Online Cursus Edge Animate

Martijn van Weeghel · 3 februari 2022
In deze online cursus Edge Animate leer je aan de hand van video's en opdrachten hoe je in een mum van tijd maak je in een mum van tijd mooie animaties maakt.
 • 2 Hoofdstukken
 • 44 Lessen
 • 2u 50min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over Adobe Edge Animate.
 • De geheimen van animeren kennen.
 • Leer Adobe Edge kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer animaties maken met Adobe Edge Animate

Het maken van interactieve documenten en animaties voor jouw website kan je doen met Adobe Edge Animate. Deze applicatie van de bekende softwareproducent is uitermate geschikt voor het maken van dynamische content voor jouw website die jouw gebruikers zowel op desktop als mobiel een mooie ervaring biedt. Ga daarom aan de slag met deze online cursus over Edge Animate en leer animaties maken.

Wat leer je in deze online cursus Edge Animate?

In deze uitgebreide videoserie kijken we naar alles wat deze applicatie van Adobe te bieden heeft. Aan de hand van 44 video lessen leer je daarom stap-voor-stap hoe je Edge Animate gebruikt. Alle video’s zijn direct na aankoop beschikbaar en kan je natuurlijk op alle apparaten en onbeperkt bekijken, zoals je van ons gewend bent. Wil je eerst even kijken of de cursus wat voor jou is? Bekijk dan eerste de gratis les hieronder of volg een van de gratis lessen die je terug kan vinden in het overzicht met lessen. Is de cursus toch niks voor jou? Geen probleem, je kan de cursus natuurlijk kosteloos annuleren binnen veertien dagen.

Wat kun je met Adobe Edge Animate?

Met Adobe Edge Animate maak je in een mum van tijd mooie animaties voor op je website of interactieve documenten, bouw je interactiviteit in je composities en optimaliseer je je documenten voor weergave op mobiele apparaten.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Edge? Bekijk dan hier de website van Adobe!

In deze cursus Adobe Edge Animate behandelen we onder andere de volgende zaken:

 De interface van Adobe Edge

 De shape tools van het programma

 Objecten transformeren in Edge Animate

 Werken met teksten en afbeeldingen

 Werken met effecten en filters

 Stroke, Fill en Gradients

 Transparantie

 Het maken van composities

 Animaties en de tijdlijn

 Keyframes en easing

 Clipping, kleur en transparantie animeren

 Werken met symbolen

 Symbolen animeren

 Acties en triggers

 Publicatie naar Adobe Muse en Adobe InDesign

 Verschillende praktijkopdrachten om de kennis toe te passen

Waarom deze cursus Edge Animate volgen?

In deze online cursus Edge Animate leer je alles over het maken van animaties in het programma van Adobe. Niet alleen ga je aan de slag met de praktijkvoorbeelden, je krijgt ook handvatten waardoor je zelf snel aan de slag kan met jouw eigen project(en). Ga er dus even goed voor zitten en kijk een van de gratis proeflessen. Video is tegenwoordig het belangrijkste mediatype dat er is. Dit heeft tot gevolg dat er grote vraag is naar mensen die vaardig zijn in het maken van video’s en dus ook animaties. Gun jezelf dus de kans dit te leren met deze online cursus.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Reviews

4.8 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik volg regelmatig allerlei online cursussen. Ik doe dit al minstens 8 jaar. Daarbij weet ik dat de lesgevers niet altijd even duidelijk zijn in hun uitleg. De lesgevers die wel duidelijk zijn steken wat mij betreft met kop en schouders boven de anderen uit.
  Martijn valt wat mij betreft bij deze laatste categorie. Wat helder, duidelijk en overzichtelijk is hij in de samenstelling en opbouw van deze cursus.
  Mijn complimenten.

  Ik ben docent en geef al jaren les op middelbare scholen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn leerlingen Martijns manier van lesgeven makkelijk zouden kunnen volgen.

  Martijn als instructeur is een heuse aanrader!

  Mvg,

  Dinan

 2. De uitleg is op zich helder en duidelijk, het is alleen niet helemaal duidelijk op welk versie de cursus precies van toepassing is. Navraag leert dat de cursus voor alle versies van Animate geschikt is. Uit de voorbeelden in de cursus wordt duidelijk dat de video’s eind 2013 zijn opgenomen, dat verklaart dat ik de beelden uit de video’s niet of alleen met heel veel moeite terug kan vinden in de 2018 versie. Ik denk dat de cursus in 2013/2014 fantastisch was, maar inmiddels enigszins tot behoorlijk achterhaald, je volgt zo’n cursus om de basis te pakken te krijgen en dat lukt slecht als alle gebruikte knoppen inmiddels verplaatst of vervangen zijn. Het minste wat je mag verwachten is dat voor aanvang van de cursus duidelijk wordt dat dit op een verouderde versie van Animate van toepassing is. Als je bekend bent met Animate kun je dat uit de titel halen, maar voor mij was dit de eerste kennismaking met Animate en ik wist niet dat Edge de voorganger is die sinds 2015 niet meer in gebruik is.

 3. Het is niet makkelijk om een goede handleiding van edge te vinden op het internet. Ik moet zeggen dat deze cursus daarvoor goed helpt. Alle belangrijke functies worden besproken en je wordt goed wegwijs gemaakt door het programma.

 4. Ik vind edge een handig programma om mee te werken, maar wist er nog niet zo heel veel van. De cursus helpt je daar erg mee, Martijn neemt je goed aan de hand door het programma, chapeau!

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 38 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.