De cursus in het kort:

Alles over sociale media.
De geheimen van de netwerken kennen.
Leer ze kennen en gebruiken.
Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat is sociale media?

‘Sociale media’ is een verzamelnaam voor online platforms waarbij gebruikers de inhoud verzorgen en waarbij de nadruk ligt op interactie en dialoog tussen de gebruikers. Naast eigen berichten kun je reacties plaatsen op berichten van anderen, en zij op die van jou. Sociale media worden daarom ook als een goede manier gezien om vrienden te vinden; zowel digitaal als in het ‘echte’ leven.

Een minder voor de hand liggend aspect: sociale media kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om je gezondheid. Je kunt niet alleen informatie over een bepaalde ziekte of aandoening opzoeken, maar ook meteen in contact komen met artsen of gezondheidsinstellingen, en nieuwsberichten over die aandoening volgen. Verder kun je in contact komen, en ervaringen uitwisselen, met lotgenoten.

 

Wat leer je in deze training sociale media voor beginners?

In deze online training geven we je meer informatie over de bekendste en meest gebruikte sociale media. Aan het eind van de cursus weet je hoe je deze sociale media zelf kunt gaan gebruiken. In de training worden verschillende sociale media besproken. Hieronder vallen sociale mediakanalen Twitter, Facebook en YouTube, maar ook chatapplicaties Skype en WhatsApp. Je wordt meegenomen in de verschillende opties van de netwerken en je ziet hoe je ermee omgaat.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen met weinig kennis van sociale media. De verschillende ‘sociale media tools’ worden individueel uitgelicht en besproken. De training bestaat uit tien video’s en duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. De cursus word afgesloten met enkele succesverhalen, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van sommige mogelijkheden. Sociale media kunnen zeker voor beginnende mensen lastig zijn. Daarom is de cursus rustig opgebouwd en kan je deze ongelimiteerd terug kijken. Niet tevreden? Dan kan je uiteraard binnen veertien dagen je geld terugkrijgen op je rekening.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Stefan Rooyackers

Stefan is een van de eerste internet marketing pioneers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder helpen. Stefan is er in gedreven er voor te zorgen dat deze kennis zo toegankelijk mogelijk zijn, door zijn cursussen altijd scherp te prijzen. Stefan heeft onderhand 10 boeken geschreven en zijn eigen online cursussen bedrijf opgericht, "De Internet Marketing Academy". De meest populaire cursussen van zijn academie zijn hier op Soofos te volgen.

Bekijk meer cursussen van Stefan Rooyackers →

Cursusoverzicht

Inhoud
IntroductiePROEFLES 00:01:00
Les 1 – Twitter 00:23:00
Les 2 – Wat is Facebook 00:03:00
Les 3 – Facebook 00:16:00
Les 4 – YouTube 00:14:00
Les 5 – Skype 00:09:00
Les 6 – Skype chat 00:00:00
Les 7 – Whatsapp 00:06:00
Les 8 – Succesverhalen 00:02:00
Conclusie 00:01:00

Reviews

3.8

3.8
8 beoordelingen
 • 5 Sterren1
 • 4 Sterren4
 • 3 Sterren3
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. duidelijke cursus

  4

  t is n leuke eenvoudige curzes voor jong en oud.
  heb dingen geleerd die ik nog niet wist
  bedankt voor de inzet

 2. Voor een gebruiker te weinig tips en tops.

  3

  Voor een beginner en senior is het een zeer geschikte cursus. vooral het aanmelden en de basis handelingen worden goed uitgelegd!

 3. Social media voor beginners

  4

  Duidelijke cursus
  Goed te doen ook voor 80plussers

 4. 4

  Kunt rustig bekijken hoe het allemaal werkt.

 5. Social Media voor Beginners

  3

  Enigszins verouderd en wordt niet via apps gewerkt.

 6. Leuke cursus, maar niet erg zakelijk

  3

  Op zich een leuke cursus, maar niet wat ik ervan verwacht had in het kader van een zakelijk abonnement. Deze cursus is volledig gericht op de beginnende privégebruiker, terwijl ik verwacht dat de cursus ingaat op het zakelijk inzetten van Social Media.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.