Online Cursus Photoshop CC (2020)

Wil jij alles ontdekken wat Photoshop CC 2020 te bieden heeft? Dit is je kans! Voor professioneel of persoonlijk gebruik, of vanuit een passie: in deze topcursus leer je alle aspecten van Photoshop gebruiken. Hij zit boordevol video’s en praktische oefeningen. Pak nu je kans.
 • 13 Hoofdstukken
 • 119 Lessen
 • 9u 23min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer alle tools van Photoshop gebruiken
 • Bewerk foto's en maak grafische designs
 • Ontdek filters, transformaties, lagen en meer
 • Meteen aan de slag met de oefenopdrachten

Let op: dit is niet de nieuwste editie van deze cursus. De cursus Photoshop 2021 vind je hier.

Ga helemaal los met je creativiteit in Photoshop CC 2020

Maak kennis met je docent: Martijn van Weeghel is een gecertificeerde Adobe Expert. Hij neemt je mee door alle functionaliteiten van Adobe Photoshop: stap voor stap en in een logische volgorde, zodat je er binnen no-time zelf mee aan de slag kunt.

Het totaalplaatje van Photoshop in één cursus

Met Photoshop van Adobe bewerk je foto’s en maak je grafische ontwerpen. Je leert hoe je correcties en transformaties toepast, lagen en filters gebruikt: alles wat je nodig hebt om je creativiteit te kunnen uiten. Je legt een solide basis, zoals het instellen van Photoshop, efficiënte workflows opzetten. Gaandeweg leer je ook het tekenen van complexe vormen, het bewerken van afbeeldingen, het vormgeven van tekst en werken met de nieuwste functies van Creative Cloud.

Beginnende fotografen, marketing- en communicatiemedewerkers, hobbyisten of zzp’ers die zelf hun advertenties willen kunnen maken: iedereen kan aan de slag met deze cursus.

Dit leer je in deze complete online cursus Photoshop:

 • Het bewerken van foto’s, afbeeldingen en digitale beelden
 • Uitsnijdingen maken in fotobestanden en designs
 • Werken met verschillende lagen
 • Transformaties, selecties en maskers toepassen
 • De tekenstijlen van Photoshop gebruiken
 • Vormen maken en slimme objecten creëren
 • Filters en penselen gebruiken

Wil jij aan de slag met Photoshop?

Let’s do it! Deze cursus Photoshop voor iedereen te volgen: je hebt geen voorkennis nodig. Alleen een laptop en Adobe Photoshop, want je gaat met de oefenopdrachten daadwerkelijk werken met Photoshop. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Photoshop kun je terecht op de website van Adobe.

Start vandaag nog met leren over fotobewerking!

 

Let op: dit is niet de nieuwste editie van deze cursus. De cursus Photoshop 2021 vind je hier

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen en Recensies

4.7 Gemiddelde beoordeling

72 Ratings

 • 5
  52
 • 4
  20
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. In een woord top. Heel fijn dat ik dit ook steeds kan terug blij en zien. Net zo lang ik de composieten zelf kan maken. Erg bedankt voor de heldere uitleg

 2. Fijne, duidelijke en vooral zeer uitgebreide instructies van de verschillende mogelijkheden binnen Photoshop. Zeer leerzaam!

 3. Ontzettend veel beeldmateriaal en uitleg over Photoshop. Zeer veel leuke tips gezien om te gebruiken.
  Het was wel heeeeeel veel maar ja, er is ook veel uit te leggen.

 4. erg goede cursus ook veel van geleerd. ik werk tot nu toe het liefst veel in photoshop.

 5. Ik ben redelijk nieuw met photoshop en ik heb veel dingen kunnen leren in een korte tijd, dankjewel

 6. Zeer leerzame cursus.
  Klaar en duidelijke uitleg op een rustige manier.
  Met zeer leerrijke oefeningen.
  Een aanrader voor iedereen die in de grafische sector wenst te gaan werken.

 7. Hele heldere cursus; duidelijk uitgelegd, leuke voorbeelden en heel goed te volgen voor een beginner in Photoshop.

 8. De instructeur legt alles helder, duidelijk en stap voor stap uit. Als een beginner krijg je zo alle ins en outs van photoshop onder de knie

 9. Heb deze cursus afgelopen 2/3 maanden gevolgd. Erg overzichtelijk doordat het goed is ingedeeld per hoofdstuk, en leraar heeft de nodige expertise en kan goed uitleggen.

 10. Bedankt voor deze Cursus
  Heel helder en duidelijk uitgelegd
  Fijn om mee te kunnen doen en gelijk de resultaten te zien.
  Al kreeg ik niet alles voor elkaar zoals werd voorgedaan helaas nog even door oefenen.

 11. Het was voor mij super handig om deze online Photoshop cursus op ieder gewenst moment te volgen. Door deze cursus heb ik veel functies van Photoshop leren kennen en ik kon zelf naast de instructie filmpjes, oefenen in de daarbij verkrijgbare oefenbestanden.

 12. Super duidelijke cursus. Zou alleen een fijne toevoeging zijn als er nog meer oefen odprachten zouden zijn waardoor het nog beter zou zijn.

 13. Hele duidelijke uitleg, het gaat niet te snel. Er worden goede voorbeelden en oefenbestanden gegeven. Alles wordt duidelijk en rustig uitgelegd. Heel leerzaam!

 14. Prima cursus die heel veel van de mogelijkheden van Photoshop laat zien. Soms gaat dit wat ver, maar heb vooral eruit gepikt wat ik zelf wil en ga gebruiken.

 15. Net als de eerdere cursus InDesign, is deze cursus erg duidelijk aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Je leert de basisprincipes van Photoshop, waar je daarna op eigen houtje kunt experimenteren en nieuwe dingen kunt leren.

 16. Martijn legt alle functionaliteiten van Photoshop zeer duidelijk uit. De cursus wordt ook aan een goed ritme gegeven waardoor hij zelden saai wordt of langdradig aanvoelt. Top!
  Tip: Probeer niet te veel Engelse termen te gebruiken als ze geen weerslag hebben op het lesmateriaal.

 17. Fijne curus die je alles uitlegt over het werken met Photoshop. Zeer toegankelijk voor starters.

 18. Al eerder de cursus Preimeire pro bij Martijn gevolgd. Ook over deze Photoshop cursus ben ik heel enthousiast. Fijne, duidelijke uitleg en interessante informatie. Je merkt dat Martijn al jaren ervaring heeft en vergelijkt ook een aantal dingen met verouderde versies van photoshop.

 19. Goede cursus om Photoshop te leren kennen, heel duidelijk en goed zelf tegelijkertijd mee te doen!

 20. Deze cursus is echt goed duidelijk uitgelegd door Martijn. Met de voorbeelden en goede uitleg kan je het gelijk zelf uitproberen. Echt een aanrader !

 21. Ik denk dat de titel van het review het al zegt, de instructeur levert uitstekend werk door verschillende rubrieken en diverse items op een eenvoudige en duidelijke manier uit te leggen. Ik raad deze basiscursus zeker aan!

 22. Hele goede en duidelijk cursus, ik had dit veel eerder moeten doen 🙂
  Alles wordt heel illustratief uitgelegd. Echt een aanrader! Dank je wel Martijn!

 23. Ontzettend veel opgestoken. Ik mis af en toe wat toepassingsmogelijkheden, maar desondanks 5 sterren. Hier ga ik nog wel even plezier aan hebben!

 24. Dit is de snelste manier om Adobe Photoshop in al zijn aspecten onder de knie te krijgen. Je moet wel het karakter hebben om alle meegeleverde oefeningen grondig te oefenen en zelfs tussendoor je eigen foto’s met de verworven kennis onder handen te nemen. Onderschat het niet de cursus is zeer uitgebreid maar aangenaam om volgen. Dirk Plaetinck

 25. Heel helder en duidelijke cursus leraar. Heb er heel veel van bijgeleerd. Dank u wel.

 26. jouw uitleg Martijn, is heel duidelijk en geeft mij enorm veel praktische tips die ik in mijn werk goed kan gebruiken, dank daarvoor!

 27. handige uitleg van de functies van Photoshop. Erg fijn dat de trainer ook alle sneltoetsen meeneemt in zijn verhaal.

 28. Toen ik aan deze cursus begon was ik een complete noob op dit gebied. Dankzij deze cursus enorm veel op kunnen steken! Sommige hoofdstukken heb ik lang over gedaan, omdat ik zelf steeds alles mee deed met de oefenbestanden natuurlijk. Hoe verder de cursus vorderde, hoe makkelijker dit wordt, omdat je ook allerlei sneltoetsen en handelingen leert. Ik vind het een dikke aanrader. Martijn, bedankt!

 29. Ik was iemand die nog niks van photoshop af wist en weet me nu meer dan genoeg om lekker zelf ermee aan de slag te gaan en te gaan experimenteren!

 30. Met heel veel plezier deze cursus gevolgd. Duidelijk en prettig om naar te luisteren. Veel opgestoken als leek. De opbouw van de cursus is logisch en zorgt ervoor dat het inzichtelijk wordt. Veel functies vallen daardoor op z’n plaats. Het is echt een meerwaarde. Ook de uitleg is duidelijk en prettig. Echt een aanrader om deze cursus te volgen, je zult er geen spijt van krijgen. Top.

 31. De video’s zijn goed gemaakt.Soms wel een beetje vervelend zijn de bijgeluiden op de video gelijk een verkoudheid (optrekken snot in de neus),of met je voeten tegen een bureau aanstampen (met een koptelefoon hoor je alles veel beter). Misschien moet je daar op letten als je nog eens een video maakt.Als je foto’s nodig hebt Martijn en meestal gratis voor uw thema’s in Ps ,dan kan ik je de volgende website aanbieden: http://www.deviantart.com. De beste groeten van Mario uit België

 32. Ik heb al heel wat cursussen van Martijn gevolgd, dus veel dingen wist ik al.
  Wat ik mis in deze cursus is het tekenen in photoshop. Dat is iets wat ik graag zou willen leren, en waarvoor PS veel gebruikt wordt. Deze cursus is voornamelijk gericht op fotobewerking.

 33. In drie weken de cursus gedaan. Veel materie die kort en duidelijk worden uitgelegd. Nu veel oefenen, fijn dat je altijd weer terug kunt kijken als je het even niet meer weet.
  Wel zou ik het prettig vinden als er bij ieder onderdeel een korte omschrijving staat. Als een soort reminder.

 34. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd, een goede optie voor mensen met weinig ervaring.

 35. Een zeer goede cursus om je te gaan bezighouden met Photoshop. Veel elementen worden tot in details doorgenomen.
  Martijn is een zeer goede instructeur en legt alles helder uit.

  Een kleine opmerking: ik mis nog wel enkele ‘gave’ features die je met Photoshop kan. Als dit erin verwerkt zou worden zou het geheel nog aantrekkelijker worden. Verder was het zeer goed.

 36. De cursus is duidelijk uitgelegd en leuk dat je zelf ook bestanden kunt downloaden waardoor je tegelijkertijd ook in Photoshop kunt werken.
  Ik heb er veel van geleerd en Photoshop is een stuk duidelijker geworden!

 37. Ik vond het een hele fijne en leerzame cursus.
  Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd + veel voorbeelden erbij.

  Nu veel oefenen om het echt onder de knie te krijgen!

 38. Als totale beginner in Photoshop met deze cursus begonnen. Martijn geeft een duidelijk inzicht. Wat ik wel mis is een eerste les waarin de interface van photoshop wordt behandeld en ik wat uitleg krijg hoe e.e.a. praktisch in te delen.
  Ook zou het prettig zijn om een soort naslagje te hebben waarin de door martijn veel gebruikte shortkeys staan.

  Al met al kan ik deze cursus aanraden om je weg te gaan vinden in Photoshop.
  Nu nog een vervolgcursus om dieper op al de mogelijkheden in te gaan 🙂

 39. Een goede cursus om wegwijs te worden in het programma. Het zou wel leuk zijn als er wat opdrachten in zaten.

 40. Duidelijke en vooral uitgebreide cursus van Martijn. Veel herhalingen op sneltoetsen en al uitgelegde tools waardoor je photoshop snel onder de knie krijgt. Voor iemand die weinig tot geen Photoshop kennis heeft is dit top om mee te starten! Dank je wel!

 41. Vond het een op een duidelijke manier uit gelegd. Denk wel dat Photoshop nog veel meer mogelijkheden heeft dan hier in behandeld is. Ik heb niet het idee dat alle features nu behandeld zijn. Maar met dit als basis kom je wel een heel eind om verder te experimenteren hoe het verder zou kunnen en moeten doen. Al met al wel een cursus die je makkelijk en prettig de basis bij brengt. Dank

 42. Tijdens deze Photoshop cursus wordt er op een duidelijke manier uitgelegd de verschillende aspecten waarmee je kunt werken binnen Photoshop. De videos zijn allemaal zeer duidelijk.

  Opmerking voor de instructeur: Gebruik soms andere voorbeelden om aspecten binnen Photoshop nog beter te verduidelijken. Bijvoorbeeld: Wanneer je aan een landschapsfoto een maan wilt toevoegen vanuit een andere foto, is dit heel eenvoudig door een masker en daarna een overvloeimodus te gebruiken.

47Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+666 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.