Online Cursus Adobe Bridge CC

Martijn · 28 Februari 2024
Wanneer je werkt met Photoshop, Illustrator en InDesign is het gebruik van Bridge onmisbaar voor een efficiënte workflow. In deze videoserie licht ik alle (ja, letterlijk alle) toeters en bellen van het programma toe.
 • Beginner
 • 29 Lessen
 • 2u 1min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over Adobe Bridge.
 • De geheimen van Adobe kennen.
 • Leer Bridge kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Verbeter jouw efficiëntie met Adobe Bridge

Adobe Bridge is een programma dat je kan gebruiken als je beschikt over de Creative Cloud van Adobe. Het is een handig programma, waarmee je gemakkelijk jouw digitale beelden kunt organiseren, zodat je er sneller, gemakkelijk en efficiënter mee kan werken. Daarnaast maakt Bridge het mogelijk om eenvoudig door jouw materiaal te navigeren en het in een handomdraai te gebruiken in andere programma’s van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Bridge? Bekijk dan hier de website van Adobe! Dit abonnement van Adobe is een must-have voor iedereen die zich bezig houdt met Design. Klinkt dit als muziek in de oren? Ga dan meteen aan de slag met een van de abonnementen of probeer een proefabonnement uit!

Omschrijving van deze online cursus Bridge CC

De instructeur verzorgt al zeven jaar lang cursussen over Photoshop, Illustrator en InDesign. Hierin had hij regelmatig grafici naast zich zitten met jarenlange ervaring in de programma’s van Adobe. Echter gebruikten deze deze nuttige tool niet. Dat vond hij eigenlijk een groot gemis, want met Bridge creëer je een efficiëntere workflow. In deze online cursus worden daarom alle (ja, letterlijk alle) toeters en bellen van Adobe Bridge CC toegelicht. Vanaf het importeren van afbeeldingen van een extern apparaat tot het instellen van de juist camera RAW-instellingen tot het gelijktrekken van kleurenprofielen tussen alle applicaties. Werkelijk alles komt aan bod in deze overcomplete videocursus!

De cursus bestaat uit 29 videolessen en is onderverdeeld in vier hoofdstukken, waarin alles wat Adobe Bridge je te bieden heeft stap-voor-stap wordt uitgelegd. Benieuwd hoe dit allemaal te werk gaat? Bekijk dan de gratis introductieles bovenaan de pagina of bekijk een van de gratis lessen onderaan in het overzicht van de cursus.

In deze online cursus Adobe Bridge leer je:

Jouw productiviteit te verhogen met deze online cursus Adobe Bridge;

Meer te halen uit programma’s zoals Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator;

Volledig Nederlandstalig, zodat het voor iedereen te volgen is;

Aan de hand van uitgebreid lesmateriaal, waartoe je 24/7 toegang hebt;

Aan de hand van meer dan 25 videolessen.

Wie is de doelgroep voor deze online cursus?

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die vaak gebruikt maak van programma’s van Adobe zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Ben je dus werkzaam in de grafische vormgeving én maak je gebruik van de populaire tools van Adobe? Dan is deze cursus meer dan geschikt voor jou. Je leert meer uit je tijd te halen en krijgt door deze cursus een efficiëntere workflow. De tool is onderdeel van de Creative Cloud van Adobe. Wanneer je Photoshop, Illustrator of een ander programma van Adobe gebruikt, dan zal je vaak dus ook toegang hebben tot Adobe Bridge CC.

Benodigdheden om deze cursus succesvol af te ronden:

Om deze cursus succesvol af te kunnen ronden is het ten eerste belangrijk dat je een internetverbinding hebt. Deze heb je namelijk nodig om de instructievideo’s te kunnen bekijken. Verder is het nuttig om een abonnement te hebben op de Creative Cloud, zodat je gebruik kan maken van Adobe Bridge en mee kan doen met de oefeningen.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Martijn

72 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

10 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zit een klein foutje in de cursus 4.5 en 4.6 is er iets misgelopen…..

 2. Weer een duidelijke cursus van Martijn. Bedankt

 3. Ondanks het feit dat de cursus alweer een paar geleden is gegeven en ik met de nieuwste Nederlandse versie werk is de cursus zeer waardevol geweest. Je de belangrijkste mogelijkheden om je foto’s te beheren. Tevens wordt de link naar Indesign en Photoshop gelegd. Door voortaan altijd met Bridge te werken bespaar ik veel tijd. Gemak dient de mens.

 4. In het begin wellicht erg theoretisch (in ieder geval voor mij), maar later vooral heel praktisch.
  Heldere en duidelijke uitleg.

 5. Erg handige applicatie. Dacht eerste instantie heb ik niet nodig maar na volgen van de cursus bied het erg veel. Zal het dan ook zeker gaan gebruiken.

  1 tip voor de maker:
  Onder hoofdstuk 4
  kop 4.6 HDR PRo zit de zelfde video als kop 4.5 Bestanden in PS Layers inladen. Dus 2 dezelfde video.

 6. Leer je eindelijk de mogelijkheden van programma’s die al jaren op je PC staan kennen.
  Erg goede uitleg over het hoe en wat van verschillende mogelijkheden. Een geweldige hulp bij het beheren van grotere fotobestanden.
  Ik kijk uit naar de cursussen die nog volgen vermeld in deze cursus.

 7. Ik heb de cursus passief doorlopen – Nu ga ik dat eens allemaal inoefenen, om Bridge zowel in Photoshop als After Effects te gebruiken.
  Frans H.

 8. Ik wist niet dat je zoveel kon doen met Bridge. Heel handig programma! De video’s in de cursus zijn ook goed te volgen en alles wordt erg duidelijk uitgelegd. Martijn heeft een fijne stem om naar de luisteren. Ik vond het ook erg prettig dat je de cursus volledig op je eigen tempo kon volgen.

 9. Ik werk al geruime tijd met de programma’s van Adobe, maar zag nooit het nut van Bridge. Een collega adviseerde me er toch eens naar te kijken. Ik ben ondertussen fan! Onwijs handige toevoeging wanneer je werkt met verschillende Adobe programma’s. In de cursus leer je precies hoe je alles uit het programma haalt, zeker een aanrader.

39Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 69 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.