Gratis Cursus InDesign – Interactieve PDF’s

Martijn · 2 december 2021
In deze gratis cursus InDesign leer je meer over interactieve PDF's en het toevoegen van animatie en interactiviteit aan je InDesign-documenten.
 • 9 Lessen
 • 39min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Gratis meer over InDesign.
 • Kennismaken met Interactieve PDF.
 • Leer InDesign kennen en gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Wat is een interactieve PDF?

Een interactieve PDF is een PDF met bewegend beelden, animaties, media en of links. Het is dus eigenlijk een soort tot levend komend boek. Met Adobe InDesign CC kun je betrekkelijk eenvoudig aan de slag met het maken van je eigen interactieve PDF’s.

In deze gratis cursus ga ik je stap voor stap laten zien hoe je dit doet. Dit geldt meteen als een leuke introductie voor het programma InDesign. InDesign verleent zich namelijk uitstekend voor het maken van mooi vormgegeven documenten.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe InDesign? Bekijk dan hier de website van Adobe!

 

Wat leer je in deze gratis cursus InDesign?

In deze online cursus gaan we dus kijken naar interactieve PDF’s met InDesign. De cursus bestaat uit negen lessen en duurt een klein uurtje. Daarnaast is het een leuke kennismaking met InDesign, waarbij je enkele functionaliteiten leert kennen.

We gaan de volgende onderwerpen behandelen in deze gratis cursus:

Toepassen van animaties in het document;

 Werken met het timing panel van InDesign;

 Buttons en acties toevoegen aan het bestand;

 Navigatie in het document toevoegen;

 En nog veel meer.

Mocht je nog meer willen leren over InDesign? Bekijk dan de online cursus InDesign, waar je alles leert over de DTP-applicatie van Adobe.

 

Waarom deze gratis cursus volgen?

Deze gratis cursus InDesign is de ideale manier om kennis te maken met zowel de applicatie van Adobe als interactieve PDF’s. Zo kan je kosteloos proberen of werken met InDesign wat voor je. Ook kan je kijken of het werkveld van de grafische vormgeving bij je past of dat je iets anders kan proberen. In elk geval kan het volgen van een gratis cursus geen kwaad. Volg de lessen en leer de mogelijkheden van InDesign kennen. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de introductievideo bovenaan de pagina en laat de instructeur, Martijn van Weeghel, je overtuigen.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Meer leren over InDesign?

Bekijk de volledige cursus Indesign hier!

Over de instructeur

Martijn

62 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.1 Gemiddelde beoordeling

36 Beoordelingen

 • 5
  11
 • 4
  17
 • 3
  8
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Is er een alternatief voor flash?? Het exporteren naar een interactieve pdf is nu niet mogelijk. Ik weet in ieder geval de weg nu niet te bewandelen.
  Verder duidelijke uitleg

 2. Aardige cursus om een interactieve PDF te maken. Inhoud is wel oud, gebruikte programma’s ook, al kan ik in het huidige Indesign 17 nog steeds de zelfde acties uitvoeren.

 3. Nu Flash niet meer beschikbaar is, wat is het alternatief??

 4. Er wordt gebruik gemaakt van de engelstalige versie, sommige opdrachten zijn lastiger mee te volgen als je de nederlands talige software hebt.

 5. Een fijne en duidelijke cursus, behalve het over het exporteren van een interactieve pdf, wil niet op de manier zoals is aangegeven.

 6. Duidelijke uitleg, goede tips en daarmee bruikbaar voor mijn werk. Handig ook dat het in eigen tempo te volgen is, heel toegankelijk.

 7. Duidelijke uitleg, goede voorbeelden, prettig tempo waarin het wordt uitgelegd. Ik kan nu heel eenvoudig snel een interactieve PDF in elkaar zetten. Er hadden nog meer optionele functionaliteiten toegevoegd kunnen worden, maar de basics zijn nu duidelijk.

 8. Goede introductie voor het maken interactieve PDF’s. Ik heb er veel aan gehad. De opbouw en uitleg was zeer duidelijk en goed te volgen.

 9. Voor een gratis cursus is het een prima cursus over de basis stappen.

 10. Dank voor de duidelijke instructies. Ik kan nu er mee zelf aan de slag.

 11. leuke cursus met duidelijke uitleg. alleen jammer dat dit soort documenten dus niet meer echt bruikbaar zijn als flash niet / niet meer bruikbaar is.

Gratis Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 912 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →