Cursus WordPress Website Maken – A tot Z

WordPress voor iedereen die zelf een website wilt maken. Je krijgt hier de basis van WordPress inclusief de nieuwe editor Gutenburg en de gratis page builder Elementor. Alles opgenomen in 2021. Met het thema Astra en de plugin Elementor wordt snel een website gebouwd. Alle onderdelen van uploaden thema's, instellen menu's worden besproken. Elementor is een uitgebreide plugin en deze komt helemaal in hoofdstuk 4 ter sprake. Dus alle gratis elementen en wat je ermee kunt , laat ik daar zien. Na het onderhoud hoofdstuk staan nog alle video's die in 2016 zijn opgenomen. Daar staan de gevorderde onderwerpen komen aan bod. Zoals: Webwinkel maken | HTML en CSS | Template's maken | Kind thema's maken. Je kunt dit als achtergrond info zien. De principes in 2021 zijn nog hetzelfde als in 2016. Alleen nu bouwt iedereen met een pagebuilder en heb je niet veel achtergrond kennis meer nodig.

 • 73 Lessen
 • 11u 39min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Basis WordPress 2021
 • Gutenberg editor van 2021
 • Basis SEO op je pagina met Yoast 2021
 • Versnellen van je website met plugins 2021

Cursus inhoud

Vouw uit

Wil jij zelf een WordPress website maken?

De cursus start met het aanschaffen van een hosting en een domeinnaam. De basiscursus WordPress eindigt met het onderhoud van je WordPress website.

In de eerste video’s leg ik het hele WordPress uit. Bijvoorbeeld wat je allemaal in het dashboard tegenkomt en hoe je de verschillende instellingen het best kunt zetten. Natuurlijk word je ook het verschil tussen een pagina en een bericht uitgelegd. En de nieuwe editor van WordPress 5.0

Weet jij al hoe je een thema of plug-in upload? Zo niet, dan zit je goed want dit wordt uitgebreid besproken. Ook worden er tien “must-have” plug-ins uitgelegd.

Wil je hoger in Google staan met je website? Ook dit wordt getackeld in deze basiscursus WordPress . Samen met de plug-in van Yoast leg ik uit waar je per pagina op moet letten. En geloof me, dit is echt niet moeilijk.

Wil je graag een stapje verder, dan zijn er nog wat video’s om jezelf te ontwikkelen tot gevorderde WordPress gebruiker. Enkele onderwerpen in deze categorie zijn: het maken van een kindthema, het responsive maken van een pagina, het maken van een pagina template en het maken van een webshop.

Er zijn verschillende video’s gratis te bekijken. Ik raad je aan dit te doen voordat je de cursus koopt. Mocht je de de cursus aanschaffen voor bepaalde onderwerpen en vallen deze video’s tegen, vraag dan je geld terug bij Soofos. Je hebt namelijk een geld terug garantie van 2 weken. 

Hoofdpunten in de online basiscursus WordPress:

73 video’s, ruim 11 uur, welke je altijd en overal kunt volgen.

Het aanschaffen van een host en domeinnaam.

Het installeren van WordPress op je host.

Het uploaden van een thema en het uploaden van een plugin.

Alle basisbeginselen zoals een menu opzetten of een pagina opzetten.

Tien essentiële plugins en settings voor je website worden uitgelegd, waaronder bijvoorbeeld het contactformulier, SEO Yoast, beveiliging en backup.

Maak snel een aangepaste mooie pagina met WPAstra en Gutenberg of Elementor

Alle elementen van Elementor worden besproken

Zet een webwinkel op met behulp van Woo (oude opname)

Leer de basis van HTML en CSS (oude opname)

Maak een pagina responsive. Dus leesbaar op je desktop en op je telefoon.

Onderhoud zelf je website.

 Kom hoger in Google door de SEO-tips.

Gevorderde items zoals kind thema’s maken, een pagina layout aanpassen en een sidebar weghalen.

 Korte uitleg Divi.

Over de instructeur

Gilles is een expert op het gebied van Wordpress. Zijn eigen web ontwikkeling bureau heet "Meij Design & Survey". Met dit bedrijf verzorgt Gilles mooie en goedvindbare websites. Benieuwd? Kijk dan even op zijn website, https://meijwebdesign.nl/. Daarnaast heeft Gilles een online cursus Wordpress gemaakt waarin iedereen de basis van Wordpress onder de knie kan krijgen en een eigen website kan maken.

Beoordelingen

3.6 Gemiddelde beoordeling

19 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  4
 • 3
  4
 • 2
  2
 • 1
  2
 1. Hallo,
  Ik vond het een erg goede en leerzame cursus. Er mag zeker eens iets over een project waar je meer de flexbox layout en de css grid gebruikt.
  Voor de rest prima cursus.

 2. De cursus neemt je goed mee door het hele proces.

 3. Goede cursus met vele onderwerpen. Handig en leerzaam. Wel rommelig. Helaas alleen wat verouderd met huidige Wordpress, thema’s en modules. SEO is sterk veranderd. Certificaat aanvragen kan niet. Alles afgerond, toch blijft het steken op 98,11 procent.

 4. Helaas kan ik geen goede score geven aan deze cursus. Ondanks de latere toevoeging van de Gutenberg layout (waardoor ik dacht dat de lessen up-to-date waren) is hij verouderd.
  Vervelender is dat de instructeur zich door het lesmateriaal muist, meestal zonder duidelijke achtergrondinformatie te geven waarom hij ergens op klikt. In les 4.2 (kind thema 2016….) gaat hij heel omslachtig vrijwel hetzelfde doen als in les 4.1 en vraag je je af wat het nut van deze les is. Ook geeft hij in beide lessen de indruk dat het het belangrijk voor de werking van het CSS bestand is dat je teksten aanpast, terwijl er in de commentaar-velden geëdit wordt.
  Ik hoop van harte dat les 3.9 (plugin voor het contactformulier) AVG-proof is. Hier zie je gegevens van personen uit een commerciële website van de instructeur.

  Doordat ik weinig antwoorden op vragen waar ik mee zat aantrof, heb ik er bijna twee jaar over gedaan om de cursus te voltooien. Try and error EN alle informatie die gratis op internet te vinden is, heeft meer en beter geholpen bij de bouw van mijn websites.
  Kortom, een teleurstellende ervaring

 5. Ik vond de cursus niet helemaal wat ik had verwacht. Wat mij betreft was het te technisch in codes wat niet perse nodig is in wp.

 6. Ik vind de cursus op zich goed maar de video’s zijn soms erg lang en dat leidt je aandacht wat af.
  Ik mis de uitleg voor de WAMP Server Setup

 7. Veel geleerd van deze cursus. Wel vond ik het af en toe wat rommelig. Maar wellicht als je er zelf mee aan de slag gaat, dat het logischer is.

 8. heldere opbouw van onderdelen en video’s. Soms gaat het wel wat snel en beetje onverschillig. Daarnaast is het een verouderde wordpress versie, dat vond ik jammer.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 296 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.