Online Cursus After Effects – Motion Graphics

Martijn · 28 Februari 2024
Leg een solide basis voor het professioneel werken met After Effects, of poets je skills op voor je eigen YouTube kanaal of bedrijfsvideo’s: met deze cursus duik je in de wondere wereld van het maken van motion graphics en animeren in Adobe After Effects!
 • Beginner
 • 74 Lessen
 • 8u 0min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de basisprincipes van animeren
 • Ontdek welke effecten je kunt toepassen
 • Leer objecten uit een achtergrond isoleren en bewerken
 • Werken met vormen en tekst in video

Cursus inhoud

Vouw uit

Maak een meesterwerk van je video’s met After Effects

After Effect is een van de programma’s van Adobe waarmee je video’s kunt bewerken en animaties kunt maken. Met de nieuwste versie, After Effects CC, kun je zelf aan de slag met het maken van professionele video’s. Van intro’s tot overgangen en effecten en zelfs animaties: met deze toonaangevende software van Adobe kun je van elke video een meesterwerk maken.

Heb je nog geen Adobe After Effects en kan je dus nog niet starten met Motion Graphics? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Leren door te doen

In deze cursus leer je alle functionaliteiten kennen en gebruiken. Je gaat direct aan de slag met het maken van animaties en videobewerking door oefenopdrachten en uitgebreide instructievideo’s. Ook andere Adobe programma’s komen aan bod, zodat je de koppeling tussen de programma’s leert kennen en toepassen.

Voor deze cursus heb je After Effects nodig om de oefenbestanden te kunnen gebruiken. Werk je met Premiere Pro? Lees hier dan meer over de keuze tussen After Effects en Premiere Pro.

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

28 Beoordelingen

 • 5
  10
 • 4
  13
 • 3
  5
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De Online Cursus After Effects – Motion Graphics is precies wat je zoekt als je op zoek bent naar een goede basis om te leren werken met After Effects. Martijn loodst je met een vriendelijke stem en een hoop expertise door de hoofdstukken heen met leuke voorbeelden en handige oefenbestanden. Je hoort dat hij plezier ervaart in het creëren van leuke animaties, wat ik dan weer als motiverend heb ervaren.

  De uitleg is duidelijk en op een goed tempo. Als het toch wat de snel gaat is het natuurlijk fijn dat je het filmpje op pauze kan zetten of even terug- en vooruit kan spoelen. Enige tip voor de maker zou zijn om te investeren in een goede microfoon die wat meer geluid wegfiltert. Het is niet super storend, maar af en toe hoor je een scooter voorbij razen of andere omgevingsgeluiden, wat dan weer als afleidend en wat minder professioneel zou kunnen worden ervaren. Klein puntje dus, maar voor de rest deze cursus ervaren als erg goed.

  Tips voor de cursist:
  1: AE vraagt veel van je pc, dus zorg ervoor dat je een beest van desktop of laptop hebt om lekker mee te kunnen werken
  2: Zorg ervoor dat je toegang hebt tot andere Adobe-applicaties zoals Illustrator en Photoshop om alles eruit te halen wat erin zit.
  3: Werk mee tijdens zijn uitleg, want dan blijft het geleerde beter hangen.

 2. Met de nodige basiskennis heb ik op een fijne en duidelijke manier meer mogelijkheden van After Effects geleerd. Dankzij de prettige uitleg van Martijn is de wondere wereld van motion graphics en animeren voor mij weer een stuk groter geworden. Dankjewel!

 3. Geen onverdienstelijke cursus, maar toch van mindere kwaliteit dan ik gehoopt had. Er zitten wat slordigheden in en zoals meer reviews al melden, zijn niet alle oefenbestanden beschikbaar (zoals 11.1) of zijn er wel oefenbestanden (4.7 random.aep), maar is er geen lesvideo. Omdat je geen vragen aan de instructeur kunt stellen, wat op zich al een nadeel is, kun je ook hier niet op attenderen.

  Martijn is niet gecharmeerd van de pen tool (5.6) en dat merk je aan zijn behandeling van de lesstof. Deze les is ronduit slecht te noemen, zo weinig komt er aan bod.

  Het kan aan mijn leeftijd liggen (bijna 70), maar ik mis vaak essentiële achtergrondinformatie over waarom je een bepaalde handeling doet of waarom je een bepaalde keuze maakt. Zo is er weinig tot geen uitleg over de verschillende soorten layers die er zijn (solid, light, null object etc…).

  Er wordt wel ingegaan op de interactie met Adobe’s photoshop en Illustrator, maar vreemd genoeg (vanuit mijn uitgangspunt in elk geval) niet hoe je vanuit premiere een geselecteerde clip aanpast m.b.v. After Effects. Gelukkig zijn er nog voldoende (gratis) Youtube tutorials, maar deze basale informatie m.b.t. de interactie met premiere had ik toch in deze cursus verwacht (vooral ook omdat dit evenmin in de Premiere cursus van Martijn zit).

 4. Ik heb de online cursus after effect – motion graphics vandaag afgerond. Het is fijn dat het in korte video’s is opgedeeld. Zo kun je stap voor stap leren wat Adobe After Effects je te bieden heeft. Ook kun je in je eigen tempo werken en indien je het fijn vindt af en toe een video bekijken. Door zelf After Effects ernaast te houden en mee te doen met de video’s bleven bij mij de meeste dingen wel direct hangen. Helaas deden niet alle oefenbestanden het bij mij, maar ik heb hier niet te veel hinder aan ondervonden. Al met al denk ik dat ik een goede basis heb gelegd om met animaties aan de slag te gaan.

 5. Een fijne en duidelijke cursus!

 6. Zeer uitgebreide cursus. Het zou lekker zijn als er ook nog wat opdrachten na elk hoofstuk zou zijn, om zelf te oefenen. Ook zou het lekker zijn om een overzicht te hebben van de sneltoetsen.
  Verder zeer tevreden over de inhoud. Veel opgestoken.

 7. Voor een beginner van dit programma is alles zeer duidelijk uitgelegd.
  Ook de duur van de lessen maakt het prettig en overzichtelijk om alles te begrijpen en te volgen.

 8. De manier waarop de cursus is opgezet is erg effectief, je leert op een gemakkelijke manier de basisprincipes van een ingewikkeld programma kennen! Aanrader!

 9. Ik heb even een aparte titel gekozen, omdat dit voor mij nieuwe programma toch wel dat effect heeft. De instructeur biedt wel een zeer gedetailleerd en vooral zeer deskundig overzicht van de mogelijkheden van After Effects. Nu was ik toch wel blij dat ik aan het einde kwam, en dat bedoel ik echt niet slecht, maar het zal toch allemaal opnieuw moeten bezinken en vooral, het wordt oefenen nadien om zoveel mogelijk en zo snel mogelijk alle kneepjes van het programma te (leren) kennen en om deze dan ook in toepassing te brengen.

 10. De cursus geeft veel handvatten en zorgt voor een goede basis van AE.

 11. Moeilijk om echt te beoordelen op de inhoud. Omdat ik nog geen projecten heb gemaakt in AE. Wel duidelijke uitleg ik hoop dat ik over mijn drempelvrees heen ben betreffende AE. De effecten worden wel heel uitgebreid behandeld ik zou graag meer weten over codec en exporteren op maken van de bron bestanden en integratie in video editing software.
  Maar prima cursus duidelijk en rustig overgebracht!

Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €47.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 347 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.