Maak een Effectieve MindMap!

Rudy
(48)
In deze training leer je hoe je een effectieve mindmap maakt en hoe je die op papier of whiteboard kan toepassen. Tevens leer je hoe je een mindmap sjabloon in zeer veel situaties kan gebruiken. Kortom, de perfecte basis! Let op! Deze cursus is de eerste van meerdere cursussen die in stukjes geknipt is. Daardoor worden deze per module zeer aantrekkelijk geprijsd aangeboden. U kunt dus zelf bepalen welke modules u wél en niet wilt volgen.
 • 2 Hoofdstukken
 • 20 Lessen
 • 50min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over het maken van een mindmap.
 • De geheimen van mindmappen kennen.
 • Leer de techniek kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer een effectieve mindmap te maken!

Mindmappen is een zeer breed toepasbare techniek. Zowel voor persoonlijke effectiviteit, voor zakelijk efficiënter werken, studeren, notuleren en meer! Leer het mindmappen op de meest effectieve manier aan en pas het maken van een mindmap gelijk toe in uiteenlopende situaties!

 

Ook de voordelen van een mindmap ervaren? Dit zijn ze:

 1. Beter, sneller én leuker leren en studeren;
 2. Efficiënter én winstgevender werken;
 3. Makkelijker overzicht houden;
 4. Sneller inzicht hebben;
 5. Beter plannen;
 6. Minder chaos in je leven ervaren;
 7. Zonder moeite een meeting volledig terug kunnen halen.

Ook jij kan dit als je op de meest effectieve manier leert mindmappen, zeker weten! In deze online cursus leer je de basis van deze schitterende techniek en ben je in staat om een effectieve mindmap te maken.

 

Dit gaan we allemaal behandelen in deze online cursus mindmappen:

 Mindmappen, wat is dat eigenlijk?

 Waarom werkt het zo goed?

 Wat heb je nodig om een effectieve mindmap te kunnen maken?

 Oefening om informatie makkelijk te kunnen rangschikken, dankzij deze techniek.

 Blanco mindmap, wat is dat?

 Uitgebreide oefening om dat wat je gecreëerd hebt in te zetten voor jezelf en met anderen.

 

Waarom zou je deze online cursus volgen?

In deze online cursus ga je aan de slag met deze techniek. Je leert niet alleen hoe je zelf een mindmap kan maken, maar vooral wat je eraan kan hebben. Er zijn namelijk veel voordelen, waarvan je kan genieten. Voordat je dat kan moet je natuurlijk wel de techniek onder controle hebben! Deze cursus is geschikt voor iedereen en vereist geen voorkennis. Het maakt dus niet uit of je nog nooit eerder een mindmap hebt gemaakt, iedereen kan meedoen! Eventuele nieuwe onderdelen die binnen de training vallen, worden op termijn gratis toegevoegd. Lees waarom je moet leren over mindmappen!

 

Ga vandaag nog aan de slag met een productiviteitscursus!

Over de instructeur

Rudy

10 Cursussen

Als Trainer train ik personen en organisaties in Productivity Tools. Dit zijn tools die er voor zorgen dat je effectiever werkt én beter gebruik maakt van deze tools. Deze tools zijn bijvoorbeeld MindMappen, snellezen, verkoop-ondersteuning, Word, Excel, Access, Powerpoint, FreeMind, iMindMap e.d. En ook beter brainstormen, notuleren, speechen, presenteren, meer verkopen en sneller lezen zijn tools en vaardigheden die ik train.Kortom, voor kennisoverdracht op diverse terreinen ben je bij mij aan het juiste adres!

Beoordelingen en Recensies

3.4 Gemiddelde beoordeling

48 Ratings

 • 5
  9
 • 4
  18
 • 3
  10
 • 2
  3
 • 1
  8
 1. Heel handig dat MindMappen, en ga het zeker ook toepassen. Maar wat hieronder ook geschreven wordt, ik mis informatie. Alsof een groot deel van de cursus ontbreekt.
  In de introductie geeft hij aan dat we de online versie van MindMappen gaan behandelen. Best jammer.

 2. Als introductiecursus over Mindmappen prima. Enthousiast uitgelegd. Maar heb het gevoel nog wel veel info te missen waarover in de introductie wordt gesproken. De cursus was ineens afgelopen…

 3. fijn die korte filmpjes. Het einde was me wat onduidelijk. Of er nu nog wel of niet cursus achteraan kwam.

 4. Ik had nog nooit gehoord van mindmappen maar moet voor een andere studie er 1tje maken. Ben gaan googlen en hier terecht gekomen.
  Hele duidelijke basis waar ik mee verder kan.

 5. Een paar jaar geleden gebruikte ik vaak mindmaps, na deze cursus ga ik dat zeker weer oppakken

 6. De cursus was leuk om te doen! Duidelijk en leerzaam. Ik ben enthousiast geworden om dit meer te gaan doen! Dank je wel!

 7. Prima om te beginnen en een tof mens maar de info >> ” later in de cursus leg ik dit verder uit ” volgt niet dus de cursus is niet compleet of wat er van verwacht wordt.

 8. Handige uitleg waar je gelijk mee aan de slag kan. Heerlijk om zo dingen uit te werken

 9. Ik vind het leuk en duidelijk uitgelegd voor een beginner zoals ik
  ik heb ideeën in mijn hoofd waarvoor ik het zou willen gebruiken maar ik vind het lastig om dit te vertalen naar een mindmap dus een vervolg cursus zit er zeker in.

  Mensen vergeten vaak hoeveel tijd het kost om een cursus met video te maken.

  Bedankt Rudy

 10. Tot dusver leuke basis en vooral DOEN daar hou ik van. Leuke inspiratie en duidelijke instructies steeds

 11. Grappige eerste kennismaking met mind mappen. Ben nieuwsgierig om verder te gaan. Jammer dat Soofos niet meteen de pakketen laat zien die er zijn. Ik ben namelijk alleen geïnteresseerd in het digitaal mappen aangezien ik moeilijk kan schrijven wegens een polsblessure. Voor mij is mind mappen bedoeld om minder te hoeven typen, verbanden te leggen en te herhalen. Makkelijk voor in mijn werk en effectief bij het studeren.

 12. De basis van het mindmappen wordt duidelijk uitgelegd. Heel concreet en met voorbeelden. De diepgang mis ik echter, heel vaak wordt er gezegd; “daar komen we later op terug” of “dat leg ik later nog uit”.
  Dat roept een verwachting op waardoor het me nu inhoudelijk helaas iets tegen valt.

 13. Ik vond de cursus matig, er word regelmatig gerefereerd in de cursus met hier komen we later deze training op terug. Wat er op neer komt, betaal nog een cursus want het word niet in deze cursus uitgelegd.
  Ook word er niet bijzonder diep op de stof ingegaan, het is erg uitgesmeerd. Ik heb niets nieuws gezien dan wat ik al wist door gewoon naast iemand te zitten die een mindmap maakte.
  Jammer.

  Ik ga het boek wel kopen op bol.com van Tony Buzan – Mindmappen
  Dat is denk ik waardevoller.

 14. Deze cursus is een zeer goede introductie over de techniek van het mindmappen! Ik ben erg enthousiast over de techniek en ik heb interesse om ook de vervolgcursussen te volgen. Ik heb ook zin om de theorie om te zetten in de praktijk en de techniek van het mindmappen te gebruiken bij vb. het volgen van lessen, het brainstormen met een groep. Kortom: deze cursus is goed als kennismaking met het mindmappen en zet je als cursist aan om er meer over te weten te komen.

 15. Hele duidelijk training. Er wordt in de presentatie gesproken over technieken,tools en mogelijkheden zoals welke kleur gebruik je. Deze onderdelen zullen later nog aanbod komt betreffende uitleg. Ik had verwacht dat in deze training daarover ook iets over vertelt zal worden , dat ben ik niet tegen gekomen. Ook niet aan het einde van de training. Het blijkt deze training het eerste blok is. Misschien is meer uitleg hierover wel handig dan weet je waar je aan toe bent.

 16. Ik ben al wel bekend met mindmappen, maar was benieuwd naar deze cursus.
  Het was fijn dat de spreker in beeld was en enthousiast les gaf.
  Maar het is wel echt een mini cursusje dat alleen de basis van het mindmappen aanleert.

 17. Ik vond de cursus mindmappen erg leuk om te doen, wordt er vrolijk van :-). Duidelijke uitleg en veel mogelijkheden om te mindmappen.
  Conclusie: deze cursus is zeker een aanrader!

 18. Eerste kennismaking met mindmapping, verwachtte enkel een introductie en kreeg dit ook.vond t leuk genoeg om er verder mee te gaan.

 19. Hallo, het was voor mij de eerste kennismaking met een mindmap. Ik vond het zeer informatief en duidelijk verteld. Fijn dat je de cursist in kleine stapjes meeneemt!
  Mooie eerste kennismaking en ik ben benieuwd naar de vervolgcursus!
  Nicolien Veltman

 20. Basisinformatie over MindMappen. Ik had er al wel van gehoord maar nog nooit verder naar gekeken. In deze 1e cursus wordt de ‘plattegrond’ uitgelegd. Jammer dat het vervolg van de cursus niet in het Soofos Plus abonnement zit terwijl in deze basis wel regelmatig verwezen wordt naar onderdelen die nog aan bod moeten komen… in de betaalde vervolgcursussen dus. Maar wie weet ga ik door naar het vervolg.
  Ik neem aan dat deel 2: Meer met Mindmaps – Leer Kleurrijke Mindmaps Maken! ad € 7,50 is, en deel 3: Digitaal MindMappen met gratis Mindmap-tool ad € 17. Dat wordt niet helemaal duidelijk uitgelegd maar lijkt mij wel logisch op die manier (iemand in de reviews heeft het over 4 delen…) .
  Wat ik wel erg positief vind is de docent. Hij legt duidelijk, helder en rustig uit. Hij heeft een fijne stem en het is goed ingesproken en opgenomen.

 21. Ik heb het altijd bijzonder gevonden als ik mensen dit zag doen het leek me handig en voor een mooie prijs kan je er zo mee kennis maken. gewoon in een klein uurtje. zelf proberen.

 22. Een korte basis cursus om te leren Mind Mappen en is bedoeld voor mensen die dit nog niet eerder gedaan hebben. Omdat ik in die categorie val, vond ik het leuk om deze cursus te volgen. Mocht je hier al eens eerder een cursus over hebben gehad, dan kun je deze training overslaan omdat er geen speciale elementen inzitten.

 23. Alhoewel het heel basis is, heeft het mij enthousiast gemaakt. Met name het 2e deel vond ik erg leuk. Direct al een tip hoe je jezelf kort en bondig kunt presenteren. Daar ga ik zeker mee aan de slag. Op naar de vervolgcursussen.

 24. Best grappig om deze cursus te zien, maar ik mis het vervolg waar voortdurend naar wordt verwezen. Dit is echt de basis. Een certificaat, dat je na het voltooien van deze cursus zou ontvangen – krijg je echter alleen in ruil voor een review. Erg jammer.

 25. Dit is slechts een kwart van de cursus, waarin voortdurend gerefereerd wordt naar de andere – meer interessante – onderdelen, die vervolgens niet komen. Ook al kost het maar 7,50 dan wil ik nog wel een volledige cursus, met een begin, midden en einde.
  De inhoud van dit deel is zo basaal dat alleen iemand die nog nooit van mindmappen gehoord heeft, er misschien iets aan heeft.

 26. De voorbeelden zijn basaal en simpel en doet geen recht aan de effectiviteit van mindmap. De instructeur doet zijn verhaal maar mist de passie om het goed te brengen.

 27. Ik heb met deze cursus niets nieuws geleerd. Je leert een mindmap van een agenda maken. Telkens wordt er gezegd: hierover later meer in de training. Alleen wordt er niets meer over gezegd. Dit was zo met de info over digitaal mindmappen. Ik had verwacht hier toch wat meer over te leren. Wanneer hij de mindmap Agenda uitlegt ontbreekt er zelfs uitleg. Ik ben zeer teleurgesteld in deze cursus en het is zijn geld zeker niet waard.

 28. Heel kort en beperkt wordt mindmap behandeld, dit allemaal kun je gratis en beter terugvinden op Youtube. Echt een teleurstelling.
  Omdat dit betaald is kan ik het echt niet iemand aanraden.

 29. Het is leuk om eens te ervaren wat het is. Ik hoop dat ik eraan denk het meer te gaan doen. Het is inderdaad een intro, ik denk dat er wel meer in zit.

 30. Het is een korte cursus met veel handige tips. Vooral het werken met takjes is een handige wijze om verder af te bakenen.

 31. Dacht echt dat ik iets zou leren voor dit geld. Iedereen weet al wat er aan bod komt in deze cursus want dit is basiskennis en als je ooit een mindmap hebt gezien kan je dit zelf echt al. Echt het geld niet waard. Vooral omdat ik dit als investering in mijn studie zag. Heb er toch een bedrag aan uitgegeven waarvoor ik ook boodschappen kon doen, of een studieboek kon kopen. 🙁

 32. Heel basic deze cursus. Op leuke manier en enthousiast gepresenteerd geeft het wel inzicht in toepassingsmogelijkheden en hoe je op een goede manier een mind map opzet. Ik verwachte echter wel iets meer van deze cursus, maar dat wordt dus in aparte modules/cursussen gegeven?

 33. Deze introductiecursus, heeft me nieuwsgierig gemaakt naar een eventuele vervolgcursus.
  De cursus geeft een goede basi om zelf met Mind Maps aan de slag te gaan.
  En ik ben het met de instructeur een Mind Maps maken is gewoon FUN!

  Marcel Timmermans HBV Happy Learning

 34. Zeer basic en er wordt telkens gezegd “Waarover later meer in deze training” maar die informatie komt niet. Zoals ook de te gebruiken programma’s voor MindMapping. Er wordt geadviseerd om bepaalde betaalde programma’s niet te downloaden omdat het “trail versies” zijn waarvoor je later moet betalen. Er wordt niet genoemd welke gratis programma’s er zijn en je kunt gaan gebruiken. Eigenlijk heb ik niks niets geleerd en zou deze training dan ook afraden om te volgen. Via YouTube en Google vind je meer info en ook nog eens gratis.

 35. Eenvoudige hele basic introductie.
  Ik hoopte op meer diepgang, die telkens werd aangekondigd, maar niet kwam; wellicht werd een vervolgcursus bedoeld, maar dat was mij niet helemaal duidelijk.

7,50Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+252 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.