Online Cursus Mailchimp

Leer mooie nieuwsbrieven versturen met MailChimp, pakkende campagnes op te zetten en gedetailleerde analytics te verzamelen over je lezers. In deze videoserie nemen we je mee langs alle functies die MailChimp te bieden heeft.
 • 6 Hoofdstukken
 • 45 Lessen
 • 3u 59min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over MailChimp.
 • De geheimen van e-mailmarketing kennen.
 • Leer MailChimp kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer over e-mailmarketing in deze online cursus MailChimp

MailChimp is een van de bekendste e-mailmarketingdiensten. Met MailChimp kan je gemakkelijk aan de slag met jouw eigen nieuwsbrief en dus een start maken met e-mailing. Met het programma verstuur je makkelijk e-mails, nieuwsbrieven, updates en aanbiedingen naar huidige en toekomstige klanten.

De vele mogelijkheden binnen MailChimp zorgen ervoor dat je iedereen gemakkelijk kan bereiken op een manier die goed past bij jouw bedrijf én bij de wensen van de klant. Mocht je beschikken over een (eigen) website of andere kanalen, dan heb je geluk. MailChimp heeft namelijk meerdere samenwerkingen met andere programma’s zoals WordPress, sociale media en meer. In deze cursus over MailChimp leer je dus een mooie, uitgetekende e-mailmarketingstrategie op gaan zetten.

 

Omschrijving van deze online training

In deze online cursus MailChimp leer je mooie nieuwsbrieven versturen, pakkende campagnes op te zetten en gedetailleerde gegevens te verzamelen over je lezers. Dat gebeurt doordat je in deze online training langs alle functies die MailChimp te bieden heeft meegenomen word. Ben je benieuwd hoe een les eruit ziet? Bekijk eens de gratis proefles bovenaan de pagina of volg een van de gratis lessen die je in het lessenoverzicht terug kan vinden.

 

In deze online cursus MailChimp leer je:

Inloggen, werken met je accounts en leer je MailChimp beheren;

Hoe je verzendlijsten kan maken in het programma en importeren;

 Werken met verschillende groepen, lijsten en segmenten;

 Opties voor de verschillende abonnees creëren en toe te passen;

Uit- en inschrijfformulieren aan te maken in MailChimp;

 Campagnes op te stellen en te beheren voor maximaal resultaat;

 E-mails te ontwerpen en e-mailsjablonen aan te maken;

E-mails verzenden en e-mailcampagnes in te plannen;

Rapportages te maken en Google Analytics in te stellen;

Integraties met verschillende tools, E-commerce en WordPress te gebruiken;

 Geavanceerde features, premium features en Monkey rewards kennen.

 

Wie is de doelgroep voor deze cursus?

Deze online cursus is geschikt voor iedereen met interesse in of behoefte aan e-mailmarketing en die het e-mailprogramma MailChimp wilt leren gebruiken. Deze cursus is daarom uitermate geschikt voor mensen met een eigen bedrijf of hobbyisten die abonnees graag op de hoogte houden. Heb je dus een bepaalde groep mensen die je graag op de hoogte stelt met nieuws, updates of iets anders? Dan is e-mailing daar zeker voor geschikt, dat leer je vervolgens in deze online cursus MailChimp.

 

Waarom deze Nederlandstalige MailChimp cursus volgen?

In deze uitgebreide online cursus over MailChimp leer je alles dat je moet weten om succesvol gebruik te maken van het platform. Tegenwoordig is e-mailmarketing één van de belangrijkste onderdelen van de marketing en dit zal de komende tijd niet veranderen. Daarom is het nuttig om te weten hoe je het meeste uit jouw e-mails haalt. Je leert onder andere hoe je ervoor zorgt dat de lijsten schoon blijven, hoe je campagnes opzet en hoe je ervoor zorgt dat mensen uit jouw e-mails daadwerkelijk gaan kopen. E-mail is dan misschien maar één deel van de marketing, maar het is wel belangrijk.

 

Certificering

Na afronding van deze cursus kan je een certificaat van deelname aanvragen. Hiermee kan je laten zien dat je deze online cursus MailChimp succesvol hebt afgerond. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken als bijlage voor je CV, sollicitatiebrief of kan je tonen op je LinkedIn-profiel.

 

Leer alles over e-mailmarketing in deze cursus MailChimp!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen en Recensies

4 Gemiddelde beoordeling

25 Ratings

 • 5
  8
 • 4
  13
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  2
 1. je geeft een certificaat omdat ik deze cursus heb gevolgd of niet!!!! en niet pas na het schrijven van een review. wat een zure smaak dit

 2. Ik heb de cursus met veel plezier gedaan. Ik maak voor mijn werk gebruik van mailchimp en heb hier veel opgestoken om er meer uit te halen.
  Jammer is dat de interface van mailchimp na 5 jaar veranderd is waardoor het af en toe even zoeken is.
  De cursus vond ik erg goed opgezet, de instructeur heeft een prettige stem om naar te luisteren en hij legt alles zeer goed uit, met her en der herhaling waardoor dingen beter blijven hangen.

 3. De cursus wordt uitstekend verteld in een rustig tempo. Het is een prima basis cursus als je net begint met mailchimp.

 4. Zeer interessante en uitgebreide cursus.
  Het platform is ondertussen wat verandert wat het soms even moeilijker maakt om te kunnen volgen.
  Ik heb er alvast super veel van opgestoken.

 5. Deze training heeft mij weer een stuk verder geholpen met Mailchimp. Fijn dat je levenslang toegang hebt, op deze manier kun je op ieder gewenst tijdstip nog eens terugkijken hoe je iets kunt instellen.

 6. Je leert met deze cursus om de basis mogelijkheden van Mailchimp goed te gebruiken. De filmpjes zijn in veel gevallen echter te oud om nog te lijken op het huidige mailchimp programma. Het kostte regelmatig meer tijd dan nodig was om een functionaliteit te zoeken. Het lesmateriaal heeft dus wel vernieuwing nodig.

 7. Goede cursus die een prima introductie geeft in het gebruik van MailChimp. Wel jammer dat de cursus uit februari 2015 stamt, veel afbeeldingen en menu’s zijn daardoor verouderd. Op zich niet heel erg omdat er niet verschrikkelijk veel veranderd is, maar het zou fijn zijn als je aan het begin van de cursus weet hoe oud hij is zodat je daar op voorhand rekening mee kunt houden.

 8. Deze cursus was zeer verhelderend. De instructeur legt alles heel rustig uit. En het is goed te volgend. Enige minpuntje: MailChimp ziet er inmiddels iets anders uit dan in deze cursus.

 9. Fijne curcus om te volgen,duidelijke uitleg.
  Alleen jammer dat het niet up to date is.

 10. Totaal niet meer up-to-date, mailchip is volledig veranderd en dat zou vooraf moeten worden aangegeven.
  Vele filmpjes zijn ook helemaal niet goed zichtbaar en een HD-knop ontbreekt.

  Teleurgesteld en in het zak gezet.

 11. – Duidelijk ingedeeld.
  – Prettige manier van uitleggen.
  – Legt een zeer sterke basis voor werken met MailChimp.

  Tevreden met deze cursus!

 12. Prettig, duidelijk en goed volgende cursus.

  Ook voor een beginner in de marketing is dit zeer goed te volgen en worden de zaken waar je even een vraagteken bij zet direct uitgelegd (dus nog zonder het te moeten vragen). Ook is het een prettige stem om naar te luisteren en daardoor irriteert het niet of vervliegt je aandacht. Zeker een aanrader voor iedereen die met Mailchimp (wil of gaat) werkt!

 13. Ik wilde in korte tijd zoveel mogelijk leren over Mailchimp en ben niet teleurgesteld. Ik heb veel aan de cursus gehad, elk onderdeel werd erg duidelijk uitgelegd.

 14. Erg nuttige cursus! Fijn dat alles wordt uitgelegd en duidelijk op scherm te zien is. Zo zie je gelijk hoe het in de praktijk werkt.

 15. Ik vond de cursus erg sterk. vrij simpel door de cursus heen gewandeld. waarbij ook op details gelet werd. vrijwel niks bleef onbesproken. Als ik toch kritiek moet leveren, zou ik zeggen dat voor meerdere pagina’s/handelingen dezelfde tools worden gebruikt en het word elke keer weer uitgelegd (het gebruik van lettertype en letter grootte werd meerdere keren uitgelegd), je kan er ook voor kiezen om dan te werken met verwijzingen (kijk video 1.2 even terug voor uitleg over…).

  bedankt!

 16. Handig om in korte tijd over de functie van Mailchimp te worden bijgepraat

 17. Ik wist niet dat je zoveel kon doen met e-mails! De cursus helpt je goed je hierin wegwijs te maken.

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.