Online Cursus PHP – Leer PHP Ontwikkeling

In deze online cursus PHP behandelen we de essentiële basis die je nodig hebt om aan de slag te gaan met de programmeertaal PHP.
 • 15 Lessen
 • 1u 27min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over ontwikkeling in PHP.
 • De geheimen van programmeren kennen.
 • Leer deze programmeertaal kennen en typen.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Wat is PHP?

PHP is een krachtige programmeertaal die op jouw server draait en meer uit jouw website kan halen. Het is vandaag de dag de populairste taal voor backend code. PHP is overal, van kleine tot grote websites. Deze programmeertaal geeft je de mogelijkheid unieke klant ervaringen te maken door materiaal op een verbluffende wijze dynamisch te generen en te tonen. Je kunt deze programmeertaal door middel van code verbinden met je database en daaruit gegevens analyseren, opvragen en verwerken. Het is een van de meest gevraagde vaardigheden van dit moment, pak hier je kans om het te leren!

Wat leer je in deze online cursus PHP?

In deze online cursus PHP leer je de basisbeginselen van het programmeren met PHP en leer je de syntax kennen. Met deze cursus leg je de basis die je nodig hebt om zelf met PHP web applicaties en website te maken. Je krijgt les van Laurence, een instructeur met meer dan 15 jaar aan ervaring in het ontwikkelen van applicaties met PHP.

In vijftien uitgebreide videolessen wordt je stap-voor-stap uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan met deze programmeertaal. Aan het eind van de cursus heb je een goed begrip van PHP en zul je beter begrijpen hoe programmeren in elkaar steekt. Bij deze online cursus krijg je ook fantastische bronnen, programma’s en broncodes die jou helpen met het leren van deze vaardigheid. Benieuwd hoe het allemaal te werk gaat? Bekijk dan de promo bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen onder het kopje “inhoud van de cursus”.

Waarom deze cursus?

Stap voor stap kennis maken met deze programmeertaal.

Inclusief nuttige programma’s.

Volledig in het Nederlands.

Geen voorkennis nodig.

Begin met leren van een van de meest gevraagde skills van nu!

Onbeperkte toegang.

Niks voor jou? Binnen 14 dagen krijg jij je geld terug!

Voor wie is deze programmeercursus?

Deze programmeer cursus is geschikt voor iedereen. Ook als beginner kan je gewoon aan de slag met deze online cursus en kan je meer leren over programmeren. Je krijgt veel mee over deze programmeertaal en leert nuttige programma’s kennen. Hier heb je geen voorkennis voor nodig, dus je kan meteen beginnen!

Leren programmeren met PHP is op dit moment een veelgevraagde vaardigheid. Door het te leren kun jij je onderscheiden van de rest. Mocht je de cursus niks vinden, dan krijg jij je geld gewoon terug. Kortom, je hebt niks te verliezen!

Over de instructeur

Laurence is van origine Canadees en al meer dan 15 jaar actief al webontwikkelaar. Het is zijn passie om succesvolle digitale ervaringen te programmeren en houdt er van zijn kennis over programmeren te delen met geinteresseerden. Speciaal voor Soofos, hebben wij de populairste cursussen van Laurence in een Nederlands jasje gegoten, zodat jij kunt leren programmeren. Een van de meest gevraagde vaardigheden op dit moment

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

15 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  4
 • 3
  4
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De lessen zijn vertaald. Deze vertaling is duidelijk merkbaar tijdens het luisteren. Het is alsof iemand iets opleest, dan wel ter plekke vertaalt tijdens het spreken. Het wordt hierdoor soms een klinische opsomming die klemtonen op de juiste locaties mist. Hier valt over het algemeen wel overheen te luisteren, maar er is mijns inziens nog zoveel meer aan de hand met deze cursus.

  Ik heb html en css basis gevolgd. Wellicht is dit in beginsel niet genoeg voor het direct begrijpen van de lesstof, maar ik acht mijzelf een hele snelle leerling en pik een patroon vrij snel op. Het mist in deze cursus echter aan een patroon. Hieronder volgt een opsomming van de minpuntjes vanuit mijn ervaring. Deze zullen ongetwijfeld niet voor iedereen gelden, maar wellicht heeft een andere ‘beginner’ wel wat aan deze informatie.

  Allereerst worden her en der cruciale stukjes informatie achterwege gelaten. Dat begint al direct bij de installatie van de vjrtuele server. Er wordt in de video getoond dat de instructeur deze op een persoonlijke directory (de H-schijf) geïnstalleerd heeft. Iets wat zonder het aanpassen van een virtual host file en toewijzen van een poort niet functioneert. Die info krijg je echter niet, waardoor afgaan op hetgeen je ziet erg misleidend werkt. Tevens omdat de installatie alleen getoond wordt in Windows met de aanname van de instructeur dat dit op Mac hetzelfde werkt. Hetgeen beduidend niet het geval is. Vooral vanwege de beveiligingsrestricties van Mac. Voor een doorsnee Mac gebruiker kunnen deze restricties de installatie aardig lastig maken. Dit begint al bij het openen van de installatiefiles en werkt door tot wanneer je je eerste index.php wilt opslaan.

  Daarna wordt er vermeld dat de instructeur reeds een php bestand heeft aangemaakt Als cursist word je echter verwezen naar een index.html om -als wijze van test- wijzigingen te maken die je dan uitgevoerd ziet worden door de server. In de daaropvolgende les werk je vervolgens in een leeg php bestand waar de oorsprong niet van wordt genoemd. Wanneer je denkt een willekeurig php bestand te kunnen aanmaken -mogelijk op je eigen directory omdat je bij installatie in de waan bent gelaten dat dit mogelijk is- heb je wel heel veel geduld nodig om niet zwaar gefrustreerd te raken. De bedoeling is namelijk dat je een heel specifiek php bestand, wat ergens diep in de installatiefolder staat, compleet leeghaalt en daar in verder gaat schrijven. Iets wat door de instructeur nergens wordt uitgelegd, maar wat duidelijk wordt door antwoord op een vraag van een medecursist onderaan de les.

  Wanneer je zover bent gekomen dat je eindelijk aan de slag kunt met oefenen, wordt het er in de lessen niet heel veel beter op. Je mist vaak kleine stukjes ‘hoe, wie, wat, waar, wanneer en waarom.’ Dit zorgt ervoor dat je tijdens de cursus vaak de video terug spoelt met de vraag: “Huh? Zeg dat nog eens”? Een antwoord krijg je daar echter niet mee. Er wordt gewoon summier ingegaan op de lesstof. Je krijgt een code, die wordt toegepast en je ziet de uitkomst. En dan moet je dat begrijpen. Er worden punten tussen gezet (of niet) namen gebruikt waarvan je niet weet of die ‘verzonnen’ zijn of altijd een specifiek doel dienen en zelfs een syntax gebruikt die gewoonweg niet werkt in (bijvoorbeeld) Visual Code. Zelfs Google en W3Schools wisten het antwoord niet. Daarbij worden er ook continue ‘foutjes’ gemaakt, die dan worden gecorrigeerd en gemaskeerd alsof dit intentioneel is gedaan als zijnde ‘leermoment’. Het is echter duidelijk geen leermoment maar een gecorrigeerde vergissing van de instructeur. Dat kan uiteraard gebeuren, maar de wijze van corrigeren maakt het geheel super verwarrend.
  
Of dit alles door de vertaling komt is niet te zeggen wanneer je het origineel niet kent.
  Het stellen van vragen helpt je hier eveneens niet, aangezien vragen van 2019 tot heden onbeantwoord blijven. Op die ene vraag over het php bestand na dan. Maar deze is beantwoord door een Soofos instructeur en niet door de instructeur van de cursus.

  Uiteindelijk ben ik de lessen gaan volgen via W3schools -wat daar super eenvoudig bleek- en ben ik teruggekeerd om te zien of ik deze lessen nu wèl begreep. Maar helaas. Zelfs nu ik de basis ken, zijn deze lessen nog immer niet eenvoudig te volgen. Heel erg jammer. Ik had enorm zin in deze cursus en heb er uiteindelijk heel weinig aan gehad. Er staan totaal drie cursussen van deze zelfde leraar op Soofos. Voor zover ik heb kunnen zien zijn ze allen hetzelfde, met uitzondering van de lengte (eentje betreft slechts een intro) en de vertaalster. Kwalitatief is dit nog de beste en helaas niet zo goed als ik had gehoopt.

  Evengoed wel mijn oprechte dank voor de cursus an sich. Het bestaan ervan heeft mij doen inzien hoe dichtbij de uitbreiding van mijn Wordpress-kennis voor handen lag. Iets wat ik daarvoor niet zo snel voor mogelijk had gehouden.

 2. Heldere en uitgebreide uitleg, echter vond ik het als beginner moeilijk te begrijpen.

 3. Ik heb heerlijk naar de cursus kunnen luisteren. Een fijne stem en een goede uitleg.
  Wel had ik het fijn gevonden als enkele punten wat dieper behandeld werden.

  Bedankt voor de cursus

 4. Ik heb genoten voor deze lessen en heb veel geleerd!
  Het was ook erg leuk om het ook in het praktijk uit te voeren!

  gr Nathalie

 5. het is een goed begin als introductie van php. Schermkleuren hadden beter gekozen moeten worden. het zou me beter helpen moesten er een aantal nuttige scripts meegeleverd worden om meer duidelijkheid te verkrijgen over php en zijn mogelijkheden

 6. Het helpt ook dat hij vertaald is zelfs als je normaliter voor Engels je hand niet omdraait 😉
  Nu op zoek naar een vervolgtraining.

 7. Deze cursus geeft een goede basis voor een beginnende PHP ontwikkelaar.

Oorspronkelijke prijs was: €69.Huidige prijs is: €39.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 131 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.