Dit ga je leren:

Alles over sociale media.
De geheimen van de netwerken kennen.
Leer ze kennen en gebruiken.
Aan de hand van video's en opdrachten.

Wat is sociale media?

‘Sociale media’ is een verzamelnaam voor online platforms waarbij gebruikers de inhoud verzorgen en waarbij de nadruk ligt op interactie en dialoog tussen de gebruikers. Naast eigen berichten kun je reacties plaatsen op berichten van anderen, en zij op die van jou. Sociale media worden daarom ook als een goede manier gezien om vrienden te vinden; zowel digitaal als in het ‘echte’ leven.

Een minder voor de hand liggend aspect: sociale media kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om je gezondheid. Je kunt niet alleen informatie over een bepaalde ziekte of aandoening opzoeken, maar ook meteen in contact komen met artsen of gezondheidsinstellingen, en nieuwsberichten over die aandoening volgen. Verder kun je in contact komen, en ervaringen uitwisselen, met lotgenoten.

 

Wat leer je in deze training sociale media voor beginners?

In deze online training geven we je meer informatie over de bekendste en meest gebruikte sociale media. Aan het eind van de cursus weet je hoe je deze sociale media zelf kunt gaan gebruiken. In de training worden verschillende sociale media besproken. Hieronder vallen sociale mediakanalen Twitter, Facebook en YouTube, maar ook chatapplicaties Skype en WhatsApp. Je wordt meegenomen in de verschillende opties van de netwerken en je ziet hoe je ermee omgaat.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen met weinig kennis van sociale media. De verschillende ‘sociale media tools’ worden individueel uitgelicht en besproken. De training bestaat uit tien video’s en duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. De cursus word afgesloten met enkele succesverhalen, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van sommige mogelijkheden. Sociale media kunnen zeker voor beginnende mensen lastig zijn. Daarom is de cursus rustig opgebouwd en kan je deze ongelimiteerd terug kijken. Niet tevreden? Dan kan je uiteraard binnen veertien dagen je geld terugkrijgen op je rekening.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.

Probeer 30 dagen gratis  
 • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
 • De eerste 30 dagen gratis daarna €24 per maand
 • Opzeggen kan altijd
Meer informatie over Soofos Plus

Over de Instructeur

Profielfoto

Stefan Rooyackers

Stefan is een van de eerste internet marketing pioneers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder helpen. Stefan is er in gedreven er voor te zorgen dat deze kennis zo toegankelijk mogelijk zijn, door zijn cursussen altijd scherp te prijzen. Stefan heeft onderhand 10 boeken geschreven en zijn eigen online cursussen bedrijf opgericht, "De Internet Marketing Academy". De meest populaire cursussen van zijn academie zijn hier op Soofos te volgen.

Bekijk meer cursussen van Stefan Rooyackers →

Cursusoverzicht

Inhoud
IntroductiePROEFLES 00:01:00
Les 1 – Twitter 00:23:00
Les 2 – Wat is Facebook 00:03:00
Les 3 – Facebook 00:16:00
Les 4 – YouTube 00:14:00
Les 5 – Skype 00:09:00
Les 6 – Skype chat 00:00:00
Les 7 – Whatsapp 00:06:00
Les 8 – Succesverhalen 00:02:00
Conclusie 00:01:00

Reviews

3.5

3.5
2 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Leuke cursus, maar niet erg zakelijk

  3

  Op zich een leuke cursus, maar niet wat ik ervan verwacht had in het kader van een zakelijk abonnement. Deze cursus is volledig gericht op de beginnende privégebruiker, terwijl ik verwacht dat de cursus ingaat op het zakelijk inzetten van Social Media.

© 2019 - Soofos B.V.