Wat houdt de online cursus Social Media Club Amsterdam in?

Social Media Club Amsterdam organiseert meermaals per jaar evenementen die dieper ingaan op bedrijven en social media. Elke sessie heeft een eigen thema. Per sessie zijn er twee gastsprekers die een kort college geven en nader ingaan op thema. Tussen de sprekers door zijn er twee pitches van startups die betrekking hebben op het thema.

Heb je een van hun evenementen gemist? Geen probleem! Alle events van Social Media Club Amsterdam worden opgenomen door Soofos en kun je hier terug vinden. Verder kun je hier de discussie aan gaan en verdiepende stof vinden. SMC Amsterdam organiseert regelmatig nieuwe events met interessante sprekers. Deze events zullen op Soofos gepubliceerd worden. Dit zal video’s bevatten van de sprekers en er kan verdiepende informatie bij staan.

 

Het meest recente event: Hoe krijg je nou écht leads door middel van social business? 

LinkedIn werd in 2003 gelanceerd en Facebook in 2004. Twitter in 2006. Instagram en Pinterest in 2010. Google+ in 2011. Dat zijn dan de grootste en in internetjaren alweer behoorlijk oud. Daarnaast zijn er nog een hele hoop overleden voorgangers en andere niche netwerken. Dat social media hun plaats hebben bewezen in de digital wereld is wel duidelijk. Als medium en advertentiemiddel zijn ze zeker bewezen. Maar hoe zit het dan met het acquireren van keiharde leads via social media?

Iedereen kan een social media account opzetten en op social media advertenties plaatsen. Maar hoe vind je nou daadwerkelijk die mensen die in jouw of de producten/diensten van jouw organisatie geïnteresseerd zijn. Hoe benader je die dan of hoe zorg je ervoor dat zij jou benaderen? Vooral voor b2b organisaties een uitdaging aangezien daar massale reclame alleen niet voldoende is. Er moet een relatie opgebouwd worden via onder andere social media. Hoe doe je dat? Onze experts voor deze social media club hebben daar al jaren ervaring mee en zullen een tipje van de sluier lichten over hoe leads te genereren via social media.

 

Vorige editie: Meer Weten over Sociale Business / Netwerk Economie

We kennen de term netwerkeconomie allemaal wel. Vaste werkverbanden en plekken verdwijnen. We gaan allemaal in los-vast verbanden samenwerken. Daar horen ook weer nieuwe vormen van contracten en samenwerkingen bij. Klassieke bezitsverhoudingen maken plaats voor vormen van delen, huren en lenen die voorheen nog niet mogelijk waren.

Voor een deel is deze netwerkeconomie al aanwezig. Freelancen is natuurlijk al een lang bestaande manier van werken. Maar wat als je meer of anders wilt dan dat? We kennen allemaal de netwerkeconomie startups als Airbnb en Uber die nu miljarden waard zijn.
Daarnaast zijn er vele verschillende mogelijkheden waarop je je in de netwerkeconomie kunt bewegen. Het interessante is dat je zowel afnemer, deelnemer als ondernemer kunt zijn in dat geheel.

Het leuke aan Marloes Pomp en Martijn Arets is dat zij zowel professioneel deskundig als ervaringsdeskundige zijn. Dus ze maken zelf veelvuldig gebruik van de mogelijkheden van de netwerkeconomie, maar ondernemen daar ook in.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

SMC Amsterdam

SMC Amsterdam organiseert meerdere events per jaar in Amsterdam waarin er dieper wordt gekeken naar business en social media. Er zijn altijd twee sprekers en twee pitches aanwezig die jou meer leren over online communicatie. Kom naar een van hun events of kijk de sessies terug op Soofos.

Bekijk meer cursussen van SMC Amsterdam →

Cursusoverzicht

1. Meer weten over Social Business / Netwerkeconomie
1.1 – Introductie 00:09:00
1.2 – Crowd Expedition, Startups & Scaleups – Martijn Arets 00:37:00
1.3 – Pitch: Keezel 00:18:00
1.4 – Commercial Break 00:01:00
1.5 – Pitch: Soofos 00:13:00
1.6 – Case in de deeleconomie: Rewear – Marloes Pomp 00:38:00
1.7 – Afsluiting 00:02:00
2. Hoe krijg je leads dmv social business
2.1 – Introductie 00:06:00
2.2 – Facebook Marketing Case – Bas Moreu 00:27:00
2.3 – Pitch: Future Rebelz 00:17:00
2.4 – Pitch: Coffee Shots 00:17:00
2.5 – Leads met LinkedIn – Jochem Koole 00:30:00

Reviews

4.5

4.5
4 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 4

  Mooie manier om pitch Coffee Shots (her) te beleven!

 2. Leuk!

  5

  Fijn dat dit beschikbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.