Overwin je bloosangst – jezelf durven zijn in sociale situaties

Rachel · 29 Augustus 2022

Overwin je bloosangst en leer hoe je weer ontspannen jezelf kunt zijn in sociale situaties. Ontdek in deze online cursus hoe je bloosangst kunt overwinnen en ervaar weer meer plezier, rust en zelfvertrouwen in sociale situaties.

 • Beginner
 • 24 Lessen
 • 2u 28min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer hoe je grip krijgt op bloosangst
 • Leer hoe je ontspannen jezelf kunt zijn in sociale situaties
 • Leer hoe je angst zelf kunt neutraliseren
 • Leer hoe je uit de vicieuze bloosangst cirkel stapt

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Overwin je bloosangst en leer hoe je weer ontspannen jezelf kunt zijn in sociale situaties

Als jij wilt leren hoe je los komt van je angst om rood te worden, dan ga je nu leren hoe je dit kunt doen.

Bloosangst kan heel ongemakkelijk zijn. Hierdoor kun je steeds vaker situaties of personen vermijden en laat je (carrière)kansen aan je voorbij gaan.

Misschien ben je er dagelijks mee bezig wat anderen van je zullen vinden als je bloost of voel je je ongemakkelijk als alle ogen op jou gericht zijn. Bloosangst kan je leven enorm beperken doordat je niet jezelf durft te zijn in sociale situaties.

Dit staat je te wachten:

Je leert hoe je direct uit de bloosangst cirkel stapt
Je leert een techniek waarmee je direct vanuit meer rust en plezier ontspannen jezelf kan zijn in sociale situaties
Als je veel piekert leer je hoe je jezelf tot rust brengt en direct meer plezier ervaart
Je leert hoe je met volledige aandacht en plezier een sociaal gesprek kunt voeren
Een krachtige tool die je angst neutraliseert en je direct tot rust brengen
Herken je je eigen patronen en oorzaken van je bloosangst
Je leert hoe je stap voor stap leuke en haalbare doelen stelt zodat je situaties durft aan te gaan in plaats van uit de weg gaat
Ervaar je meer rust en plezier in sociale situaties
Je leert hoe je ongemakkelijke emoties zoals angst, schaamte los kunt laten 

Dit is dé complete videocursus over bloosangst, waarin ik exact laat zien hoe je grip krijgt op je angst en welke tools je wanneer kunt inzetten. Je kunt dus over mijn schouder meekijken terwijl ik alles stap-voor-stap uitleg.

Herken jij dit?

 • In plaats van continue bezig te zijn met rood worden wil jij rust ervaren en ontspannen jezelf zijn.
 • In plaats van situaties vermijden wil jij situaties aangaan.
 • In plaats van verlegen te worden en je ongemakkelijk te voelen bij persoonlijke vragen, wil jij ontspannen en vrijuit kunnen spreken en laten zien wie je bent. 
 • Je wilt niet meer continu met jezelf bezig zijn en het idee dat je gaat blozen. Je wil juist je aandacht ook op de ander kunnen richten en een leuk gesprek voeren.
 • Niet meer piekeren over een toekomstige afspraak. Jij wil er juist zin in hebben.
 • In plaats van je mening voor je te houden wil jij je uit kunnen spreken. 
 • Negatieve gedachten en angst zorgen voor een laag zelfbeeld. Jij wilt zelfverzekerd en met plezier leven.
 • Het idee dat anderen een verkeerd beeld van je hebben als je bloost zorgt voor stress en schaamte. Je wilt daar niet mee bezig zijn maar op jezelf kunnen vertrouwen.
 • Situaties vermijden lijkt vaak veiliger maar dit zorgt ervoor dat je blijft zitten waar je zit. Jij wilt de tools leren waarmee je angst de baas bent. 

Zo ja, dan heb ik iets heel tofs voor je…

Een complete, stap-voor-stap-videocursus voor zowel beginners als gevorderden, waarin ik mijn exacte methode laat zien voor het overwinnen van je bloosangst en ontspannen jezelf durven zijn in sociale situaties.

Geschikt voor volwassenen van alle leeftijden, zowel voor privé als werksituaties in te zetten.

De methode

Ik neem je bij de hand en laat je alles zien, van hoe je een leuk, realistisch en haalbaar doel stelt en ook met zelfvertrouwen haalt. Je kunt zelf meekijken hoe ik angst neutraliseer, zodat jij exact weet wat je moet doen en het direct kunt toepassen en ervaren.

Dit is wat je krijgt:

Tools: Toegang tot de tools die ik elke dag gebruik in mijn coachpraktijk om bloosangst te neutraliseren, meer rust, plezier en zelfvertrouwen te creëeren. Denk hierbij aan inzicht in je eigen patronen en triggers, omgaan met onverwachte schrikmomenten, tools om je angst direct te neutraliseren en vervelende fysieke spanningen los te laten tot anders te leren denken etc.

Mindset: Naast het toepassen van de tools is psychologie is misschien wel het allerbelangrijkste bij bloosangst. In deze module leer ik je hoe je moet denken om uit de bloosangst cirkel te stappen en leer je op een leuke en eenvoudige manier kijken naar hoe angst precies werkt en wat je direct kunt doen om je angst te overwinnen. 

Hoe ziet de cursus eruit?

Module 1
In deze module leer je wat bloosangst wel en niet is, in welke situaties blozen vaak voorkomt en wat het nut is van blozen. Tijdens deze module ga je aan de slag met het bepalen van je doel voor deze training.

Module 2
In deze module ga je aan de slag met het herkennen van de oorzaken en patronen van bloosangst. Je leert hoe bloosangst precies werkt en krijgt handvatten waarmee je stap voor stap de vicieuze bloosangst cirkel doorbreekt.

Module 3
In deze module ga je inventariseren welke situaties en triggers jouw bloosangst versterken. Je leert je triggers herkennen en gaat actief aan de slag om grip te krijgen op je angst.

Module 4
In deze module leer je hoe je jouw bloosangst kunt neutraliseren. Je leert wat emoties zijn en hoe je angst los kan laten. Je krijgt grip op emoties en niet helpende gedachten. Je leert door te doen en te voelen. Hierdoor ervaar je meer rust, plezier en zelfvertrouwen.

Module 5
In deze module leer je hoe je om kunt gaan met onverwachte schrikmomenten. Je leert de triggers van je angst stabiliseren en voorkomt dat je terugvalt in oude patronen.

Wat maakt deze cursus uniek?

Ik ben de enigste bloosangst coach in Nederland! De cursus bestaat uit geen langdradige video’s met veel theorie maar korte en krachtige videos waar je direct praktisch mee aan de slag kunt. Je bespaart een hoop tijd en energie doordat ik al vele cursussen, trainingen en opleidingen heb gevolgd en zelf heb ontdekt welke technieken het meeste resultaat opleveren. Je bespaart jezelf hierdoor een hoop tijd, geld en energie.

Levenslange updates

Daarnaast ontvang je levenslange updates. Dus als ik iets wijzig of toevoeg in de toekomst, dan profiteer je daar ook van.

En uiteraard sta je ook op mijn Mailing List, waardoor je af en toe leuke dingen in je mailbox krijgt. Denk hierbij aan webinars, live sessies, opleidingen, trainingen, retraites en cursussen etc.

Je mag nu kiezen:

In je eentje door blijven gaan, waardoor je kansen aan je voorbij laat gaan en je minder kunt genieten van jezelf zijn in sociale situaties of:

Je aanmelden voor de Overwin je bloosangst cursus, zodat je mee kunt kijken met iemand die zelf ervaren heeft welke stappen resultaat opleveren om je angst te overwinnen en jou stap voor stap uitlegt wat je moet doen.

Ik ben op zoek naar enthousiaste mensen met een positieve energie, die verder willen komen en de leukste versie van zichzelf willen zijn zodat ze de wereld een beetje mooier maken. 

Dus meld je aan voor de Overwin je bloosangst – jezelf durven zijn in sociale situaties en begin vandaag. Start vandaag nog met ontspannen jezelf zijn!

Over de instructeur

Rachel

2 Cursussen

Hey! mijn naam is Rachel, ik ben fulltime bloosangst coach en angsttrainer en help mensen bij het overwinnen van hun angst zodat ze ontspannen zichzelf durven zijn in sociale situaties. Ik geloof dat het leven veel te leuk is om niet relaxed jezelf te zijn. Daarnaast ben ik gek op humor, een diepgaand gesprek en het maken van verre reizen. En nu maak ik ook videocursussen waarin ik exact laat zien hoe je grip krijgt op bloosangst en wat mijn strategieën zijn om jezelf te zijn in sociale situaties. Je kunt dus met mij meekijken hoe ik alles stap voor stap uitleg.

Ratings and Reviews

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Top cursus en ik zal het bij mijzelf heel vaak gebruiken!!

 2. Deze e-cursus is zeer aan te raden! Je leert niet alleen wat je patronen en triggers zijn, maar ook hoe je de vicieuze cirkel van je angst kan doorbreken, hoe je die triggers kunt neutraliseren. Ook leer je hoe je negatieve emoties die bij je angst horen kunt neutraliseren en hoe je je eigen (belemmerende) gedachten kunt omdraaien in positieve (helpende) gedachten. Heel fijn en zeker de investering waard. Je krijgt hele handige tools, waardoor jij weer jezelf kunt zijn in sociale situaties.

179Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 12 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →