Online Cursus Social Media Marketing met Instagram

In deze uitgebreide cursus leer je hoe je advertenties maakt en verbetert wat jou kan helpen bij het verhogen van je omzet. En op welke manieren jij meer volgers kunt krijgen voor jouw Instagram account. Wil jij weten hoe Instagram je hierbij kan helpen? Schrijf je dan in voor de cursus!
 • 7 Hoofdstukken
 • 22 Lessen
 • 2u 37min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Pakkende advertentietekst schrijven.
 • Advertentie opzetten, testen en optimaliseren.
 • Kosteloos aantal volgers vergroten.
 • Begrijp hoe je Instagram inzet voor jouw bedrijf.

Wat is Instagram en waarom moet je het gebruiken?

Instagram is een website en een gratis sociaal medianetwerk, waarop je foto’s en video’s kunt delen met je volgers. Instagram heeft momenteel 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en dat maakt dit netwerk dan ook erg aantrekkelijk voor gebruikers. Ook blijft dit sociale mediaplatform maar groeien. Een deel van de bedrijven profiteert hier al van, maar een ander deel laat Instagram nog helemaal links liggen. Ontdek daarom in deze complete cursus hoe Instagram jou kan helpen bij het behalen van jouw doelen.

 

Omschrijving van deze Instagram cursus

In deze online cursus leer je alles wat je nodig hebt om jouw aantal volgers op Instagram en je omzet een boost te geven! Je leert bijvoorbeeld hoe je met Instagram marketing jouw omzet kunt verhogen en je aantal volgers kunt vergroten. Je kunt de cursus overal en altijd volgen, zodat je de kennis altijd kan terugvinden. Het is een praktische cursus en daarom kan je alle stappen die worden doorlopen meteen nadoen. De cursus is informatief en praktijkgericht, zodat je alles wat je in de cursus leert meteen zelf kunt toepassen in de praktijk. Maak jij al gebruik van Instagram of wil je hier gebruik van gaan maken voor jezelf of voor je bedrijf? Dan is deze cursus echt wat voor jou!

 

In deze online cursus leer je:

Op welke manieren je kunt adverteren op Instagram;

Hoe je een pakkende advertentietekst schrijft;

Hoe je met een klein budget succesvol adverteert;

Op welke manier je een advertentie opzet, test en verbetert;

Verschillende advertentiestrategieën kennen en toepassen;

Hoe je een advertentie kunt ontwerpen;

Op welke slimme manieren je jouw aantal volgers kunt vergroten;

De resultaten van je advertenties bekijken en verbeteren;

Hoe je je omzet kunt verhogen door anderen te adviseren over Instagram marketing.

 

Deze online Instagram cursus is geschikt voor:

Eigenaren van bedrijven of webshops die met Instagram hun omzet willen verhogen;

Iedereen die geïnteresseerd is in Instagram en adverteren;

Beginners zonder ervaring met Instagram en adverteren;

Mensen die gebruik maken van Instagram en nog betere resultaten willen behalen;

Mensen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een social mediabureau.

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Vlada is erg leergierig. Als instructeur bij AdsVentures Academy gelooft zij erin dat je nog meer uit jezelf kunt halen door je kennis te vergroten. Het is haar grootste passie om deze kennis op jou over te dragen. Ben jij benieuwd wat je van Vlada kunt leren? Bekijk dan een van haar cursussen op Soofos.

Beoordelingen en Recensies

4 Gemiddelde beoordeling

97 Ratings

 • 5
  32
 • 4
  40
 • 3
  22
 • 2
  2
 • 1
  1
 1. Ik vind jammer dat er nooit een reactie gekomen op een gestelde vraag daarom stel ik geen vragen.
  Ik had wel liever een PDF samenvatting gezien

 2. Leuke duidelijke cursus. Jammer alleen dat sommige dingen uit 2019 komen waardoor je vergelijkbaarheid met de “nieuwe” business manager je even van je stuk gooit. Ook zitten sommige hoofdstukken video en titel verkeerd om. Maar nogmaals, ik heb ervan genoten en veel geleerd en daar gaat het uiteindelijk om 😉

 3. Bedankt, ik weet weer wat meer van inta super fijn! goede uitleg en makkelijk te volgen.

 4. Duidelijke uitleg, goed te volgen. Alleen twee keer een presentatie over Instagram partner kunnen worden, was niet nodig. Maar verder heel veel geleerd dat ik zeker kan gaan gebruiken.

 5. Goede informatie, maar had er wat mij betreft wat dieper op in kunnen gaan. Verder zeker handige informatie als beginner.

 6. Ik leerde erg veel nieuwe functies en tips waar ik nog niets van wist. Adverteren is toch heel wat meer dan gewoon posten 🙂

 7. Deze cursus is echt geweldig. Ik heb op een zeer makkelijke en duidelijk manier geleerd hoe Instragram werkt. Vooral de bonus heeft ontzettend geholpen. Het heeft mij aan het denken gezet om mijn eigen buisiness in online marketing te openen. In de bonius wordt uitgelegd hoe jij deze Instragram strategieen kan inzetten voor andere mensen/bedrijven.

 8. Hoewel de cursus al twee jaar oud is, heb ik toch wat handige tips en trucs geleerd!

 9. De curses was erg nuttig en goed te volgen. Fijn dat er veel voorbeelden bij stonden.

 10. Fijne cursus om te volgen met veel zowel als in tekst als visuele voorbeelden. Af en toe zitten er een paar foutjes in de video’s waarbij het geluid wegvalt of niet de juiste video onder de juiste titel staat. Eén minpunt is dat wanneer mensen vragen onder de video’s hebben hier nooit een reactie op gekomen is.

 11. Alles wordt duidelijk uitgelegd, goede tools en tips om direct mee aan de slag te kunnen!

 12. Ben zeer tevreden van de cursus, mooi en duidelijk opgesteld en het belangrijkste, de diepgang was goed en correct.

 13. Leuke cursus. De technische informatie is voor een beginner moeilijk te volgen maar de praktische filmpjes zijn erg leuk en goed toe te passen. Filmpjes zijn kort en duidelijk. Makkelijk om tussendoor een momentje te pakken. Ook fijne tips voor websites die je kan gebruiken. Ik ben er blij mee, bedankt!

 14. Ik vond de cursus erg nuttig. Informatie die verteld wordt, wordt ook gelijk in de praktijk laten zien. Hierdoor is het erg fijn om mee te doen.

 15. Goede cursus om de basis te leren kennen van de werking van Instagram.

  Wel een paar schoonheidsfoutjes (er ontbreekt een formulier bij H.6 – introductie) en een verkeerde video volgorde (analytics en algoritme) plus een dubbele video (geld verdienen met instagram door anderen te helpen). Verder twijfels of alles wel actueel is gezien het jaartal 2019 terugkomt in sommige video’s). Het is een basis training, verwacht niet te veel diepgang.

 16. Hele duidelijke cursus, waarbij je de basis leert kennen van adverteren en volgers binnen halen.
  Leerzame cursus!

 17. Ik vond het een leuke cursus om te doen. Het materiaal is wel wat verouderd volgens mij 2019.. en ja de ontwikkelingen gaan erg snel. De genoemde ‘hacks’, goede vindbare informatie kloppen nog steeds en dat is op zich al nuttige info.

 18. Cursus is goed voor de basis. Ik had gehoopt dat er iets meer over budgetten en retargeting in het materiaal zou zitten. Maar voor €29 was het zeker de moeite waard en legt het een goede basis voor adverteren op instagram en het werken met facebook business manager.

 19. Een interessante en leerzame cursus. Echter zitten er wel een aantal fouten in met betrekking tot editen en het plaatsen van de juiste video’s in de juiste pagina’s. Veel informatie was bekend, maar toch wel weer nieuwe dingen ervan opgestoken.

 20. Deze cursus biedt niet alleen inzicht in adverteren middels Instagram, maar ook fijne tips om te groeien met je bedrijf/onderneming middels dit platform. Erg fijn naar te luisteren!

 21. Helaas kon ik de truuk van het centreren met spaties niet terugvinden op de FB pagina van Adsventures Academy.

 22. Cursus is verouderd. Er zijn vele nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten waar nu niet overgestoken wordt. Juist met zo’n onderwerp is het van belang dat het up-to-date is en dat is bij deze cursus helaas niet het geval. Verder waren sommige lessen erg algemeen en niet vernieuwend.

 23. Een beetje jammer dat de cursus verouderd is, want het internet gaat zo snel.
  De cijfers dateren uit 2018 en inmiddels is de grote speler TikTok erbij gekomen wat best een impact heeft op Instagram, maar desalniettemin vond ik het een leuke cursus waar ik zeker weer wat wijzer van ben geworden.

 24. Over het algemeen tevreden over de cursus. Je krijgt een goede basiskennis van Instagram.

  Goede punten:
  – Een duidelijke spreker
  – Voor iedereen te volgen
  – Goede tips en tricks

  Minpunten:
  – Bij het stuk over adverteren wordt veel herhaald, dit kon beter in een andere volgorde worden gezet.
  – Ik vraag me af of de cursus weleens gecontroleerd is op spelfouten (jou, jouw), laatste filmpjes zijn gewisseld en het bonusfilmpje staat al in de cursus zelf.

 25. Heb wat aan deze cursus gehad
  Persoonlijk had ik alleen het laatste deel juist op het begin geplaatst

 26. Een eenvoudige cursus voor beginnelingen. Je wordt meegenomen in het adverteren op Facebook en Instagram en krijgt tips mee.

 27. Heel fijn dat ik binnen een dag meer informatie kon opdoen over Instagram adverteren. Zeker een aanrader en goed te gebruiken voor mijn huidige werk als e-commerce specialist.

 28. Het was een leerzame cursus alleen wel echt verouderd. Instagram is nu zoveel meer en veel nieuwer. Ik zou hem opnieuw maken zodat hij meer aansluit op de social media van nu.

 29. Een mooie compacte cursus met (zeer) waardevolle tips.
  Op een aantal punten gedateerd, graag het gebruik van Engelse termen beperken om verwarring te voorkomen.

 30. Wat ik erg goed vond aan deze cursus is dat de verschillende marketingdoelstellingen erg nadrukkelijk en helder werden uitgelegd!

 31. Leuke cursus, zou tof zijn als deze nog een keer gemaakt wordt maar dan net iets meer up to date.

 32. Worden getallen uit 2018 gebruikt en gaat weinig over Instagram en de posts. Verder prima!

 33. cursus is verouderd, het is bijna 2021 deze cursus info is uit 2018, voor social media is dat een groot verschil en is dit verouderd

 34. De bonus slaat op hetzelfde van een andere video.
  Die PDF bestand heb ik nergens kunnen vinden
  Voor de rest heel interessant om online social marketing te leren

 35. Ik heb deze cursus gevolgd voor school en ik heb er veel in bijgeleerd! Zeker aan te raden.

 36. Ik vond het heel duidelijk met handige tips. Ik ga zeker de websites zoals Canva en foto websites gebruiken om betere content te maken. Dank!

 37. Heel goede cursus voor de starter op Instagram. Leuke slides met voldoende uitleg over hoe je een succesvolle advertentie op Instagram kan opstarten.

 38. Een hele handige cursus om meer te weten te komen over hoe instagram nou echt werkt.

 39. Handige cursus die je door middel van korte lessen introduceert in Instagram marketing. Daarbij wordt er steeds een koppeling gemaakt naar de praktijk.

 40. Ondanks dat ik al beschikte over de basiskennis, toch weer nieuwe informatie opgepikt! Deze cursus is gemakkelijk te volgen en geeft je goede handvatten om te starten met Instagram advertenties.

 41. met de nieuwe informatie die ik via deze cursus heb geleerd kan ik nu Instagram beter gebruiken. Ook de websites die erin zijn vermeld helpen me zeker voor de leuke tricks!

 42. Duidelijk uitleg en voorbeelden!!
  Sommige vond ik al op Google in reviews maar nog niet alles!

 43. Goedemiddag,

  Zojuist de cursus social media marketing met Instagram afgerond. Ik vond het een erg leuke en vlotte cursus. Wat ik wel merkte is dat de cursisten er soms erg snel doorheen gingen. Hiermee bedoel ik dat bepaalde begrippen best wat meer uitgelegd hadden mogen worden.

  Ook merkte ik dat de voorbeelden over marketing vooral waren gericht op de verkoop van producten (fysieke producten) terwijl er ook marketing is voor je bedrijf wat diensten levert. Deze twee hadden van mij beter uitgelicht mogen worden.
  Ik ga zeker deze cursus nog eens doornemen. Vooral het adverteren via Facebook business en wat er precies bedoeld wordt met bekendheid, overweging en conversie. Hierbij waren namelijk veel opties mogelijk die voor mij niet altijd duidelijk waren.

  Toch heel erg bedankt voor deze cursus. Het ging snel, was overzichtelijk met de powerpoints en het was allemaal goed verstaanbaar.

 44. Hele handige cursus die niet te lang duurt. Vormt een mooie basis als je wilt groeien op Instagram! Ik heb nuttige dingen geleerd!

 45. Goede en duidelijke cursus.
  Sommige informatie is niet meer accuraat, maar dat komt omdat het ondertussen 2020 is en de cursus in 2018 gemaakt is.

  Voor de rest veel en duidelijke informatie met de nodige illustratie.

 46. Duidelijke uitleg en in je eigen tijd de cursus volgen. Handig als naslagwerk (door levenslange toegang) en Hoofdstuk 6 was openbarend. Wat ik miste was de interactie met de instructeur en oefenopdrachten. Wel blij dat ik de cursus gevolgd heb, ik kan hier weer mee verder.

 47. Duidelijke cursus met veel handige tips.
  Wel erg gericht op adverteren (als je dat gaat doen, handig natuurlijk)
  Programma makkelijk te doorlopen en ook te spreiden in tijd.
  De muis ging vaak wel beetje irritant onrustig over het scherm, waardoor je moet zoeken waar het nu om gaat. Beetje onrustig. Dit kan dus verbeterd worden.

 48. Goede cursus, zeker voor beginners met Instagram. Ikzelf zit al een tijdje op Instagram maar heb toch enkele waardevolle tips ontdekt door deze cursus. Als nog niets of weinig met Instagram hebt gedaan is deze zeker een aanrader

 49. informatief en interessant – gaat ook veel over wat je op Facebook moet doen – enig voorkennis is wel handig
  btw: de bonus is een dubbele aflevering die al in die cursus zit

 50. Goed te volgen.
  Vond hem niet echt veel inhoud hebben.
  Werd veel verteld maar net niet alles werd tot het eind laten zien.
  Dus wat resultaten bv zijn en wat je dan kan veranderen.

 51. Goede cursus. Ik wist niks van adverteren in Instagram en weet nu welke stappen ik moet volgen. De tips over hoe je een advertentie tekst maakt vond ik ook nuttig. De trainer heeft een prettige stem en neemt je stap voor stap mee. Aanrader voor als je wilt leren hoe je aan meer volgers en bezoekers kunt komen op je Instagram!

 52. Interessante Instagram cursus. Had van mij soms iets specifieker gemogen.
  Was goed te volgen, prettige uitleg.

 53. De cursus bevat zeker voldoende tips en tricks die ik voor mijn bedrijf onmiddellijk kan toepassen. Maar ik had toch op iets meer diepgaandere voorbeelden gehoopt (bv. wanneer schrijf je welke tekst voor welke doelstelling, concrete voorbeelden van goedlopende campagnes, …) Nu bleef het wat te veel op de oppervlakte zoals je al vaak op andere tutorialsites terugvindt. Maar als algemeen overzicht van instagram en marketingogelijkheden via instagram zeker de moeite.
  Een paar dingetjes die me stoorden: het stopwoordje ‘eigenlijk’ dat eigenlijk te veel gebruikt werd 🙂 en het gebruik van imaginaire voorbeelden (“als ik hier op zou klikken, dan zou je dat te zien moeten krijgen”: ik wil dit echt zien, klik er op en laat het zien! :-))

 54. Veel waardevolle & direct bruikbare informatie. Ik had hiervoor al gezocht op internet hoe je kunt adverteren in instagram
  maar kon geen duidelijk stappenplan vinden. De instructrice legt alles rustig uit. Deze cursus is precies wat ik zocht. Bedankt voor de cursus!

 55. Heel veel zinvolle tips door professionele trainers. Echt een aanrader voor mensen die meer uit Instagram willen halen.

 56. Duidelijke cursus die van A tot Z alle stappen doorneemt voor het adverteren op Instagram en het krijgen van meer volgers. Ik vond de tips voor het schrijven van de tekst heel erg handig. Ik ben niet heel erg goed in het schrijven van een goede tekst, maar met deze tips wil ik het zeker proberen. En de bonusles vind ik een leuke toevoeging als mogelijkheid na het volgen van de cursus.

 57. Uitgebreide uitleg en veel handige tips over hoe je Instagram kunt gebruiken om aan meer klanten te komen. Ga deze tips zeker zelf uitproberen. Aanrader!

 58. Goeie cursus. Veel informatie hoe je aan klanten kunt komen via Instagram.
  Duidelijke uitleg hoe je kunt adverteren en ook hoe je gratis aan meer volgers kan komen!

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+707 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.