SEO – Klim naar #1 in Google

Machiel · 22 Juli 2023
Wil jij jouw website beter vindbaar maken door hoger te ranken op Google? Staat je website en aanbod maar mis je websitebezoekers? In deze cursus ga je praktisch aan de slag met SEO zodat de positie van jouw website in Google zal verbeteren.
 • Beginner
 • 4 Lessen
 • 2u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Je begrijpt wat de plek van SEO is binnen marketing en sales
 • Je begrijpt wat SEO wel en niet is
 • Je leert hoe je zelf aan de slag gaat met SEO
 • Je leert wat je "onder de motorkap" kan doen om jouw positie in Google te verbeteren

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Verbeter de vindbaarheid van je website met SEO

In deze cursus SEO (Search Engine Optimization) leer je wat je moet doen om met jouw website op een hogere positie in Google te komen. Om optimaal vindbaar te zijn in Google dien je niet alleen de teksten op jouw website te optimaliseren maar ook de techniek. Ik ga je leren wat je hiervoor precies moet doen. Daarnaast zal ik ook aangeven waar je nog meer informatie over SEO vandaan kunt halen als aanvulling op deze cursus. De cursus is zeer logisch gestructureerd en erg praktisch en gaat niet te diep in op de achterliggende theorie maar geeft jou vooral praktische handvaten om voor jouw website de ranking in Google te verbeteren.

Deze cursus is voor jou als..

 • Je bereid bent actief aan de slag te gaan met jouw site en content.
 • Je weet hoe je je website moet beheren.
 • Je niet terugdeinst voor plugins, tools, een klein beetje tech-werk (hoewel het niet diep-technisch wordt).
 • Je beseft dat SEO geen quick fix is. Het vereist tijd en energie.

Kan jouw website meer bezoekers (en uiteindelijk dus ook meer klanten en meer omzet) gebruiken? Heb jij een super toffe website gelanceerd maar merk je dat je nog niet optimaal vindbaar bent? Dan gaat deze cursus jou zeker helpen om op een hogere positie in Google te komen door zelf aan de slag te gaan met SEO!

Over de instructeur

Machiel

5 Cursussen

Na de studies bedrijfseconomie, bedrijfskunde en een PhD, werd het tijd om zelf de business in te duiken. Ik deed dat als werknemer en als freelancer, in allerlei business rollen, in alle takken van sport, klein en groot, commercieel en non-profit. Zo zag ik de ins & outs van o.a. financiële instellingen, overheden, industrie, MKB en ideële clubs. Daarnaast ben ik sinds 2007 ook zelf ondernemer, met zowel failures als (enig) succes als resultaat.

Vanwege mijn stevige content-achtergrond ben ik er ook altijd mee bezig geweest om content te doorgronden en beter toegankelijk te maken. Zo publiceerde ik 3 boeken en een kleine 150 artikelen. Ook heb ik me met mijn drang tot systematisering, integratie en versimpeling van content gericht op een paar notoir versplinterde content-domeinen, wat tot een paar cursussen heeft geleid waarin ik alles van dat domein tot een logische eenheid smeed. De reacties hierop zijn doorgaans erg fijn.

Ratings and Reviews

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Beste Machiel,
  Bedankt voor het delen van je kennis. Ik vond het nogal saai en eentonig gebracht. Het lijkt op een PowerPoint Presentatie die heel eentonig wordt voorgelezen. Daarentegen is de inhoud wel heel interessant en leerzaam en op goede volgorde. Breng het enthousiaster. Je stem was nauwelijks te horen bij de eerste 3 lessen/volume moest op zijn hoogst. Bij de laatste les begon je heel luid en je stem viel steeds meer weg na begin van de zin. Ik heb het geluid uitgezet en de slides zelf snel gelezen/ wekte heel veel irritatie op. Het is jammer van de cursus omdat de inhoud goed is. Neem mijn feedback mee en zorg voor verbetering. Succes met alles wat je verder doet. Groet en dank Jane

 2. Duidelijke cursus. Zou fijn zijn om de PowerPoint te kunnen downloaden.

  Hartelijke groeten,

  Monique

39Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 38 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →