Filosoferen over de mens (jij dus)

Cornelis Kramer · 17 november 2022

Tijd om de mens in jezelf wat beter te leren kennen! Want wat is de mens eigenlijk voor wezen? Ken jij jezelf? Kan vast nog beter :)

Veel vragen én inzicht over jezelf en anderen komen voorbij in deze introductie cursus over de filosofie van de mens!

  • Beginner
  • 16 Lessen
  • 2u 25min
  • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

  • Wat het is om mens te zijn (anders dan je nu erover denkt...)
  • Wat weer zorgt voor: een beter beeld van jezelf en anderen...
  • Oftewel: inzicht in jezelf en wat de mens voor wezen is...
  • En gelukkiger leven omdat je er met meer begrip in staat!

Mensen zijn bijzondere wezens, en het is vaak niet eenvoudig om een goed beeld te krijgen van jezelf en anderen. Daarvoor zijn we te complex en vaak ook niet open genoeg naar onszelf en andere mensen. De filosofie kan je daar bij helpen!

Want als je een beetje je best doet (en dat hebben veel filosofen in de afgelopen paar duizend jaar gedaan) kun je wel in de buurt komen van wie de mens is. Zodat jij antwoord krijgt op vragen als

* hoe ben je geworden wie je nu bent, en wat kun je veranderen aan je persoonlijkheid of identiteit als je dat echt zou willen?

* hoe vrij zijn we nu eigenlijk, en wat betekent vrijheid precies?

* in hoeverre zijn we te begrijpen als complexe dieren, of vochtige robots of toch als een soort Goddelijke wezens? Of hebben we al deze labels niet meer nodig om ons te begrijpen? 

* hoe werken onze emoties, een reptielenbrein en een rationeel bewustzijn samen om de mens te besturen? En wat als er een te bazig doet en heel de tijd de gedachtenstroom wil domineren?

* zijn er antwoorden in het debat tussen nature versus nurture, emoties versus rede, mensaap versus aapmens, onsterfelijk zijn als robot of juist leren omgaan met de eindigheid van het leven?

Zware kost, die ik zo licht mogelijk probeer te brengen zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Vijftien jaar ervaring hebben me in staat gesteld om dit te doen! 

Leuk! Dank je! 😉

Schrijf je in en volg de cursus op je eigen tempo. Nu voor maar 15 euro, een mooi decembercadeautje voor jezelf of iemand anders…

Maar begin er wel aan. Deze tijd vraagt jou meer filosoof te zijn.

Over de instructeur

Hallo!

Cornelis Kramer is de naam, net 41 geworden, vader van 3 jongens in de basisschoolleeftijd. Dus een gelukkig man :)

Erasmus Universiteit doorlopen, eerst sociologie en toen - tegelijkertijd - filosofie. Klinkt veel, en was het soms ook, maar gelukkig had ik goede docenten. En zo zwaar zijn de studies nu ook weer niet, zeker niet als je van lezen houdt. Hoop dat dat ook voor jou geldt, hoewel de beste lessen 1 op 1 overgebracht worden. Vandaar dat Soofos ook zo goed is voor filosofie.

Ik hoop dat je zin hebt om wat te leren van mij, ondanks dat je me niet kent. Altijd lastig om te zien of iemand wat weet. Kwestie van vertrouwen dus. Voordeel is dat ik als filosoof niet de wens heb je te willen bekeren, maar als een docent aandraag wat van alle overtuigingen de kern van waarheid is, en die kun je vervolgens in een logische volgorde zetten. Dat klinkt en is af en toe saai haha. Maar ik probeer het nu al een heel aantal jaren leuk te maken voor jongvolwassenen in het onderwijs, en ik ben blij dat mijn eerste cursus hier ook al op waarde geschat wordt. Kijk anders zelf even nu of lees nog wat meer over mij hier :)https://soofos.nl/leer-filosofie-van-cornelis-kramer/

De bedoelding is om het mooie vak filosofie voor jong en oud bereikbaar te maken, door een heel filosofie voorexamenjaar havo/vwo als e-course te maken. Superhandig als je het nog gaat volgen. Of gewoon een leven lang wil blijven leren! Het is toch altijd interessant om te onderzoeken wat het leven is?

15Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 16 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →