Tot mijn 22e wist ik vrijwel niets over mijn cyclus. Ik wist ongeveer wanneer mijn menstruatie begon, en zorgde dat ik rond die tijd tampons bij me had. In de 2e klas hadden we wel wat seksuele voorlichting gehad, maar ik kan me niet herinneren dat de vrouwelijke cyclus besproken is. Ook had ik de handleiding van het tampondoosje gelezen. Tot zover ging mijn kennis over mijn cyclus.  Toen ik een wetenschappelijk artikel van FEMM las over de cyclus van de vrouw viel ik van de ene in de andere verbazing.

Waarom wist ik dit niet? Waarom heb ik dit niet op school geleerd, of in de kerk of thuis? Een ding stond vast: ik wilde alles weten en begrijpen, en ik wilde dit aan andere vrouwen doorgeven. Want dit was fascinerend. Niet meer alleen van menstruatie naar menstruatie, maar vol verwondering wat er iedere fase in mijn cyclus plaatsvond. Ik ben nog steeds verwonderd hoe mijn cyclus iedere maand weer werkt en wil jou dolgraag meenemen in dit proces, zodat jij ook mag gaan ontdekken hoe mooi jouw cyclus bedacht is. als alles in balans is.

Ik vind het erg belangrijk dat de kennis die ik deel klopt met wat de wetenschap zegt, en dat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Daarom ben ik aangesloten bij een netwerk van FEMM trainers en medische specialisten die net als ik onder de organisatie FEMM Health vallen. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!

 

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik ben erg blij dat ik deze cursus hebt gevolgd bij Marlot. Ze verteld alles op een hele fijne rustige en duidelijke manier, prettig om naar te luisteren. Het is zo waardevol om te leren hoe je cyclus werkt, het geeft nieuwe inzichten en er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik raad het iedere vrouw aan om te leren over haar cyclus, kennis die je voor de rest van je leven kunt gebruiken!

 2. De inhoud van de cursussen van Ovarie zijn heel waardevol. Iedere vrouw zou hiervan op de hoogte moeten zijn want kennis over je menstruatie cyclus en alles wat daarbij komt helpt je in je functioneren als vrouw, moeder, collega en vriendin. Mijn kennis is door deze cursus enorm vergroot en het toepassen daarvan hebben mij heel goed geholpen. Deze cursus over gezondheid en vruchtbaarheid is ook weer een echte aanrader.

247Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 10 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.