De cursus in het kort:

Alles over ontwikkeling in PHP.
De geheimen van programmeren kennen.
Leer deze programmeertaal kennen en typen.
Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat is PHP?

PHP is een krachtige programmeertaal die op jouw server draait en meer uit jouw website kan halen. Het is vandaag de dag de populairste taal voor backend code. PHP is overal, van kleine tot grote websites. Deze programmeertaal geeft je de mogelijkheid unieke klant ervaringen te maken door materiaal op een verbluffende wijze dynamisch te generen en te tonen. Je kunt deze programmeertaal door middel van code verbinden met je database en daaruit gegevens analyseren, opvragen en verwerken. Het is een van de meest gevraagde vaardigheden van dit moment, pak hier je kans om het te leren!

 

Wat leer je in deze online cursus PHP?

In deze online cursus PHP leer je de basisbeginselen van het programmeren met PHP en leer je de syntax kennen. Met deze cursus leg je de basis die je nodig hebt om zelf met PHP web applicaties en website te maken. Je krijgt les van Laurence, een instructeur met meer dan 15 jaar aan ervaring in het ontwikkelen van applicaties met PHP.

In vijftien uitgebreide videolessen wordt je stap-voor-stap uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met deze programmeertaal. Aan het eind van de cursus heb je een goed begrip van PHP en zul je beter begrijpen hoe programmeren in elkaar steekt. Bij deze online cursus krijg je ook fantastische bronnen, programma’s en broncodes die jou helpen met het leren van deze vaardigheid. Benieuwd hoe het allemaal te werk gaat? Bekijk dan de promo bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen onder het kopje “inhoud van de cursus”.

 

Waarom deze cursus?

Stap voor stap kennis maken met deze programmeertaal.

Inclusief nuttige programma’s.

Volledig in het Nederlands.

Geen voorkennis nodig.

Begin met leren van een van de meest gevraagde skills van nu!

Onbeperkte toegang.

Niks voor jou? Binnen 14 dagen krijg jij je geld terug!

 

Voor wie is deze programmeercursus?

Deze programmeer cursus is geschikt voor iedereen. Ook als beginner kan je gewoon aan de slag met deze online cursus en kan je meer leren over programmeren. Je krijgt veel mee over deze programmeertaal en leert nuttige programma’s kennen. Hier heb je geen voorkennis voor nodig, dus je kan meteen beginnen!

Leren programmeren met PHP is op dit moment een veelgevraagde vaardigheid. Door het te leren kun jij je onderscheiden van de rest. Mocht je de cursus niks vinden, dan krijg jij je geld gewoon terug. Kortom, je hebt niks te verliezen!

 

Dus, wil je meer leren? Waar wacht je dan nog op? Neem vandaag de eerste stap en begin direct of leer een andere programmeertaal!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Laurence Svekis

Laurence is van origine Canadees en al meer dan 15 jaar actief al webontwikkelaar. Het is zijn passie om succesvolle digitale ervaringen te programmeren en houdt er van zijn kennis over programmeren te delen met geinteresseerden. Speciaal voor Soofos, hebben wij de populairste cursussen van Laurence in een Nederlands jasje gegoten, zodat jij kunt leren programmeren. Een van de meest gevraagde vaardigheden op dit moment

Bekijk meer cursussen van Laurence Svekis →

Cursusoverzicht

Programmeren in PHP
Les 1 – Introductie tot PHP 00:03:00
Les 2 – Programma’s om mee te programmeren 00:03:00
Les 3 – Een lokale server opzetten 00:10:00
Les 4 – PHP code uitvoeren 00:04:00
Les 5 – Include & Require 00:06:00
Les 6 – Data types 00:06:00
Les 7 – Werken met ArraysPROEFLES 00:08:00
Les 8 – Verschillen in aanhalingstekens 00:04:00
Les 9 – Werken met Conditional statements 00:05:00
Les 10 – Werken met Switch statements 00:05:00
Les 11 – Gebruik maken van loops 00:06:00
Les 12 – Functies in PHP 00:13:00
Les 13 – Object georienteerde PHP 00:04:00
Les 14 – Eigenschappen & Methoden 00:06:00
Les 15 – Meerdere objecten met verschillende data 00:04:00

Reviews

4.3

4.3
14 beoordelingen
 • 5 Sterren7
 • 4 Sterren4
 • 3 Sterren3
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Duidelijk

  5

  handig voor een goeie php basis

 2. Heldere uitleg

  3

  Heldere en uitgebreide uitleg, echter vond ik het als beginner moeilijk te begrijpen.

 3. Goede cursus

  4

  Ik heb heerlijk naar de cursus kunnen luisteren. Een fijne stem en een goede uitleg.
  Wel had ik het fijn gevonden als enkele punten wat dieper behandeld werden.

  Bedankt voor de cursus

 4. Heel leerzaam op deze cursussen te volgen!

  5

  Ik heb genoten voor deze lessen en heb veel geleerd!
  Het was ook erg leuk om het ook in het praktijk uit te voeren!

  gr Nathalie

 5. 4

  goede basiscursus met duidelijke uitleg

 6. 3

  het is een goed begin als introductie van php. Schermkleuren hadden beter gekozen moeten worden. het zou me beter helpen moesten er een aantal nuttige scripts meegeleverd worden om meer duidelijkheid te verkrijgen over php en zijn mogelijkheden

 7. Prima beginnerstraining

  5

  Het helpt ook dat hij vertaald is zelfs als je normaliter voor Engels je hand niet omdraait 😉
  Nu op zoek naar een vervolgtraining.

 8. 5

  Deze cursus geeft een goede basis voor een beginnende PHP ontwikkelaar.

 9. 4

  Deze cursus is prima voor wie een kennismaking wil met PHP. De uitleg is duidelijk en je kan steeds mbv. bijvoorbeeld een documentje in Dreamweaver zelf uitproberen wat de codes doen. Daarvoor moet je de codes wel meestal zelf intikken, maar dat is wel goed om er vertrouwd mee te raken. En als je dan vervolgens merkt dat in jouw browser er toch wat anders gebeurt dan wat in de cursus in de browser wordt getoond, kun je altijd makkelijk met een knop 10 seconden terug om te kijken waar je wat fout hebt staan in de code. De laatste 2 lessen vond ik wel ingewikkeld overigens, dan wordt het moeilijk om de logica van de programmering te begrijpen.

  Als ik nog wat verbeterpunten mag aandragen:
  1 – zet bij de eerste les even in welke map je een proefbestand test.php moet aanmaken, dan kun je gelijk aan de slag ipv. dit te moeten uitzoeken
  2 – sommige stukjes codes worden weergegeven in donkere, paarse kleuren – dit was soms lastig te lezen op zonnige dagen; tip van mij: een knop waarmee het contrast van het schermpje kan worden ingesteld zou handig zijn

 10. 5

  Duidelijke start met uitleg hoe je de juiste programma’s kunt vinden en downloaden. Hielp me meteen om WordPress lokaal werkend te krijgen ?. Ik heb enige programmeerervaring en dat kwam hier goed te pas. In een korte tijd heb ik een redelijk beeld van PHP gekregen. Maar wat nog belangrijker is, ik heb een lokale programmeeromgeving kunnen inrichten en weet nu waar ik extra informatie en mogelijkheden m.b.t. PHP kan vinden. Een paar programmatjes geschreven en getest. En dat werkte prima zonder dat daarbij nog een externe server nodig was.

 11. 5

  In deze cursus wordt het PHP duidelijk uitgelegd. Het is zeker een aanrader als je hiermee wilt leren werken. De instructie is kort en eenvoudig waardoor je het snel oppakt.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.