Schilderachtige Portretbewerking

Geri van den Boom · 16 December 2021
Een aantal fotografen zijn zeer bekend geworden met het maken van foto's die de sfeer van een schilderij uitstralen. In deze cursus leer je hoe je dit kunt bereiken in Photoshop en je leert (be)werken als een professional. De methoden die voorbij komen zijn ook toepasbaar op andere soorten foto's. De tutorial wordt gegeven op een PC.
 • 26 Lessen
 • 2u 46min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Schilderachtig bewerken.
 • Photoshop doorgronden.
 • Huidretouche.
 • Kleurtoning.

De cursus bevat een korte uitleg hoe je het beste je portretfoto’s kunt maken om een goede basis te krijgen voor het uiteindelijke resultaat. Tijdens de fotobewerking ga ik in op Frequentie Separation en heb daar een kant en klare action voor. We gaan werken met lagen, curven, kleurtonen, doordrukken en tegenhouden, textures en het camera RAW filter. Daarnaast leer je shortcuts te gebruiken en diverse andere handigheidjes om Photoshop nog beter te doorgronden.

Aan de hand van oefen foto’s gaan we in eerste instantie een foto met een warme toon creëren. Daarna laat ik je zien hoe je met andere kleurtonen ook bijzondere resultaten kunt bereiken.

Gedurende de lessen ga ik wat uitgebreider in op bewerking methoden en laat je ook nog wat alternatieven zien. Al met al een zeer uitgebreide cursus met bewerkingslagen die toepasbaar zijn op wat voor foto dan ook.

 

TUTORIAL 1

 

TUTORIAL 2

 

VOORBEELD

 

Vereisten: Enige basiskennis van Photoshop en het gebruik van lagen is gewenst.
In de tutorial wordt gebruik gemaakt van een PC.
Optioneel: Wacom tablet.
Cursus inclusief: Frequency Separation Action, 2 Foto’s, 2 Textures, Grain Overlay.

Over de instructeur

Ik ben ruim 40 jaar beroeps- en hobbymatig met fotografie bezig. In het analoge tijdperk zelfstandig fotografe geweest, en werkzaam geweest in de winkels en het vaklaboratorium van Capi-Lux. Ondertussen zeer bekwaam op diverse fotobewerkingsprogramma's als Photoshop en Lightroom. Het bedrijf Digidoka gestart voor creatieve fotobewerkingen en fotorestauratie.

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

7 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een hele leuke en duidelijke cursus, gebruik al even photoshop, maar heb tijdens deze cursus echt nieuwe handelingen geleerd.
  Je moet wel enige basis kennis hebben van photoshop om deze cursus goed te kunnen volgen
  Hopelijk komen er snel meer van dit soort cursussen.

 2. Geweldig!!! Duidelijke uitleeg en omschrijving stap voor stap. Je kan altijd terugkijken en aanpassen. Trots met 2 bewerkte portretten. Bedankt

 3. Leuke en leerzame cursus. Laat zien hoe veelzijdig photoshop is.

 4. Heel erg veel geleerd, ik ben al weken You-Tube filmpjes aan het kijken maar schoot daar helemaal niks mee op. Ik kwam er achter dat ik een workflow nodig had. En stap voor stap uitleg moest krijgen wat te doen. Deze cursus voldoet daar 100% aan! Ik zit nu super blij achter de computer en heb hem geen een keer het raam uit willen gooien… Ik raad hem iedereen aan!

 5. mooie bewerkingen en goed uitgelegd – weer wat geleerd!

 6. Wat heb ik veel aan deze cursus gehad , ik heb nu een hele andere kijk op portretten gekregen en ga deze toepassen op toekomstige shoots

 7. Een aantal nieuwe dingen geleerd zoals gebruik maken van curves en dergelijke.
  Soms was de uitleg wat langdradig door alles tot in de puntjes te bewerken, voor mij heb ik liever een aantal voorbeelden van wat er gedaan moet worden en dan op het laatste een eindresultaat.

37,50Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 80 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.